Karlstad

Ja denna bransch är väldigt väderberoende. Det har regnat och varit kallt hela dagen så det är lite så det går. Men jag har nu i vanlig ordning styrt stegen i andra riktningar och jag tror helgen kommer bli bra.

En tur norrut

Shit vad det går bra med uppdateringen nu känner jag.
 
Har fullt upp dag och natt, idag bär det av norrut till första riktiga festivalen. Tänkte dra nu ganska tidigt så jag får tid att utforska platser jag vanligtvis aldrig är i närheten av och jag håller tummarna för minimalt med regn. Har med mig en internettelefon (som att det vore något extraordinärt) och får kanske kanske tid eller lust till fler uppdateringar längs vägen. Annars är jag återkommen på tisdag och lär ösa på med inlägg. Tills dess!

 Helt och hållet i brist på andra bilder

Göteborg

Är på en snabbvisit hos broder i Göteborg och har det gött. Bättre bloggande från och med imorgon!
 
 

Tur runt halva skåne

Lång dag! Var ute på tur med mamma. Vi stack ner till en loppis utanför Höör där en väg mitt ute i skogen hade områdesloppis. Hittade en klänning, två koftor, ett linne, en sjal och två filmer. En man som var där och handlade hade en riktig 30-talsstil och inte på sättet att försöka vara tuff och ha en egen stil utan det kändes som att han var tagen rätt ur en gammal film. Så coolt. Vi körde sen till Bosjökloster och tittade runt ett tag innan färden fortsatte söderut. En massa småbyar med ett par avstickare efter plötsligt synbara loppisskyltar.
 
Vi nådde sen festivalen så jag hämtade massagebänken och snackade lite med några volontärer från igår. Sen tog vi en massa kringelikrokvägar tillbaka hemåt till Abba, Darin och E-type. 
 
 

Första jobb

Vilken intressant dag! Mitt första jobb genom företaget. Placerades helt off och spenderade hela dagen med att kolla på band, snacka med folk, klappa djur och kolla på fotboll i ett mysigt litet rum med projektor fullproppat med folk. Massagebänken stod orörd i ett litet rum fullt av gigantiska spindlar hela dagen. Gick varken plus eller minus med den här festivalen och det hade jag räknat med. Det tunga artilleriet så att säga drar igång om två veckor så resten av helgen blir det loppisar och äventyr!
 
 

Hellfest

Åh satfläsk, såg precis ett inlägg på fejjan med hellfests lineup i Frankrike. Festivalen börjar imorgon och varar till söndag och där är fem band jag verkligen vill se! Offspring, rammstein, bad religion, ghost och korpiklaani. Just den typen av band jag gillar att se på festivaler eftersom det är roliga band att se på. Riktigt grymma spelningar är ju mer i mindre lokaler men här lär de få igång hela publiken genom stämningen och spex. 
 
Mycket lockande att ta ett flyg ner och leta upp någon som säljer biljetter vid ingången men riktigt så spontan kan jag inte va nu när jag har ett jobb inbokat hela helgen. Som förhoppningsvis också kommer bli grymt!
 
 

Brösarp och massagedrömmar

Jag och mamma stack ut på äventyr mot Brösarp och Haväng idag. Gick några kilometer på skåneleden och kollade in Ravlunda. Stack sen till stan och lånade några böcker på biblioteket. 
 
På fredag sätter det igång, mitt första jobb som massör och sen är det fullt upp fram till mitten av augusti. Har ungefär lika många jobbdagar som lediga så det kommer förhoppningsvis funka utmärkt. Drömde inatt om att jag skulle sätta upp tältet men allt hamnade bak och fram. Men det var fullt av folk där som hjälpte mig dekorera i 70-talsstil och med ljusblå ballonger. 
 
 

Jag måste våga skriva om det

Ända sen jag var på utredningen har jag haft väldigt svårt att landa i vad dom sa till mig. Landa i vem jag är. Under många år har jag bara känt mig så väldigt fel. Det har alltid varit grejer man behövt korrigera med mig för att jag ska bli mer som andra barn eller för att fungera som vuxen. Jag vet inte riktigt hur det känns att bara få vara. Jag har känt mig som värsta outsidern som antingen är för mycket av det ena eller för lite av det andra. I flera år har jag uttryckt det som att jag sänder ut på en frekvens som andra inte tar in, saker jag tycker är självklara tyckte ingen annan och vice versa. 
 
Jag sökte till utredningen med inställning att det var något "fel" på mig, att jag hade en funktionsnedsättning, att jag var socialt avvikande och inte funkade som andra människor. Dessutom var jag rastlös, hade svårt att koncentrera mig, hoppade från jobb till jobb, flyttade och reste runt och kunde inte gå en dag utan att något stort hände. Jag var i stort behov av hjälp. Jag fick diagnosen adhd men de var även övertygade om att jag var särbegåvad. Hade hört om det innan jag känt igen mig men slagit bort det då det inte stämde överens om hur jag såg mig själv. 
 
De slog knut på mig och skickade iväg mig utan hjälp. Jag hade hoppats på ett svar som öppnade upp saker, som gjorde att jag och andra kunde förstå mig bättre och som gav mig hjälp i vardagen. Istället gav dom mig ett tabubelagt ord man inte kan nämna utan att låta som nån jävla översittare. Det går inte att vrida på det, man kommer alltid låta som att man tror man är bättre än någon annan. 
 
Jag känner mig så låst att jag måste skriva om det, berätta hur jag ser på det. 
 
De egenskaper jag därmed har ser jag som hälften tillgång, hälften belastning. Men belastningen tar ofta över då jag aldrig kan hitta rätt varken gällande plats, jobb eller bland människor. Helst hade jag velat kalla särbegåvning något annat som snarar speglar personlighetsdragen. De positiva sidorna är t.ex. att jag analyserar allt, älskar utmaningar och att lära mig saker, inklusive språk, att jag förstår psykologiska mönster som gör att jag kan lösa folks svårigheter utan att dom varit medvetna om problemet, att jag har duvors lokalsinne och att jag kan lösa olika logiska mönster. 
 
Jag kan ta medicin för att få ordning på rastlösheten och koncentrationssvårigheterna men personligheten kommer jag alltid ha jag med mig. De negativa sidorna har tagit överhanden i så många år men jag är så trött på att behöva se ner på mig själv. Såhär fungerar jag, med alla för och nackdelar. På gott och ont som med allt annat. Men jag är så trött på att behöva tassa runt alla formuleringar i försöken att hitta rätt. Det betyder ju inte att jag skulle se mig själv som mer än någon annan, det betyder bara att jag behöver hjälp att få ordning på hur jag tänker och fungerar så jag kan hitta en väg som passar mig. 
 
 

Oväntat bra söndag

Vilken fantastiskt oväntad söndag. Började med att köra iväg pappa till torpet. Därefter stack jag bort till festivalen som slutade idag och hörde med en bonde ifall jag fick plocka burkar på hans fält. Åkte sen till stan och pantade, fick ihop drygt tvåhundra spänn. På väg tillbaka såg jag en liftare som stod helt fel så jag plockade upp honom och tänkte köra till ett bättre ställe. Det visade sig att vi hade en massa gemensamt, lyssnade på samma band, hade gjort liknande resor och hade samma humor. Så det slutade med att jag körde honom hela vägen till Hässleholm. 
 
Resten av dagen blir det träning och uppläggning av traderaauktioner.
 
 

Klippt

Har nu äntligen bestämt vilken frisyr jag vill ha, eller vilka frisyrer ska jag kanske säg. Och vilka hårfärger. Uppdateringar kommer efter hand. 
 
Hint: jag ska inte klippa luggen själv/såhär

Sju år sen

Tyckte nästan synd om studenterna igår. Här har varit grymt väder i över en vecka och även idag men igår skulle det ösregna. Fick lite flashbacks från när vi själva sprang ut och det bildades en sjö av vatten där de anhöriga stod. Kallt och jävligt var det och i kristianstadsbladet dagen efter fanns en bild på mina fötter i vattnet. Efteråt skulle vi åka släp men högtalaren hade inte bara dött av regnet utan hackade även vid varenda gupp. Var redan förkyld och fick så mycket feber. Efteråt stod jag vid skolan och väntade på att bli upphämtad då skolans it-tekniker gick förbi och undrade om jag frös. Så han beslutade sig för att värma upp mig genom att hålla om mig och vem kommer förbi då om inte skolans kurator som undrar om vi är ett par.. Men kvällen var grym och festades bort på utestället i tivoliparken. 
 
Sju år sen imorgon, galet!
 
 

Allt på en gång

Jag hinner inte med här, det händer för mycket. 
 
Har nu bokat in mig på alla planerade festivaler och marknader förutom en som jag inte fått tag på än. Igår blev det fest och snabbvisit till sweden rock och fick sett lite av Queen på avstånd. Hade varit så coolt ifall Freddie fortfarande levt men det var fortfarande stort. Katten har blivit kelsjuk och hänger med mig varje morgon. Jag har slutat äta socker och lagar mycket bättre mat. Tänkte köpa några tillskott för bättre koncentration. Har i stort planerat hur resten av året och början på nästa kommer se ut. Har börjat sälja grejer på tradera även om jag fortfarande har hälften kvar att lägga upp. Och sist men inte minst har jag börjat läsa en ny blogg som gör en så jäkla inspirerad. 
 
 

Circus

Sessan, hej Sessan, introducerade mig till en annan grym powerwalk-låt som inte är vad jag brukar lyssna på men som får mig att tänka på filmen "Fur" med Nicole Kidman och Robert Downey Jr.  Project pitchfork - The circus. Finns tydligen inte på youtube men sök på spotify.
 

Rätt håll

Vaknade i morse av att Trigger kom in till mig vid fem. Sen låg hon där fram tills jag sovit ut vid elva. Hon hängde med mig när jag duschade och gick med mig ner för att äta frukost. Vaknade till flera gånger under morgonen och såg hur hon låg hoprullad med huvudet upp och ner och sov. Och jag kände så mycket lugn och kärlek. Känner idag att det börjar gå åt rätt håll. 
 
Inatt drömde jag att jag och försvarsutbildarna var på en övning där vi skulle bli jagade så vi satt i ett hus och bestämde oss för att lämna allt och påbörja övningen så vi stack ut i natten. Vi tog oss genom skogar och över vatten.. och hamnade i en mörk byggnad med ett känt metal-band där man kunde snurra på en vev så det kom en massa godis i en behållare i andra sidan rummet. Och jag var den enda som blev bjuden till deras fest dagen efter och jag var livrädd för att göra något fel så att dom ändrade sig. Sen var vi tvungna att dra vidare. 
 
Ska fundera idag på vart som är bäst att vara, sen blir det att sätta igång med jobb igen.
 
 

Perfekt återhämtningsdag

Det har blivit en ganska så perfekt dag efter mitt mående. Har tagit bilder på allt som inte såldes igår, har lagat mat, kollat på serier, ätit årets första smultron och nu precis gjort en ny lista på saker jag vill göra i framtiden. Har gjort såna listor kanske en gång i halvåret sen jag var runt tjugo. 
 
Jag vill fortfarande besöka flera ställen i världen men jag har kommit på att jag inte vill göra det på samma sätt längre. Kanske om man drar iväg över helgen på roadtrip eller man gör något undantag men jag vill nog ha mer uppstyrda resor där man åker till en plats och utforskar det området eller landet men med en och samma bas. Vill inte ha fler kvava hostels med ungdomar. Det har sin charm men det passar inte mig längre. 
 
Har kommit fram till att jag fortfarande lockas av vissa utbildningar även om det inte är universitet. Vill kunna bocka av flera saker till men om man jämför med tre år sen så har jag tagit stormkliv mot att vara redo att ta tag i den verkliga drömmen. Lite spännande och lite läskigt. 
 
Resan nu för ett par veckor sen gav mig nog nödvändiga insikter om mig själv. Har alltid sett mig själv som ganska stresstålig men när det går över en gräns slås jag ut fullständigt. Jag har fortfarande inte hittat ett sätt att lugna ner systemet. Men nu känner jag till mina gränser och är bättre förberedd för framtida stressmoment där mycket ansvar ligger på mina axlar. 
 
Ska göra en ny spotify-lista med låtar som förhoppningsvis kan bidra med en massa energi och sen får det bli nån superpowerwalk innan jag lär däcka i sängen om en timme. 
 
Haha alltså.. tänkte leta upp en annan bild än de jag alltid tar från fejjan så jag hittade det här.
Från när jag, mamma och hennes väninna med dotter var i Götlaborg 2009 och jag och dottern bestämde oss för att klä ut oss fulast möjliga när vi skulle till Haga. Då kan vi ju lägga till den här också:
 

Gatuloppis

Igår var en helt fantastisk dag. Det var två tjejer på området som skapat ett evenemang med en stor loppis på hela området där folk anmälde sig och sålde saker från sin uppfart. Där var ungefär hundra säljare totalt utspridda på ett trettiotal gator. Försökte sälja en del själv och fick in kanske drygt tvåhundra spänn och kusin med flickvän och barn som sålde tillsammans med oss tjänade en hel del på leksaker och annat. Resten av tiden cyklade jag runt och tittade på vad folk sålde och hälsade på lite "grannar" man aldrig träffat förr. Köpte några riktigt snygga plagg på ett ställe, sammanlagt fyra böcker och en stor whiteboardtavla med magneter. 
 
Sen kom en annan kusin med barn förbi och åt en fantastisk blåbärspaj som mamma bakat. Sen fick vi badat Micko som fick värmeslag och försökte gräva ner sig i rabatten. Resten av dagen tog jag bilder på de osålda sakerna och ska lägga upp dom på tradera i veckan. Jag gör ett inlägg här med länk när det ligger uppe. 
 
Nu blir det några avsnitt av den svenska versionen av "gift vid första ögonkast".
 
 

Lugn nationaldag

Sov ut idag, kanske första gången sen jag kom hem från USA. Vaknade tjugo i elva och har bestämt mig för att inte ha några måsten idag. Jag ska försöka planera vissa saker och ta bort lite stress inför framtiden men annars ska jag bara läsa böcker, ta promenader och typ måla om naglarna. 
 
Först imorgon blir det jobb igen. Igår kände jag en väldig obalans i mitt mående så jag tog beslutet att sluta med socker igen. Hade velat sluta med gluten också men eftersom det ingår i så många produkter och jag inte har ekonomin att åka och handla från grunden så börjar jag med socker och ser om det gör någon skillnad. 
 
Hoppas ni får en fin nationaldag!
 
Nationaldagsfirande med försvarsutbildarna för sju år sen

Sextontusen släktingar

Igår fyllde min ena faster år så det blev firande ute på landet med korvgrillning. Vi var väl kanske tio personer som satt ute under tak i molnigt solväder. Jag som snöat in mig lite på släktforskning fick tag på en pärm som jag och kusinbarn direkt Emma dök ner i. Först fattade vi ingenting, det var namn huller om buller. För farfar och fyra andra hade visst släktforskat och hittat band tillbaka till 1500-talet i tolv generationer som sen slutade med de födda på 1960-talet. 
 
Och ju längre vi satt där, desto tydligare blev allt och slutligen hittade vi bandet till Petrus Estenberg, en adlig man som jobbade för Carl den tolfte och senare den polska kungen innan han fick en kyrka i Blekinge där han fortsatte jobba resten av sitt liv. Hur häftigt? Vi hade även släktingar som blivit rika i Chicago och Petrus frus efternamn härstammade från Ryssland. Som jag misstänkt på grund av mitt oförklarliga intresse för det ryska språket. Dessutom stod det i blodgruppsboken att min blodtyp kom från mellerska Tyskland och Ryssland. 
 
Slutligen fick jag tag på en broschyr om att Estenbergarna på 60-talet skapade en förening där de samlades och idag håller dom på för fullt med möten och resor. Tydligen har det släktforskats fram över 16000 människor i den släkten, helt galet! Så det kan man ju säg blev en oväntad släktträff igår, men så spännande!
 
