Skåneleden

Förra helgen kom Jessica hit för skåneledsströvande. Vi stack till Verum och frågade en trevlig dam om vi fick ställa bilen på hennes uppfart. Sen gick vi mot Vittsjö förbi kyrkor, majsfält, backar, genom skog, på grusvägar och på småstigar. Hittade lite svamp, hade sköna pauser i solen, tog en massa bilder och pratade. Helt underbart väder för att vara sista september. Jag fick åla ut på ett vält träd som låg i en sjö för att tvätta bort gammalt myggsprej jag fick på halsen men annars var det helt underbart. Vid ett vindskydd sprang vi på en drös danskar som låg och sov utspridda överallt. Vi fortsatte mot Vittsjö och blev hämtade av några släktningar dit vi åkte med och åt lite mackor.
 
Vi fick sen skjuts tillbaka till Verum och körde till Osby där vi övernattade i vindskyddet intill sjön. Mitt i vedeldandet, vindrickandet och chipsätandet kom en katt och joinade oss. Skygg i början tills den blev bekväm och började dregelkela överallt. Efter Jessica gav den diprester hade den dessutom gräddfil i hela ansiktet som den gick och strök på oss när vi försökte sova. Lite äckligt men mest bedårande. Den somnade sen i Jessicas sovsäck för att väcka mig tre gånger på natten när glöden höll på att slockna. Sen försvann den. 
 
Morgonen därpå packade vi ihop och stack hem, stolta över att ha sovit ute i oktober. Vi planerar redan för nästa år!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Kom ihåg mig?
Här skriver du lite information om dig kanske, vad din blogg handlar om och något om dig? Skriv vad du vill eller skriv ingenting alls. Kram HannaVic.se