Musikkraft

För nån vecka sen snackade jag med en tjej om det här med musik. Om man gillar musik mot det icke trallvänliga rock-hållet möts man i vardagen av mängder med genrer som det gnisslar till lite i hjärnan av. Smörpop på radion, dubstep och eurodisney på festivaler, rnb och house på diverse klubbar, orkestrar, country, hiphop och gammal såkallad klassisk rock i resterande situationer. Ljud man vänjer sig vid att ha sprakandes i bakgrunden, no big deal. Sätter man själv igång en låt att stjäla tre minuter av andras liv går ofta smärtgränsen vid cirka två och en halv sekund. En mycket positiv slutsats att dra av detta blir den tillfredsställelse man får av att på egen hand sen kunna plugga i spotify och bara njuta. Som att äta riktigt äcklig fisk i väntan på tårta. Orörd mark, musik man aldrig kan få sönderspelad såvida man inte gör det själv. En månad utan en enda låt i genren blackmetal, sitter i soffan med gåshud och känner lyckan spridas ut i alla kroppens celler. Tack Norge.
 

En månad i få ord

Min Thailand-resa gick till på följande vis: från Kastrup mellanlandade jag i London och Kinas Hongkong innan jag kom fram i Phuket och blev hämtad av några norska släktingar jag knappt visste jag hade. Dagen efter stack jag till ön Koh Lanta och volontärstället Lanta animal welfare där jag spenderade tre veckor bland femtio katter, fyrtio hundar, femton medarbetare och en massa turister. Jobbet var rätt mycket städande, skrubbande, tvättande och matande, och tyvärr inte så mycket tid med djuren. Efter några dagar kom många bra nya volontärer som jag hade grymt roligt med. Vi var mycket ute och åt ihop på kvällarna, hängde på stranden, gick ut och tog några drinkar, var på måndags-quizet också vidare. Däremot hade två medarbetare varav en chef bestämt sig från första början att inte gilla mig, och det blev ett drama under tredje veckan som jag försökte lösa i tre dagar med följd att det blev ännu värre. Jag som kände mig något över femton år gammal bestämde mig för att hoppa över kommande småbarnstrams och stack istället över till Ao nang där jag och Dallo var 2009. Inget var sig likt. Stan hade exploderat. Hittade alla fyra jag ville träffa, men det var bara en som jobbade på samma ställe som sist. Träffade även en trevlig fransk tjej på hostelet som jag hade grymmaste kvällen med innan vi dagen efter drog till Phi phi och jag själv vidare tillbaka till Koh lanta. Drog till volontärstället där jag hittade alla godbitar i ett och samma kök. Jag, tyska Mac och slovenska Hanah drog till stranden och gjorde upp en eld tillsammans med en gammal thailändsk boxare som randomly bodde på stranden. Dagen efter slog jag följde med en brittisk sångerska till Bangkok, flög till Moskva och hängde med en smart äldre svensk man och stack till Köpenhamn över natten eftersom vi var framme sent på kvällen. Sitter nu genomförkyld hos mormor under en filt och försöker bli frisk, sen är det mycket på gång! På återseende mitt herrskap.
Vaktmästaren och någon random gammal volontär

Lonely island

Med första killen från förra inlägget i åtanke ägnar jag den här till alla tre idioterna från lonely island. Även detta är tidsinställt och är egentligen skrivet halv sex på morgonen på bussen till Stockholm dan före nyårsafton. Så här har ni kära barn, humor på både snygg och störd nivå. 
 
 

Varsågoda

Det bästa som finns är väl att komma in på en blogg och mötas av übersnygga män. Nu talar jag inte bara till heterosexuella kvinnor utan det är godingar så snygga att även alla straighta män kommer kolla två gånger. Den enda nackdelen är att min smak i män är så gräslig att det fortfarande inte finns någon som har tagit den på allvar. Men den här gången får bilderna helt enkelt tala för sig själva.
 
Jorma Taccone, kan vara den snyggaste människan som någonsin existerat
 
 Den här knäppskallen känner väl alla igen
 
 Unge herr Liebgott från band of brothers

Årssammanfattning 2013

Tidsinställer några inlägg så ni slipper komma in här och bli uttråkade.
 
Gjorde du något 2013 som du aldrig gjort förut?
Besökte Estland, Lettland, Finland, Holland, Slovenien och Schweiz. Svartjobbade som staty i Rom, tryckte in mig i det minsta förvaringsskåpet på en tågstation, besökte Beatles-museet i Liverpool och Abba-museet i Stockholm, flyttade in på soffan hos en främling, sov i en dansk brandstation och en massa annat jag nämnt tidigare i bloggen.

Genomdrev du någon stor förändring?
Bestämde mig för att aldrig äta ett djur igen, övervann panikångesten, bröt med mina föräldrar och jobbade upp en ganska bra självkänsla.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Nej men en del bekanta och nån släkting.

Vilket datum från år 2013 kommer du alltid att minnas?
4 april när jag överraskades med att få sluta på det långtråkiga jobbet i Österrike några dagar för tidigt, 21 juni när jag firade världens roligaste midsommar med en tysk tjej i Helsingfors och 1 augusti när jag såg Rammstein på Wacken.