 

Drömtydning

Vaknade nyss och kom ihåg stora delar av vad jag drömde inatt. 
 
Körde på något sätt två bilar till nån stad och fick ställa båda i ett parkeringshus. Rusade bort till en kompis och bad honom hjälpa mig köra en av bilarna till en gratisparkering men när vi kom till p-huset hade jag fått böter på 20 000 kronor för att jag var fem minuter sen.
 
Åkte sen till Oslo och satt i en lägenhet med en annan kompis. Jag hade åkt dit för att bosätta mig igen men nu hade jag p-boten att betala, hade ingen lägenhet och inget jobb och visste inte om det var värt att satsa.
 
Sista drömmen handlade om att jag missade något.
 
Gick in på drömlexikon: "Komma för sent – inte hinna med. Stressdröm: jäkt, känsla av att livet går ifrån dig medan du förbereder, sköter plikter, hjälper andra, krav – ska bara först …."
 
Tror vid det här laget att jag borde gå till biblioteket och låna en bok om stresshantering. Några tips?
 
 

10 - Frankrike

Första gången jag var i Frankrike var jag kanske Sveriges möpigaste tjej. Alltså oerhört intresserad av krig, försvarsmakten och deras ungdomsverksamhet. Fick med mina föräldrar på en bussresa ner till Normandie för dagsturer till olika museum, kyrkogårdar, byar, stränder och områden från d-dagen. Tänk "saving private Ryan" och "band of brothers" om du sett dessa. Fantastiskt häftig resa!
 
Andra gången var jag i Paris med Alexander och åkte sen vidare för att träffa mina gamla Würzburg-tjejer i en by utanför Toulouse där en av dom hade en sommarstuga. Vi spelade tennis, åkte till större byar i närheten, klädde ut oss till Spice girls och badade i poolen. Vi hade dessutom färre sittplatser i bilen än där var resenärer så jag fick ligga i bagageutrymmet. 
 
Frankrike är ett väldigt fint land, särskilt byarna. Fascineras av deras historia och kan tycka där finns en väldig mysfaktor där både idag och om man kollar på gamla bilder. Men sen har vi folket, de ökända fransmännen. Lifta aldrig i Frankrike, vänta dig att folk kommer skrika på dig på restauranger, hotell och bara i allmänhet om man försöker fråga något eller gör fel. Paris sägs vara en väldigt romantisk och speciell stad. Min uppfattning är nog snarare att man försökt slå ihop London med Rom.
 
Men utsikten från Eiffeltornet är hur cool som helst och som sagt Normandie, åk till Normandie!
 
 
 
 
 
 
 

Splittrad

Sätter mig hela tiden och sneglar i skrivboken med jobb men nej nu gömmer jag bort den fram tills måndag. 
 
Håller fortfarande på att återhämtar mig från europaresan men en del kan nog hänga ihop med stressen inför sommaren. Allt jobb, alla inbokningar, förberedningen, allt planerande och oron inför väder, kunder, hur min rygg och händer kommer må osv. Och att jag ekonomiskt sätt inte har någon aning om hur det kommer se ut i höst. 
 
Min plan var att åka till Schweiz efter sommaren men jag börjar känna mig lite mätt på berg. Skottland är eventuellt fortfarande på kartan men jag känner nästan för ett res-stopp under ett tag. Jag vet inte vart jag kommer bo. Vart vill jag bo? Och hur länge? När ska jag ta tag i min faktiska stora dröm? Vad vill jag göra innan dess? Språkresa i Ryssland, vad mer? Vill jag åka tillbaka till USA, isåfall hur länge?
 
Står på gränsen mellan att vilja plugga vidare och inte. Spaterapeut eller utredningskriminolog, eller något helt annat? Eller blir det eget företag, och kommer jag isåfall lära mig bokföring och alla regler så man slipper känna det som en stor sten? 
 
Haha alltså finns det någon annan 25-åring som är såhär otroligt splittrad inför framtiden, vart är dom isåfall?
 
 
Här skriver du lite information om dig kanske, vad din blogg handlar om och något om dig? Skriv vad du vill eller skriv ingenting alls. Kram HannaVic.se