Om det bara fanns en klarhet

Gud det finns tillfällen då jag bara känner mig så värdelös. Hur rensar man egentligen i sitt liv? Hur gör man med de människor som får en att må sämre än dom får en att må bra, energitjuvar och inga riktiga vänner. Är dom värda att lägga mer tid på eller borde man sätta stopp och tänka på sig själv och hur man mår inför framtiden även om man har så många minnen ihop och känner varandra väl sen länge? Och varför verkar det så lätt för alla andra. Hur nära vänner har vuxna kvinnor egentligen, och mår alla bra av att ha ytligare kompisrelationer? Dom vuxna som är så tighta, känner dom varandra från barndomen?

Varför känns det som man bara står och stampar på samma ställe och får samma frågor och funderingar överösta gång på gång. Jag hade bara önskat att det fanns någon typ av klarhet, att jag kunde förstå mig på vad det är som händer. Jag slås ned av situationer som dessa, för det påminner mig om känslan om att vara betydelselös för andra. Inte alla andra, men av personen i fråga och det som hänt tidigare vilket finns med mig som en tyngd på mina axlar - alltid.

Loppmarknad och gatufest

Igår var en bra dag.

Vid åtta på morgonen tog jag mig till södertorg med mina loppisprylar. Kunderna vällde fram och innan jag ens hunnit få ut sakerna ur bilen var massor av saker sålda (och säkert även stulna). Och som det blåste, sakerna välte gång på gång och till slut orkade jag inte lyfta upp klädhängaren längre så jag bara la alla plagg på en duk på marken. Sen stod jag där till klockan två och hade fått ungefär hälften av mina saker sålda för sammanlagt fyrahundrafemtio spänn.

På kvällen sen hade vi den årliga gatufesten. Det är en tioårig tradition där två familjer åt gången ordnar en fest med tält i trädgården, lekar, mat, dricka och massa umgänge. Och sjukt trevligt var det. En lek var att hitta och ta bilder på några olika platser på gatan och i folks trädgårdar i exakt samma vinkel som bilderna vi fått på papper. Nästa lek var att i en uppritad ruta mitt på gatan göra en varningsskylt med gatkritor. Ett lag gjorde ett överkryssat äpple och skrev "Här pallar vi med varandra, men inte med anra", eftersom vi är en gata med massor av äppelträdgårdar. Mitt lag gjorde "Varning för lyckliga gatan" och ritade hur gatufesten skulle se ut klockan tre på natten med eldsvådor, folk med spritflaskor i träd, pilkastande människor, folk som satt på varandras axlar också vidare. Tredje laget ritade ett hus och en flaggstång efter vilket område vi bor på. Resten av kvällen satt vi i tältet och lekte smålekar, snackade och snackade ännu mer. Jag var dock så trött att jag gick och la mig vid tolv.

Bilder kommer förhoppningsvis.
På återseende mitt herrskap

Home sweet home

Nu har man varit hemma i Sverige några dagar och njutit av solen, packat upp och insett att man snart ska flytta iväg på nytt. Vad som återstår nu är två veckor av precis vad jag själv känner för! Nu verkar det dock som att mitt immunförsvar gör revolution så imorgon väntar jag mig att vakna med fetaste förkylningen.

Känner jag mig dock bättre hänger jag med mamma och bror till Göteborg för att slänga av några av hans grejer och stanna ett par dagar. Om inte får jag ligga hemma och tycka synd om mig själv för att min kropp vägrar unna mig semester. Har städat mitt rum dom senaste dagarna, hade minst fem väskor från Tyskland, Känsö och lappar, mappar, häften, kaos och grejer om vartannat vilka jag egentligen bara gömt in i alla tänkbara hörn men som rasade över mig så fort jag tog tag i projekt-kasta-all-skit.

Av någon anledning blir högarna knappt synbart mindre. Min garderob drog jag även igång att börja tömma på det jag aldrig kommer använda igen, vilket visade sig vara ungefär hälften, som vanligt. Men planen är att lasta allt detta på ett bord i stan nästa helg för att se om en loppmarknad kan göra ett under och både rensa upp och ge mig pengar.

Vilket tar mig till mina faktiska sommarplaner. Gå på loppis. Men vart fan finns dom? Ge mig en karta över skåne där alla loppmarknader är utprickade så jag sparar tiden att förgäves söka i tidningar och på internet. Jag vet ju att dom finns, frågan är bara vart och hur jag får tag på dom. Sen tänkte jag skriva klart min lista över hundra saker jag ska göra innan jag dör och även påbörja den, packa inför Tranås, färga kläder, dra till Ystad, umgås med folk, och trettio saker till som jag glömt bort kvart över ett på natten.

Idag var jag förövrigt hos mormor med bror och pappa. Var och badade hunden i sjön och solade, där snackar vi den ultimata sommardagen. Nu ska jag sova och hoppas på att vakna frisk.

På återseende mitt herrskap
Här skriver du lite information om dig kanske, vad din blogg handlar om och något om dig? Skriv vad du vill eller skriv ingenting alls. Kram HannaVic.se