Det finns inga slampor

Det jag förvånas mest över i serien vänner är det faktum att både Rachel, Monica och Phoebe går till angrepp mot andra kvinnors sexualitet så fort de vill få dom ur balans eller börjar tycka sämre om personen. Hora och slampa är några av de starkaste begrepp vi kan använda mot en tjej för tjejers sexualiteter tillhör inte dom själva. Dom är förbrukningsvaror. De värderas utefter sexpartners och deras personligheter tappas intresse för av både tjejer och killar när de legat med för många. Det må ibland vara diffust men människor som utgör sig för att vara liberala tycker oftast ändå lite annorlunda om personerna i fråga, bara att de ofta håller tankarna för sig själva.
 
Det finns ingen annan förklaring även om det går att resonera kring det om man så vill. Tjejer känner sig hotade av de som lockar åt sig män och får större utrymme och uppmärksamhet, men allt leder bara tillbaka till patriarkatet då en stor del av rundgången innebär att kvinnors känslor av värde stiger ju mer liggbara de känner sig. De tjejer som klättrar blir därför per automatik slampor bland de som konkurrerar. Ur killarnas perspektiv gäller det att hålla tjejerna på mattan genom belöning/bestraffning. Samtidigt finns det inget rätt sätt. Killar som ligger med tjejer bestraffar indirekt tjejerna eftersom de efteråt kommer ha ytterligare en person på listan över sexpartners, och för tjejer är varje ny man en lägre rank i värde.
 
De kasserade får ljuga om antalet partners eller leva med titeln hora och att ha titeln hora innebär för killar lätt byte. Inte bara att få ligga med utan även att förgripa sig på. Vadå, hon har ju redan legat med två av mina kompisar. Även domstolen kommer väga in om hon haft sex med killen tidigare, för det handlar ju i grund och botten inte om rätten till sin kropp generellt utan bara fram till samhället bestämt sig för att hon är en slampa. Efter vissa ageranden har alla rätt att ta för sig mot hennes vilja. Lagen går efter samma mall för i patriarkatet gäller samma kvinnoföraktande regler överallt. 
 
Är man för pryd eller oskuld ses man som ett spel, vilken av killarna kommer lyckas? Tjejer pressar varandra till debut innan de blivit tonåringar men är samtidigt slampor om de haft sex. Det finns inget rätt sätt. Det är dubbelbestraffningar, press, ångest, självhat och ånger om vartannat. Men inte för killarna, det enda de kan göra fel är att inte ligga med tillräckligt många. 
 
Väldigt lite i det här handlar om faktisk vilja och njutning hos tjejer. Det ligger för mycket skam och oro bakom även när de träffar någon de gillar och som behandlar dom bra eftersom dessa inlärda regler har styrt så länge de varit sexualupplysta. De som faktiskt ger utlopp för viljan och njutningen vet priset de får betala om de berättar, så det blir ofta istället en livsstil som består av nöje separerad från historian. 
 
Det viktiga här är att vända sitt eget synsätt. Granska och ifrågasätta hur man själv ser på det. Våldtäktskulturen växer så det knakar och att både kvinnor och män upprätthåller bilden av den kvinnliga sexualiteten som andras än deras egen gynnar bara männen eller i värsta fall utövarna. Det lär pojkar saker som alla flickor och kvinnor sen kommer behöva lida mer eller mindre under hela sina liv av. Att tassa runt mäns krav och regler spelar bara de med vedervärdig kvinnosyn rakt i händerna.
 
Lär om, lär rätt. Det finns inga slampor.
 
 

Kommentera här: