3600 sekunder till förändring

Det är brilliant. Jomen tänk efter. 3988 städer i 88 länder har bestämt sig för att tillsammans släcka ner det som drar ström, i något som kallas för "Earth hour". Och vad krävs det av dig? Jo, att du släcker lamporna i ditt hem, slår av tvn, radion, allt du har igång som drar elektricitet. Det kommer bli mörkt. Sextio minuter av årets åttatusensjuhundrasextio timmar kommer vara kolsvart. En timme där alla familjer och vänner har tid att tända några ljus och bara umgås. Det är ju bevisat att ungdomar i snitt pratar sju minuter om dagen med sina föräldrar.

Men såhär har jag förstått att många tänker:
Ikväll är det earth hour mellan klockan 20.30 och 21.30. Varför la dom tiden just då, en lördag dessutom? *Suck*
Men det är ju precis när den där filmen går. Nej jag tänker inte släcka ner, hallå, det går en bra film.

Och såhär svarar jag:
Du har en timme detta året till förändring. Många människor vill förändra, men vet inte hur, eller har inte möjlighet. T.ex. eftersom många har en bra bit till jobbet, längs en sträcka utan bussförbindelser. Dom tar bilen. Men det här har aldrig varit enklare. Du ska trycka på några knappar, tillsammans med cirka en miljard andra människor på jorden.

Sätt något annat än er själva främst för en gångs skull. "Jag tänker inte släcka ner för jag vill se en bra film för att jag ska få en bra lördagkväll." Sudda ut allt det där och tänk istället: "Världsnaturfonden har tillsammans med ett enormt antal länder bestämt sig för en sådan genomsmart grej för att minska växthuseffekten, och på lång sikt rädda världen. Miljöförstöringen är ett stort problem och antingen väljer jag att stödja detta projekt eller så kollar jag på en skärm som visar overkligt snygga människor som fått betalt för att säga saker som någon skrev ner åt dom. Valet är lätt. Jag väljer framtiden."

Jag håller tummarna för att alla som läser det här kommer göra som jag lyckats övertala min mor att göra, att släcka ner i hela huset.
Puss på er
1 Dallo:

skriven

Jag lyckades få oss här hemma att släcka ner allt förutom teven p.ga. fotboll..:/ Det var riktigt mysigt att sitta där, självklart med ficklampan i högsta hugg:D

Kommentera här: