Befrielser

Jag kan icke minnas senast jag mådde såhär bra, eller såhär balanserat rättare sagt. 
 
Ända sen jag började träna mer än bara mina dagliga promenader är det helt annorlunda, plus att järntabletterna verkar funka och att terapin går utmärkt. Är ute och springer varannan dag, sker det mer sällan än så kommer rastlösheten som ett brev på posten. 
 
De senaste två-tre veckorna har det hänt saker konstant. På det bra sättet. Har inte hunnit bli riktigt uttråkad eller rastlös en enda gång. Och terapin är uppfriskande som fasen. Får satt ord på så mycket, får bolla tankar, får nya sätt att se på situationer, får aha-upplevelser.
 
Känner att jag vill frigöra mig på något sätt för att ta ett steg framåt. Började med vänlistan på fejjan. Rensar regelbundet ut de jag aldrig snackar med men nu kände jag att jag ville ta steget längre. Ifall jag skulle bli framgångsrik eller känd, (bara för att leka med tanken, att vara känd är inget jag varken vill eller strävar efter), vilka skulle jag besväras av att bli kontaktad av? Vilka har jag kvar för att det är nostalgiskt? Vilka har jag kvar för att jag är van vid det? Vilka kommer från en olustig tid där jag hade en helt annan självbild? Vilka skulle jag inte kontakta om jag så åkte på besök i staden/landet? Är redan väldigt selektiv gällande människor men där rök drygt en femtedel av listan och det kändes bara befriande.
 
Älskar att där finns så många guldkorn i mitt liv, och att där finns en hel drös runt i världen jag inte träffat än, det är där jag känner mig hemma. 
 
 

Slovaker och monopol

Och grejen är att jag verkligen försöker hitta tillfällen att blogga men det händer alldeles för mycket.
 
Förrförra helgen liftade jag upp till Oslo. Först med en man som stirrade på mig, sen med min all time-liftarfavorit från Slovakien som kunde ett och annat ord på engelska, något mer på tyska och därefter var google translate vår "vän". Sist men inte minst åkte jag med en man från Ukraina. Väl framme i denna älskade stad mötte jag upp Samir, vi lagade mat, skålade i sura äppel-drinkar och stack ut på stammisstället. Där sprang vi på en av mina gamla godingar och efterfest var givet. Precis som förra gången innehöll detta målning, men denna gång ett försök att rädda vad vi tidigare åstadkommit. Blev rätt bra förutom att jag råkade kasta färg på både fönstret och ett av hans spel. 
 
Dagen efter blev det en promenad in till staden och Samirs jävla arga doktorn-maraton haha. Han har varit så sjukt trött på Oslo ett bra tag nu medan jag suktat och längtat tillbaka. Men det bara försvann. Jag kände mig så nöjd, har inget behov av att bo där igen. Det är fortfarande en magisk stad i mina ögon men jag kan aldrig få tillbaka den där nyfikenheten jag hade när jag flyttade dit för snart tre år sen.
 
Vi fortsatte iallafall sista dygnet på samma spår med utekväll där vi mest stod och tog bilder på folk utanför toan, vilket ledde till fantastiska samtal med fulla norrmänn. Dagen efter liftade jag söderut igen. Först med en gobit som skickade med mig matsäck, sen ett äldre par med vansinnig humor och sist men inte minst två oerhört kristna typer som tog bibelns ord på allvar. Jag tror kvinnan välsignade mig innan jag gick ur bilen.
 
Sen spenderades mycket tid i en by norr om stan, sen hos mormor, sen i föregående by, sen i stan, sen i byn, ja du fattar. Mycket monopol, goda drinkar, cream cheese-chips, bra filmer, promenader och gött häng. Var även hos mormors syster med man och bakade pepparkakor. 
 
Den här veckan kommer bli så sjukt fullspäckad, har en miljarrrd saker att ordna inför nästa. Ska försöka skärpa till mig här.
 
 

What is up

Ska försöka ta mig i kragen och börja skriva mer. 
 
