Drömmar för ett år sen

Så sjukt att jag var i USA för precis ett år sen. Postade då ett inlägg om det som lockade mig mest vid tillfället.
 
Flytta till Edinburgh. Åkte faktiskt dit i höstas med planen att cykla ner till London, men cykeln jag fick tag på var ett jävla åbäke. Fick iallafall se lite av landsbygden och själva staden i kanske fem dagar. Fan-tas-tisk.
 
Flytta till Bergen eller Trondheim. Fick för mig att det är lättare att skaffa jobb där men hamnade i Oslo istället. Vill fortfarande besöka fjordarna dock!
 
Flytta till Schweiz över sommar- eller vintersäsong. Tja.. åkte ju ner till Schweiz även om jag inte stannade så länge. Kan såklart inte döma ut hela landet men ställena jag hamnade på hade inte alls samma känsla som Österrike. Skulle jag åka tillbaka till alperna av ena eller andra anledningen hade jag faktiskt valt de andra länderna.
 
Flytta till Australien eller Nya Zeeland. Har fortfarande lika stor längtan efter Nya Zeeland. Intresset för Australien har avtagit något.
 
Dra till Kenya och volontärarbeta. Hade nog hellre åkt till Ecuador som det känns nu.
 
Flytta till norra Finland eller Sverige. Tveksamt om jag velat flytta dit men besöka, ja!
 
Åka till rysktalande land för språkkurs. Här har jag inte bestämt mig riktigt. Hade jag haft pengarna hade jag åkt utan tvekan. Men just nu är jag mer ute efter en längre resa genom Ryssland, hade utan tvekan fångat upp en hel del ryska på vägen.
 
Tänkte ta vårens planer i nästa inlägg.
 
 

Förkyld vecka

Är tillbaka i Oslo och börjar bli frisk från förkylningen. Var helt utslagen ett tag och bara låg på soffan men igår stack jag, Linn, Samir och Alex på ett stort klädbytarevent på huvudbiblioteket. Man fick ta med sig upp till sju plagg och när allt lagts ut på borden fick vi börja fynda bland grejerna. Blev ju kaos direkt. Hundratals tjejer runt fem bord. Chansade på de flesta plaggen, kom hem och testade grejerna och allt satt bra. Hittade bland annat ett perfekt par svarta byxor jag letat efter sen mina gamla favoriter försvann på greyhoundbussen. 
 
När jag sen satt och klippte om längden på en klänning hörde jag något krafsa, tittade upp och fick syn på en söt liten husmus. Gulligt.
 
Och nu ikväll stack jag ut en runda med Alex och Samir vilket inkluderade en snabb ryskalektion där det tydligen är skillnad mellan "schhh" och "schhh". Lagade sen matlådor fram till nu. 
 
Lägenhetens sista roomie är tillbaka från sin resa så jag sover på soffan. Imorgon blir det vidare jobbsök!
 
 

Förkyld i Göteborg

Är kvar i Göteborg. Skulle egentligen ha åkt hem i måndags eller igår, men i förrgår kväll började min näsa rinna så det var löjligt. Igår vaknade jag med oerhörd smärta i vänstra bihålorna samt halsen, men var inte helt hundra på att det var en förkylning på g, snarare bara utmattning. Men under kvällen igår slog det till ordentligt.
 
Natten var lång och hemsk men fick till slut i mig en smärtstillande och somnade. Har nu varit vaken någon timme, har duschat och börjar sakta känna mig som människa igen. Har inte varit sjuk sen jag var i Las Vegas i augusti så inte ska man klaga. Brukar i regel få ganska intensiva förkylningar när jag blir sjuk, men inte såhär.
 
Ska försöka ta mig ut och köpa lite frukost och fundera över stora frågor.
 
 

Göteborg

Är i Göteborg över helgen och hälsar på bror.
 
Var på fest igår med folk från back home vilket inkluderade många glas champagne och cider som smakade medeltidsskor. Där var även en vän identiskt lik Bill Skarsgård och en tjej som bara ville ha en heineken. Vi ställde sen livsviktiga frågor till folk ute på andra lång och sen blev det efterfest hos Skarsgård till fem.
 