Dog någon som stod dig nära?
Min morfar men han var kanske inte jätteinvolverad i ens liv precis.

Vilka länder besökte du?
I rätt ordning Österrike, Tyskland, Danmark, Sverige, England, Polen, Finland, Estland, Lettland, Slovenien, Italien, Schweiz, Holland och Norge.

Bästa köpet?
Den gamla urusla second hand-cykeln. Även om gamla bettan var genomkass så har vi varit med om mycket tillsammans längs de gamla östtyska fälten.

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Konserten med Finntroll på underworld camden i London, satyricon på sticky, alla nya och nygamla vänner jag haft så sjukt kul med om det så varit på shotrundor i Tallinn eller i leran på Getaway.

Saknar du något från år 2013 som du vill ha år 2014?
Ett lite fastare jobb, att bo nånstans där jag känner mig hemma och inte bara ha nära vänner som är utspridda i hela världen.

Vad önskar du att du gjort mer?
Gått på loppisar, fotat, läst ryska och stått mer upp för mig själv.

Vad önskar du att du gjort mindre?
Tagit åt mig av andras dåliga humör och bemötanden.

Favoritprogram på TV?
Filip och Fredriks "får vi följa med", vem vet mest och en massa random på kunskapskanalen.

Bästa boken du läste i år?
Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann. Har läst den innan men den är fenomenal.

Största musikaliska upptäckten?
Det kan ha varit killfloor mechanic med deras tyska kissuggleplånboksjagande sångare.

Vad var din största framgång på jobbet 2013?
I Österrike var det väl bokstavligt talat att jag inte hann dö av uttråkning och på tidningsutdelarjobbet att jag räddade en persons liv.

Din största framgång på det privata planet?
Hur jag ser mig själv idag jämfört med för ett år sen.

Största misstaget?
Det har nog mest varit små misstag man gjort i väldigt plötsliga situationer under resor.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Svårt att säga. Har gått igenom ett par väldigt tunga sorger men samtidigt hittat många människor jag idag är väldigt glad att jag har i mitt liv, och med massor av upplevelser och erfarenheter rikare.

Vad spenderade du mest pengar på?
Resor utan tvekan, med mat som en klar tvåa. Har verkligen prioriterat att inte bara äta typ slabbiga burkbönor.

Något du önskade dig och fick?
Snabb återhämtning hos sjukgymnasten efter ryggskadan från wacken, önskade mig inte så mycket.

Något du önskade dig och inte fick?
Att jag hade kunnat lösa situationen hemma.

Vad gjorde du på din födelsedag 2013?
Postade tjugo traderapaket, åt kinamat med mina föräldrar.

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Om jag fortfarande haft lika mycket pengar som när jag slutade i Österrike, om ett par relationer gått i en annorlunda riktning och om jag hade kunnat lista ut vad jag vill göra i framtiden.

Vad fick dig att må bra?
Alla människor, kända som okända som fått en att känna sig uppskattad och man haft så kul med. Festivalerna, festerna och de spontana äventyren. Finntroll och a1 när jag var nere. Känslan att för första gången vara tillfreds med sig själv.

Vem saknade du?
Min partner in crime Hannah, stundvis en del människor man sällan träffar, typ min bror.

De bästa nya människorna du träffade?
Håkan från Turkiet jag reste runt i Finland, Tallinn och Riga med, Jens som var en fantastisk svensk jag träffade under några ljusa fina kvällar i Helsingfors, wackengalningar typ gangbang-till-rammstein-danskarna, Jonas jag hängde med några gånger i Köpenhamn och Århus, Hamburg-bartendern som introducerade mig för Amanda Palmer, Melissa och Maggie som jag "firade" oktoberfest med på industriområdet i München genom att åka kundvagn och leka i ett stort öde hus tillhörande några schyssta konstnärer. Även min svenska partner in crime Ylva som jag jobbade i merchen med på getaway och black sabbath tillsammans med tre galna chefer, rysktalande Alex som visade hela Ljubljana efter att vi smitit från den guidade turen, några syriska killar jag träffade av en slump, hemlösa spontana Jonas och roomien i Göteborg som utan att veta vem jag var öppnade upp sitt hem för mig att flytta in i.

Mest stolt över?
Mitt projekt jag kommer avslöja när jag är tillbaka i mars och att jag klarade av några saker jag på slutet nästan inte orkade.

Högsta önskan just nu?
En realistiskt önskan skulle väl vara att jag hittar en billig lägenhet och ett jobb i Helsingfors från mars, och att jag så småningom tar tag i ett par stora drömmar jag har.

Vad tänker du göra annorlunda nästa år?
Kommer bli hel-vegan efter nyår. Dessutom ska jag börja träna igen, jag hoppas på att få ihop en lön som åtminstone täcker mat, hyra och träningskort på gym, simning och squash. Är träningssugen så jag dör. Ska även stå upp ännu mer för vad jag egentligen vill och tycker.
 
Midsommar i Helsingfors
 
Tallinn
 
 
München
 
 Ljubljana
 
 Rom
 
 London
 
 Flachau
 
 Med mera
Här skriver du lite information om dig kanske, vad din blogg handlar om och något om dig? Skriv vad du vill eller skriv ingenting alls. Kram HannaVic.se