Avbockat

Sedan en tid tillbaka jobbar jag fram en lista över de 100 mål och drömmar jag har i dagsläget. Jag gjorde samma sak för några år sen och tänkte göra en sammanfattning om vilka saker jag uppfyllde. 
 
Jobba som reseledare på bussresa genom Europa
Det blev en tur ner till en julmarknad i norra Tyskland och det var det överlägset mest förvirrande jobb jag nånsin haft. 
 
Se Backstreet boys live
Hade precis varit på ett event i Uppsala där jag lindy hop-dansat mig till en hjärnskakning två kvällar tidigare, men jag kunde inte stå emot frestelsen att gå på deras konsert. Det var mysigt även om jag mest stod och svajade av yrsel.
 
Bli bättre på skytte
Pappa skaffade två luftgevär till torpet. Om det blev bättre vet jag egentligen inte, men det övades en jäkla massa när jag var där.
 
Vandra i alperna
Har fått lära mig den hårda vägen att om det står "delvis klättring" och man aldrig klättrat tidigare så ska man välja något lättare. Men min vandring i alperna ledde till att jag liftade med en man som bjöd hem mig till sin familj på middag, och den kvällen är något av det mest magiska jag varit med om. Hela dalen klonkade av ko-bjällror, utsikten i solnedgång var som en tavla och den utsökta maten lokalproducerad, inklusive vinet som fick mig och frun att gå runt i örtträdgården och fnissa åt saker.
 
Åka en riktigt lång linbana eller rodelbahn
Antiklimax deluxe men Pontus och jag hittade en rodelbahn när vi reste ner till Tyskland/Frankrike för några år sen. Var skittaggad hela vägen upp och asbesviken hela turen ner. Visade sig att jag råkat hålla i bromsen hela tiden. Finns en video på besvikelsens ansikte när jag rullade in på slutspurten följt av ett abrupt whiplash-stopp.
 
Hitta ett jobb jag inte tröttnar på inom ett halvår
Jag var på Escape House i nästan 2,5 år. Där var så mycket eget ansvar, kreativ frihet, omväxlande arbetsuppgifter och roliga kollegor. Älskade den mixen.
 
Släktforska på mammas sida
Forskade egentligen på båda sidorna av släkten. Mammas sida höll sig mest inom samma områden i norra Skåne och södra Norge medans pappas sida hade alla möjliga intressanta bakgrunder. Sen höll sig släkten i samma by från slutet av 1700-talet fram tills farmor gick bort. Hade älskat att ta del av den historien.
 
Bli bättre på att leta inspiration
Har plöjt pinterest för tatueringsidéer och lägenhetsdekoration. Stilidéer definitivt från Avril Lavigne och den fantastiska Lindsey Stirling.
 
 
Besöka många gamla fina slott
 
Tyskland har bjudit på en drös och Polen likaså.
 
Besöka Napa Valley
Åkte över och kattvaktade hos en bekant i några veckor. Det var precis i slutklämmen av en stor brand så det lös i orange över bergen när vi körde in i staden. Hann lära mig en del om vin, plugga ryska och ha katter i knät konstant. Såg en prärievarg när jag gick på berget bakom huset, var nästan personlig chaufför åt Pierce Brosnan under filmfestivalen, cyklade ibland och klättrade på klättervägg och var med på diverse halloween-firanden. Vi åkte ut och fotade runt de vackra vingårdarna och kollade på förödelsen från branden. 
 
Plugga till något inom psykologi eller coachning
Båda delarna ingick i utbildningen till stresspedagog, och nu vill jag bara djupdyka ännu mer i ämnena.
 
Göra sminkspeglar
Jag gjorde faktiskt en när jag bodde i Jönköping, det var socklar och tapeter i en enda röra, och var den sen tog vägen är en bättre fråga. Senast jag såg den stod den i jobbets städskrubb ihop med en gammal toa. 
 
Odla egna kryddor/grönsaker
Summerar alla mina växtbaserade möten i en bild:
 
 
Samla in kläder med flyers
Åh, ett av mina projekt jag höll på med både i Jönköping, Skåne och sakta startat upp även här i Örebro. Lämnar flygblad i folks brevlådor med info om att jag ett visst klockslag och datum kommer och hämtar upp saker folk vill skänka till second hand men inte själva pallar kånka iväg. Bara att ställa på uppfarten. Har blivit en jäkla drös med grejer som skänkts till människor i nöd eller lämnats till andrahandsbutiker. 
 
Tatuera vänstra armen
Tog äntligen tag i det och är till 75% nöjd. Önskar jag hade fått skissen tidigare så man fått fundera lite på utformning, storlek och placering, men ska ju ändå ha den där ett tag. 
 
Besöka Nice, Frankrike
Åkte dit med Jessica för några år sen. Blev svinförkyld på vägen dit men fram tills febern tog över hann vi sjunga ikapp i hostelets sällskapsrum, åka till Monaco, vandra upp och ner i gränderna och ta förtjusande selfies i en bar. 
 
Jobba på lager
Trodde det skulle passa utmärkt med tanke på att man får promenera non stop, lyssna på ljudbok och arbeta i sin egen takt. Men det var verkligen sjukt understimulerande.
 
Gå på teaterkostymoutlet
 
Har väntat i många herrans år på att hitta en och plötsligt dök två upp. Köpte bland annat en konstig röd kjol som jag inte har någon som helst aning om var jag ska få användning för.