Vaknade och mådde sådär i morse. Men det blev bättre med häng här i lägenheten. Imorgon blir det spännande affärer och sushi.
 
Känns som att jag borde börja ta fler bilder

Sömnproblem

Min dygnsrytm är helt kors och tvärs. Har provat allt för att somna tidigt och komma upp på morgonen. Istället ligger jag klarvaken och snurrar runt i timmar. Är förstås seg och trött hela dagen sen men håller mig vaken till minst nio, och då piggnar jag till igen. Dag efter dag efter dag.
 
Var ute och tränade igårkväll, tänkte att det brukar hjälpa. Satt sen vaken till halv fem i morse. Funderar på om det kan ha med kosten att göra. Tänkte göra matlådor senare som iallafall räcker en vecka. 
 
Tänker även att det kan ha med teknologin att göra. Är inte van vid att hela tiden kunna bli nådd. Det är därför jag brukar undvika den här typen av telefoner. Allt blir hackigt med konstanta avbrott. 
 
Hur brukar ni bota sömnproblem?

Heldagar

Boken har nu utvecklats till kapitalistisk smörja och en snabbkurs i hur man blir en egoistisk, köphetsande idiot. Synd. Ska ändå ta med mig första kapitlet och hoppas resten av boken blir bättre.
 
Igår blev en heldag, hjälpte en ny kompis med matlagning och bakning. Inspirerade massor att laga mer själv. Tog bort sockret ut kosten i måndags och ska se till att få tag på mer c-vitamin. Behöver bli piggare, och springa mer. Hörde att vi bor nära parken där Noora och William stack varm choklad i "skam". 
 
Ikväll blir det möte och sen häng med Samir och Alex.
 
 

4 timmars arbetsvecka

Läser en bok just nu som på många sätt är helt fantastisk. Jag ifrågasätter en del punkter men författaren har många bra poänger och tvingar att ta beslut.
 
Hade inte väntat mig att innehållet skulle vara ens i närheten av vad det var. Det lät som ett ganska enkelspårigt tema men går igenom steg för steg hur du behöver göra för att maximera ditt liv. På många sätt lever jag redan efter liknande tankesätt och kan därför inte relatera till de flesta exemplen, men andra bitar visar en vägen.
 
Mina invändningar till boken so far är hans sätt att nästan fuska sig till framgång. Hans lösningar är inte sällan att lägga över ansvaret på andra. Klart man får mer tid över då. I början av boken nämnde han även tekniken gällande hur han blev mästare i boxning: genom att leta kryphål, inte genom träning eller skills. 
 
Men jag har suttit med näsan i boken i flera dagar nu och egentligen är den boken precis vad jag behövde just nu. Om det finns en bok jag skulle rekommendera alla att läsa, eller iallafall alla som vill saker men behöver en knuff, så är det den här.
 
 

Nattäventyr och jobbsök

Har valt att lägga telefonen på bordet nedanför loftet så jag måste gå upp för att stänga av alarmet, så lätt att snooza annars, och därför har jag inte nattbloggat på ett litet tag. 
 
I fredags stack jag, Samir, killen från Ukraina och en tjej från Indien ut på nattäventyr. Fantastiskt roligt. Mitt under promenaden hittade vi en isbacke att åka på påsar nerför. Vi kom hem vid tre och igår gick jag och Samir ut på favoritstället efter en kväll framför melodifestivalen. Sångaren i gruppen med bilen såg ut som en ung Per Morberg. Kvällen slutade med en promenad i snön mitt ute i ingenstans. För att hålla värmen i väntan på bussen stod vi i ett garage och dansade i en halvtimme. 
 
Idag blir det nya tag för jobbsök!

Eventum

Älskar att vara inne på sidor som airbnb och idag när jag satt på spårvagnen fick jag syn på reklam om eventum. Så många fantastiska ställen det finns.
 
 
 
 
 
 

Förebild

Har varit ute och rört på mig ikväll, tänker så mycket klarare då.
 