Är inne i en period där det känns som att det händer mycket rent mentalt. Efter jag tog bort gluten och socker ur kosten, samt började ta järntillskott, har jag börjat märka en viss skillnad även om jag inte kan avgöra precis vilken del det beror på. 
 
Har även börjat på psykodynamisk terapi och känner att det redan gett väldigt mycket, hon ger mig ofta helt nya sätt att tänka. Känner även en helt ny drivkraft och ett behov av en ny variant av självständighet. Även fast jag fortfarande ofta har svårt att komma igång med saker så känns det som ett mindre hinder än det gjorde tidigare. 
 
Dessutom har jag kommit in ett väldigt läs-flow, väldigt varierat. Om tjejers liv i Indien, biografier om ex. Lincoln och Hillary Clinton, svenskars uppfostran under olika årtionden, Gynnings självbiografi och en massa annat. 
 
Har sen faktiskt hittat ett sätt att hantera rastlösheten som ofta kickar in på kvällen. Tar på löparkläderna, sticker ut och springer, dansar, styrketränar, går och bara skakar av mig det. Ikväll införde jag en ny träningslek liknande drickspelet där man dricker varje gång dom sjunger "blue" i Eiffel 65s låt, men där man istället gör målvaktshopp och slänger sig på mage varje gång Bieber sjunger "boyfriend", "girlfriend" och "gentleman". Träning kan va sjukt underhållande.
 
Sen var där osttemafesten hos Sessan för några veckor sen där alla klädde upp sig. Jag, Sessan, Nour, Sam och sist men inte minst André. Innehöll madrassåkning ner för trappan, fuldans såklart, peruker och nattpromenix. Kvällen efter var det halloweenfest i stan där jag försökte mig på en modern gycklarlook, Sessan var zombie och de flesta andra killar var utklädda till tjejer. Blev mycket beerpong där tjejerna krossade killarna, vi gjorde en drink av allt i kylskåpet och det slutligen blev ballonghandboll och kattgos i säng. 
 
Imorgon blir det nya äventyr för helgen och snart är det större grejer på g.
 
 

Stockholmsweekend

Var i Stockholm i helgen, torsdag till söndag. Lånade morbrors lägenhet på Hornstull och hängde med mamma och bror. Lite snökaosigt med isgata men med mycket sol. Blev lite promenader, en dramatenpjäs, Gina Dirawis pjäs "Donna Juanita", mexikansk och kinesisk mat, mysiga turer i gamla stan, second hand-shopping, tur till utsiktsstigen på Mariaberget, fotboll på O'Learys med god vegansk mat, NK och en spårvagnstur ut till Djurgården och tillbaka.
 
Hittade den perfekta jackan på Emmaus för bara 130 spänn, är så sjukt nöjd. Den perfekta stockholmsweekenden alltså.
 
 

Throwback day

Eftersom jag är alldeles för oorganiserad för att ha en throwback thursday får det helt enkelt bli en ny kategori där det när som helst kan komma nostalgiska inslag. 
 
För första gången sen det tog slut med Evan har jag på riktigt börjat sakna tiden i USA. Vetskapen om att det inte kommer kunna hända igen, slutet på en viktig livsepok trots att det bara handlade om ett och ett halvt år. Tiden i Nevada var ändå att vända ner på hela ens värld, som att leva ett dubbelliv.
 
Så idag kändes som rätt dag för ett inlägg om vad jag gjort vid samma tidpunkt de senaste åren.
 
Månadsskiftet Oktober-November 2010
 
Halloween med Joe och annat gött folk
 
 Gick sista utbildningen i försvaret
 
Häng på sjätte tunnan med Louis och herrarna på bilden i Stockholm
 
Och flyttade utomlands för första gången till underbara älskade Würzburg
 
Månadsskiftet Oktober-November 2011
 
 Gick polisförberedande i Tranås och hade studiebesök hos sjöpolisen
 
 Och ridande poliserna
 
 Med helt okej skoldagar
 
Månadsskiftet Oktober-November 2012
 
Bodde i Berlin där det var "city of lights"
 
Hade Sverigebesök
 
 Och besökte alla möjliga ställen i stan
 
Månadsskiftet Oktober-November 2013
 
 Åkte ner till Hamburg några gånger och träffade en kille, ena gången fastnade tåget
mitt i ett oväder i Danmark så alla fick åka till brandstationen i Roskilde och sova haha
 
 Bodde på torpet och fixade en kardbordkarta med nålar på platser jag besökt. Var även när jag satte igång tidningen "om bara Sverige", strax innan jag flyttade in hos en främling i Göteborg. Lång historia.
 
