Stress

Tänk vad stress kan göra med ens kropp. Jag har tokstressat konstant i nån vecka nu och det börjar märkas av mer och mer. Jag sover mer men är tröttare, jag är aldrig hungrig så jag har gått ner nästan tre kilo, jag är ofokuserad, har ofta ont i magen, är mer rastlös, har lägre blodtryck vilket gör att det ofta snurrar, känner mig mer apatisk och känner mig mer stel både psykiskt och fysiskt. Vad jag går igenom just nu är inte bra för högkänsliga men jag har inget bra svar på hur jag ska hantera stressen. Vad brukar ni göra i såna här situationer?
 
 

25

Då var första dagen som tjugofemåring avklarad och jag måste nog ändå säg att det känns lite annorlunda. Jag vet inte om alla känner likadant, men för mig ligger det en annorlunda känsla över alla perioder i livet även om det bara är en vecka man är hemma genom åren. Och nu känns det faktiskt som att man är lite äldre. Samma humor, intressen och mål men det går ändå att känna en skillnad i mognad och personlig utveckling. Det finns vissa saker som hämmar och håller en tillbaka men i grund och botten märks det att man även mentalt blivit äldre. Och jösses vad det är fantastiskt. Jag skulle inte för allt i världen gå tillbaka till var jag var för tio år sen. Tyst och rädd och tog aldrig någon som helst plats någonsin. Det är en jäkla resa man gör mellan femton och tjugofem men nu har jag tack och lov nästan hittat rätt.
 
 
 

Bra gjort musikvärlden

Vad i hela friden är dealen med Guettas/Minaj's nya låt? Jag citerar:
 
Yes I'll do the cooking
Yes I'll do the cleaning
Plus I keep the na-na real sweet for your eating
 
Make sure I'm on my toes, on my knees
Keep him pleased, rub him down
Be the Lady and A Freak
 
 
When you need that, I'ma let you have it
Yes I'll be whatever, that you tell me when you're ready
 
 
Inte konstigt att sexismen aldrig minskar när tjejer också har inställningen att de är sekundära till män. Det här är ju värre än könsrollerna på femtiotalet. Det här sättet att se på tjejer gör att våldtäkter inte ses som våldtäkter. För tjejer förväntas vara de som ställer upp och som man inte bryr sig om att höra med först. Tjejer som inte är där för sig själva, som nöjer sig med att tillfredsställa den andre och som sen ställer sig bakom mannen och hejar på alla dick-moves han har i rockärmen. Det här är nästan förvånansvärt ofeministiskt i en tid folk är mer pålästa och vill minska förtrycket och det sexuella våldet. 
 
Ja, fast nej

Glitterfest och hembygder

Är antagligen på väg att få årets andra förkylning. Har inte varit sjuk sen jag var i USA i våras men nu går det nog inte att undvika. Nu i helgen var det släktkalas igen. Gigantisk smörgåstårta, panoramabilder och trevliga människor. Födelsedagsfröken som blev 20 hade sen fest på högskolan inne i stan så jag och en av hennes kompisar drog direkt dit efteråt. Tema: glitter. Och glitter var det överallt. Och egna drinkar, kaps, naket, bonding med massa nytt folk, promenader i natten och sen cykling hem i extrem dimma. 
 
Idag väcktes jag vid tio och drog till stan med mamma och bror. De var mycket hemliga med vad vi skulle göra men till slut efter att ha gått igenom hela gallerian kom vi till museet med en utställning om hembygder som var förvånansvärt bra. Sen subway och häng till bror åkte tillbaka till Göteborg. Nu ligger jag utslagen och har tänkt göra det resten av dagen. Ska bara hitta en bra film att kolla på.
 
 

Debattartikel

Så kul, jag läste en debattartikel i skogsraahs blogg för ett par dagar sen som hade publicerats på nyheter24. Kommentarerna hon hade fått fick mig att skriva en egen artikel som en fortsättning på de frågetecken som kom upp i hennes kommentarsfält, och nu i morse publicerades min artikel.
 
 
Klicka på bilden för att komma till artikeln

Små tillfälligheter

Ibland undrar jag vad som hade hänt ifall man valt vissa situationer lite annorlunda. Hur ens liv hade sett ut. Vilka man hade känt idag och vilka man aldrig hade träffat. Som när jag valde omvårdnadsprogrammet ute vid sjukhuset istället för samhälle inne i stan för att få en nystart efter högstadiet. Eller när jag flyttade till London för två och ett halvt år sen. Jag blev så avskräckt av kollektivet jag hamnade i att jag lämnade stan efter bara fyra dagar. Om jag bara hade bytt boende då. Vart i London hade jag bott, vad hade jag jobbat med och hur väl hade jag känt staden idag? Och vad hade nästa steg blivit med de erfarenheter och kontakter jag därmed skaffat?
 
Eller när jag bodde i Würzburg och flög till Stockholm för att gå på intervju för att bli journalist men ångrade mig och istället åkte ner till föräldrarna jag inte hade sett på ett halvår. Den våren kom jag istället in på den polisförberedande utbildningen genom en telefonintervju. Hade jag kommit in i Stockholm och varit journalist om jag valt annorlunda? Vad hade jag jobbat med? Eller om jag inte hittat in på seven eleven-parkeringen just när Evan varit där. Hade jag åkt tillbaka från USA tidigare då? För att göra vad? Hur hade min höst sett ut? Det är spännande tankar. Livet sker efter en massa små tillfälligheter.
 
 

Fridarp

Idag var det åter dags för mig och Frits att bege oss ut på landet och göra bygderna osäkra. Vi körde självklart till Fridarp och hittade världens mest perfekta gamla hembygdsgård. I solljus. Denna gången ville vi köra något mer classy än att klättra runt på gamla höbalar så jag blev för första gången kanske i mitt liv sminkad med rouge och sen var vi igång. Dock är det kamerabyte på g snart så jag hivar iväg den gamla Nikon D60 och införskaffar en Nikon 5200 istället så man slipper stå och slita sitt hår för att bilderna blir matta och grusiga och glansiga och vita och mög. Men en hel del blev bra!
 
 
 
 
 
Ska gå på krokiga-tänder-konvention med Steve Buscemi till helgen
Här skriver du lite information om dig kanske, vad din blogg handlar om och något om dig? Skriv vad du vill eller skriv ingenting alls. Kram HannaVic.se