Resande fot

Nu är jag snart på väg ut i Europa för första gången det här året. Men jag tror något har ändrats sen sist. Förra våren tog jag pick och pack och stack utan att fundera över vart jag skulle ta vägen eller vad jag skulle göra. Nu åker jag iväg med lite blandade känslor. Hade egentligen velat vara ute två månader längre så att jag verkligen hade fått upptäcka länderna jag ska till, samtidigt som jag egentligen bara vill hitta ett drömyrke, starta eget och få ett lite mer fast liv. Jag har ju fastnat för Oslo, inte som Helsingfors, men å andra sidan kan jag inte finska och har därmed svårt att hitta jobbmöjligheter där. Dessutom ligger det kanske bara mycket magik och mystik över staden sen förra årets bravader. Jag vill jobba som psykolog men vill inte utbilda mig i tusen år. Dessutom har jag erfarenhet av psykologer som måste ha hittat sitt certifikat i cornflakespaketet, det måste väl ändå handla om att förstå människors tänkande. Hade för den delen även velat jobba som socionom, eller kurator, eller frilansjournalist, eller öppna ett kattpensionat, eller rädda djur från vanvård, eller göra om och sälja second hand-kläder, eller utbilda mig vidare i försvaret, eller utbilda mig och jobba som fotograf, eller helst allt på en gång, samtidigt som jag är egen chef i alla grenar och själv kan bestämma när jag tar semester. För då kommer jag kunna handplocka länder att åka på cykel- och upptäckssemester till, gärna udda land som Slovakien och Bosnien. Där man kan gå på klättringskurser och paddla kajak. 
 
Livet har egentligen så jäkla mycket att erbjuda. Blir matt och inspirerad bara av att tänka på det. Jag har fattat så mycket som att när jag väl hittar ett jobb att satsa på så måste jag vara chef över mig själv. Jag är inte en bra anställd. För tillfredställning hos mig som person så måste det vara flexibelt och hundra procent rätt. I yrkeslivet blir jag lätt uttråkad och rastlös, pauser kommer olägligt, jag gillar inte att bli körd med, jag gillar inte när samma sak händer och dagarna är förutsägbara. Däremot kan jag jobba dygnet runt och gå all in och tvingas att lämna mina uppgifter om det är något jag brinner för, det är därför jag har insett att egen företagare är det enda som kommer fungera. Däremot har jag så många intresseområden att jag omöjligt kommer kunna satsa på en och hålla den linjen i flera år. Får kanske bli mångsysslare. Ser säkert bra ut på visitkortet. Kan betyda vad som helst. "Smed, tolk och prostituerad" eller "aerobicsinstruktör, rabbi och nyckelharpsspecialist".
 
Känns som att jag tappade tråden. Lämnar civiliationen imorgon hur som helst. Tar med min nya gamla knapptelefon samt ryggsäck och kör första stopp Hamburg. Är tillbaka i Sverige om precis tre veckor. Puss och kram så länge, gör dumheter!
 
Möter upp den gamle herr Whatsoever i Budapest om några veckor för ett tredje äventyr!
Här skriver du lite information om dig kanske, vad din blogg handlar om och något om dig? Skriv vad du vill eller skriv ingenting alls. Kram HannaVic.se