Varje dag läser jag tre bloggar varav den ena Isabella Löwengrips. Hon är precis lika gammal som mig, har två barn och har startat elva olika bolag de senaste tolv åren. Hon är stark, driven, målmedveten och är oerhört snäll mot sig själv. Dessutom har vi båda fått diagnosen adhd (även om jag är lite skeptisk till min trots många likheter), vi har båda alltid gått vår egna väg utan att bry oss så mycket om vad andra tycker och tänker, och vi har båda blivit väldigt starka på grund av trassel tidigare i livet. Kan man hitta en mer peppande förebild? Har jag en dålig dag eller tappar motivationen behöver jag tre minuter på hennes blogg innan jag är tillbaka på banan igen.
 
Jag känner igen mig eftersom jag är precis lika driven som henne, men snubblar på flera olika punkter. Rastlösheten, svårigheten att komma igång, velandet om vad jag vill spendera min tid på, nyfikenheten att hela tiden prova något nytt och tvivel på ifall jag verkligen kommer kunna nå hela vägen fram.
 
Just nu tror jag att jag börjar bli vuxen på riktigt. Jag vill fortfarande resa men jag vill samtidigt landa och hitta stabilitet. Och det kommer jag bara kunna göra ifall jag går samma väg som Isabella, fast med andra mål. Det som tidigare bara varit en distant dröm känns inte längre lika främmande. Min hjärna verkar vara inställd på att visa mig vägen nu och tvinga mig dit.
 
Planerandet fortsätter imorgon.
 
Klicka på bilden för att komma till hennes blogg

Let's plan

Har bestämt mig för att inte stanna på jobbet jag fick. Det går inte, jag känner det. Sedan jag kom hem igår har jag varit helt dränderad på energi, låg på soffan hela kvällen och var oerhört låg idag. Nu ikväll när det började närma sig läggdags var jag helt apatisk. Pratade med Adrian och kände bara en stor olust inför allt. Och känner jag så efter en arbetsdag är det inte rimligt att kolla fem månader framåt, eller ens en vecka.
 
Har försökt blockera ut allt i väntan på ett tillfälle att verkligen kunna fokusera och nu ikväll ska jag börja smida planer. Det knepiga är mitt sockerberoende. Slutade ju äta socker helt i juli och klarade det galant fram till december då jag valde att fuska två veckor före jul, och nu är jag stuck. Satte nyårslöfte men allt runt mig var för påfrestande så jag gave in och nu dämpar jag hellre än kämpar, trots att jag vet hur bra jag skulle må om två månader när suget lagt sig.
 
Det viktigaste är nog att jag hittar en väg som känns realistisk. Kan säkert sitta och söka jobb efter jobb men jag måste väga in sannolikheten att jag kommer trivas. Men bara att ta beslutet att inte jobba kvar lyfte stenen som fram tills nu tyngt mig orimligt mycket. Let's plan!
 
 

Skräddarsytt

Börjar landa i insikten att jag inte kommer trivas helt på ett jobb förrän jag är min egna chef. Jag behöver det skräddarsytt. Verkar ha mindre och mindre tolerans för varje ny arbetsplats jag kommer till. 
 
Varje gång jag får en jobbidé är det som att en motivationslampa tänds och stänger ute allt annat. Min rastlöshet är intensivare än någonsin och på många sätt känner jag mig redo, jag vet bara inte vad jag vill satsa på. Nya planer smids konstant men inför valet av syssla gör jag istället ingenting. 
 
Vad jag känt inför majoriteten av mina jobb är svårt att förklara. Det kryper i skinnet, vill lägga mig och skrika, vill fly, tiden står still, vet inte vad folk förväntar sig av mig som person, otrygg, uttråkad, mental blockering. Tvärstopp, okontrollerbar fruktan. 
 
Förstår att jag tillhör generation silverfat men mitt problem är inte viljan, det är understimulansen. Jag älskar att jobba, men endast om jag brinner för det och bestämmer själv över tid, plats, uppgifter och hur jobbet genomförs. 
 
Behöver tid att fokusera, komma fram till vad jag verkligen vill just nu.
 
 
Här skriver du lite information om dig kanske, vad din blogg handlar om och något om dig? Skriv vad du vill eller skriv ingenting alls. Kram HannaVic.se