Läget för tillfället

Saknar att ha internet hemma, eller ja, jag har ju på mobilen, men det går inte att blogga därifrån, så jag tar tillfället nu när jag sitter i skolan.

Det verkar som att mycket går åt rätt håll nu. Jag har börjat på ett tredje jobb där jag håller till fem kvällar i veckan, de andra ställena verkar det vara färdigjobbat på, men det gör absolut ingenting, det var bra avslutningskvällar på båda ställena, och jobba mer än jag redan gör idag skulle jag inte orka.

Problemet är bara att jag inte kan somna efter att jag kommer hem från jobbet, i början kunde jag det, och då var det inga problem att komma upp för att gå till skolan igen dagen efter. Men idag går det inte längre, jag ligger vaken i flera timmar även om jag kommer hem och borstar tänderna direkt. Somnar oftast omkring kanske två på natten, och sen ska man upp morgonen efter, är det bara jag som är trött efter att bara ha sovit sex timmar per natt i en vecka? Jag fattar inte ens vad problemet är. Jag kan vara jättetrött när jag går och lägger mig, men så fort jag släcker lampan är jag klarvaken och bara ligger och vänder mig fram och tillbaka.

Det finns ju en massa hjälp man kan få om man har sömnproblem, sånt man kan läsa om på internet t.ex., men det är inget som funkar. Jag har provat allt snart känns det som. Är man spänd går det inte att somna enligt mamma, men jag är inte ens det, och jag har inget att vara spänd över. Jag trivs numera i klassen och utbildningen är i sitt bästa skick eftersom vi gör relevanta, praktiska och roliga saker. Jobbet är askul förutom de otrevliga människorna som klickar en (eftersom jag jobbar på ett marknadsundersökningsföretag så får man väl vänta sig att folk inte vill svara, men man behöver väl för fan inte vara oförskämd?). Kollegorna är roliga att hänga med, är flera jag trivs bra med (vilket jag inte är speciellt van vid från många andra arbetsplatser jag haft tidigare), och det är kort tid kvar i Tranås vilket innebär att jag redan har börjat packa och kan se ljuset så att säga.

Får väl se om det löser sig ikväll. Gäller att inte göra ett problem av det, som det sägs. Nej, då är det väl bara att ta det som det kommer.

På återseende mitt herrskap.

Och vi hade definitivt tur med vädret

Snacka om stress! Vi hade ett stort arbete att skriva i skolan, som vi haft sen flera månader tillbaka att göra, men självklart väntar man ju till sista minut innan man börjar ta tag i det. Jag hade skrivit ungefär fyra sidor fram till för några dagar sen. Det var svårt att få ändan ur nu på slutet medan jag mådde så dåligt, men när jag väl kom tillbaka till Tranås igen och varit här några timmar, och sommarvärmen verkligen hade dragit igång, ja då plötsligt mådde jag bra igen, åtminstone desto bättre att jag nånsin trodde att jag skulle må så kort tid efter allt som hänt de senaste veckorna, och med tanke på hur jag mådde bara i söndags, till och med i måndags.

Jag jobbade i garderoben i måndags kväll, det var så svinigt hektiskt under några timmar, alla i hela Tranås skulle in på Babar samtidigt, och till slut blev det att jag försökte hänga upp tretton jackor på samma galge samtidigt som jag tog betalt, lämnade tillbaka växel, stämplade fem personers armar och småpratade med sju olika personer. Det var helt galet. Och när alla människor hade kommit in och totalfyllt alla möjliga utrymmen av lokalen så bestämde andra sig för att gå hem, vilket betydde att jackor sen både skulle in och ut, för att sen växla då alla skulle ut på samma gång när vi stängde.

Pengarna bara svämmade över, dom fick inte ens plats i kassan på slutet, de låg överallt. Så jag kom hem vid halv tre på morgonen trots att vi slutade klockan ett. Garderoben såg ut som efter ett fälttåg när alla gått hem. Jag sov sen i typ elva timmar och vaknade av att mamma ringde. Då var det satevarmt ute, jag fällde upp ett paraply på balkongen som jag band fast, och satte mig sen med arbetet och skrev fyra sidor.


Ungefär såhär kan det ha sett ut


Igår var det likadant efter skolan, först träffa den übertrevliga liftaren från sist jag åkte hem, och sen dra ut på balkongen och skriva, då var det kanske sju sidor som snickrades ihop. Och skoldagen var till och med kul igår, trots att vi bara höll på att jobba med rapporten, samt satt och göttade oss i solen/åt glass och jagade efter papper som blåste omkring. Musikerna stod spontant i skolans trädgård och spelade jazz dessutom.

Men idag då ja. Det blev väldigt mycket på en gång, hade ett möte, därefter en timme här hemma innan ett provjobb som både gick bra (kändes det som) och var skitroligt, både eftersom själva arbetet passade mig där jag fick jobba mycket på egen hand med att ringa runt till en massa människor, men samtidigt med de nya kollegorna som var jättetrevliga, dom var också nya och började idag.

Erik fick vara det goda exemplet och visa how it's done innan vi fick börja ringa, och fråga om folk ville svara på frågor om kryssningar. Folk fattade inte min dialekt, en kvinna trodde att jag gjorde en undersökning om gardiner. Alla vi tre nya tjejer snackade med minst en person som på frågan "vill du svara på några frågor?" svarade "NEEEJ" och slängde på luren.

Ja sen nu ikväll skulle ju då den här rapporten vara färdig, så jag skramlade ihop några sista sidor på kvällskvisten, eller nattgrenen, och skickade iväg den färdiga uppsatsen TJUGO SEKUNDER före tolv.

Yes!
Här skriver du lite information om dig kanske, vad din blogg handlar om och något om dig? Skriv vad du vill eller skriv ingenting alls. Kram HannaVic.se