Snabbaste Schweizvisiten

Så min vinterplan var att sticka ner till Schweiz och jobba. Sökte exakt femtio jobb i höstas och fick säkert tio jobberbjudanden. Först valde jag ett ställe i Davos som sen visade sig va en by med ryska förorts-vibbar, och tog istället ett jobb på hotell i Engelberg med svensk ägare.
 
Natten mellan tisdag och onsdag satt jag på Kastrup, flög sen till London och spenderade ytterligare fem timmar där. Var så trött att jag somnade på en bänk med en lapp bredvid där jag snällt bad någon att väcka mig vid tolv ifall alarmet på telefonen inte startade. Prick tolv kom en mysig kvinna och sa att det var dags att gå upp. Gick till flyget och fick reda på att man endast fick ha med sig ett bagage på flyget. Hade en resväska och en handväska, båda fullproppade. Det blir svårt, sa jag. Lös det, sa hon. Fick packa upp och ta på mig alla tjockkläder. Gick ombord på flygplanet med sju tjocktröjor, fyra byxor, vinterjacka och termobyxor. 
 
Landade i Zürich, åkte därifrån med tåg till Luzern och slutligen Engelberg. Kom fram efter 21 timmars resande. En massa kollegor och chefen satt på restaurang med sushi-kväll och hängde. Kom invaggandes med mina klädlager, resfrisyr och lagom trött utstrålning. Efter någon timme gick jag, chefen och två killar till hotellet där jag tog en dusch i iskallt vatten och gick och la mig. 
 
I torsdags blev det upptäcksfärd i byn. Hotellet låg mitt emellan ett museum om Engelberg och byns kloster. Omringat av berg. Gick runt i någon timme och satte upp annons om lägenhetssökande. Vid lunch började jag känna riktigt tvivel om hela grejen var rätt. Gjorde listor, sökte nya jobb på andra ställen i Schweiz. Hade fått reda på att där skulle va väldigt lugnt till en bit in i januari och var redan rastlös dag två. Någon timme senare bad jag om ett möte med chefen där jag förklarade läget, packade grejerna och gick. 
 
Tog en annan väg runt byn, hittade en bussficka och fick lift med en mysig gammal schweizare med världens accent som pratade om vart längs vägen där fanns fartkameror. Och lyssnade på en skiva med bland annat det här:
 
 
Han körde mig till en mack där jag direkt fick lift med en kvinna som skulle till Frankfurt. Hon pratade non-stop i en rasande fart och efter fyra timmar var min hjärna helt slut efter att ha översatt från tyska. Hon hade med sig en liten hund vars tunga hängde ut en halv decimeter på vänster sida. 
 
Blev avsläppt och väntade i kanske trekvart innan jag fick tag på nästa bil. En trevlig rysktalande man från Kazakstan som mitt i natten stannade på en parkering och sa "schlafen". Fantastiskt roligt. Så han gick och la sig i lastutrymmet där bak och jag la mig på passagerarsätet. Blev dock kallt så sov endast mellan kvart i fyra och kvart över fem. Sen körde han mig till en mack i Hamburg där det stod en annan bil, och den var svensk. Kom hela vägen till Malmö. 
 
Alltså, hemma i Sverige men snart bär det av åt andra håll. 

Årets år

Som tonåring undrade man ifall det var någon man kände som skulle bli känd eller framgångsrik i vuxen ålder och i år känns det som att det börjar hända grejer. 
 
Först var det nästkusinen som sökte till idol och gick vidare tre omgångar.
 
 
 
Sen hans skådespelande storebror som dök upp i reklam.
 
 
 
Och nu ställer Yosefin, tidigare potentiellt au pair-barn, upp i melodifestivalen för Tyskland.
 
Här skriver du lite information om dig kanske, vad din blogg handlar om och något om dig? Skriv vad du vill eller skriv ingenting alls. Kram HannaVic.se