Månadsskiftet Oktober-November 2014
 
 Bodde andra rundan i Oslo, hade börjat jobba som parkeringsvakt och öppnade dörren fel
 
 Bodde på Majorstuen och spenderade all ledig tid åt att lära mig
BSB - Everybody-dansen med Samir och hänga på favoritstället i stan med grabbarna
 
Månadsskiftet Oktober-November 2015
 
 Första rundan tillbaka i USA efter roadtrippen
 
 Utflykter överallt i Nevada och Kalifornien
 
 Och en galen amerikansk halloweenfest där seriöst hela huset var pyntat
 
Månadsskiftet Oktober-November 2016
 
Detta året..
 
 Mycket häng med bland annat dessa galningar
 
 Och andra äventyr

Halloweengycklare

Det har varit en lång men bra helg, bilder och historier kommer imorgon. Är precis hemkommen från en halloweenfest i stan där Sessan var utklädd till zombie efter mitt kladdande i hans ansikte med en smet som luktade fisk. Jag improviserade ihop en modern gycklar-kostym och större delen av festen spenderades åt att spela beerpong i köket och göra en häxblandning i köket av allt vi hittade i kylskåpet. 
 
 

Byxor i Varberg

När jag var i Fredrikstad sist hittade jag de perfekta gröna byxorna på kappahl, sista paret och i min storlek på rea. Hade med mig dessa i resväskan när jag åkte till USA men den försvann på greyhoundbussen. Har sen dess letat i stan, i Malmö, Göteborg och Stockholm utan framgång, och till slut mailade jag deras kundtjänst för att höra om det fanns butiker med exemplar kvar. 
 
Igår fick jag svar av en kvinna som trodde hon hittat vilka byxor jag syftade på och gav mig ett tiotal butiker som kunde tänkas ha dom kvar. Började ringa runt men alla butiker i södra Sverige var slutsålda. Ringde vidare till Varberg, de hade ett par kvar, och i min storlek! Jag bad henne hänga undan dom till veckoslutet och åkte sen in till stan med mamma. Men jag hade ju inget att göra igår så jag tog en bok under armen, lånade mammas resekort och åkte bort till Båstad. Liftade därifrån med en kille från stationen och vidare norrut med en polsk lastbilschaffis. Sen fastnade jag i Halmstad. Länge. Det regnade och ingen stannade. Sprang ner till macken och frågade bil efter bil om de skulle norrut. Efter vad som kändes som år och dar, en timme innan butikerna stängde, fick jag napp med ett par från Bosnien vars ena dotter var stridsvagnsförare i försvaret (så coolt). De skulle dessutom till Varberg så vi for iväg. Tio minuter i sex nådde vi stadens galleria, jag tackade och bockade och sprang in i butiken. Och där var dom, byxorna!
 
Tog sen bussen ut till motorvägen och stod där återigen i tvåhundra timmar. Det regnade, var kallt och dessutom mörkt. Till slut chansade jag på att istället åka till närmsta mack norrut och fick lift med en lastbil. Och väl framme på macken fick jag tag på ett äldre par som skulle ända ner till skåne. Därifrån blev det buss och buss igen med Adrian i telefon, och den vänligaste chauffören släppte av mig vid en avfart så jag kunde springa hem därifrån. 
 
Avslutade dagen med vegetarisk tacos.
 
Icke dessa byxor dock
Här skriver du lite information om dig kanske, vad din blogg handlar om och något om dig? Skriv vad du vill eller skriv ingenting alls. Kram HannaVic.se