Bussresa och sy-session

Mycket händelserik helg! 
 
Skulle egentligen jobbat i Malmö i lördags men tågen ställde till det så det blev kvällsäventyr istället. 
 
Åkte tillbaka till Oslo idag och jag inte kommer ta bussen igen på länge av flera olika anledningar. Först och främst, när man är så lättpåverkad av ljud och telefonen dött är man som ett minfält. Har varit med om det förr, att om jag inte kan ta mig därifrån börjar jag gråta av ilska, det ligger liksom utanför min kontroll. Hela kroppen skakade av irritation i kanske en timme. 
 
För det andra, dålig benplats. För det tredje, kostar pengar. För det fjärde, det är så tråkigt! Älskar att lifta av just den anledningen, att man sitter och pratar konstant med en helt ny människa. Jag är medveten om riskerna men det finns risker i allt, har under dessa sex åren aldrig varit med om något farligt. 
 
För mig är det tusen gånger värre att åka buss utan hörlurar än att åka med en främling jag själv valt ut.
 
Spenderade bussresan åt att sy och läsa en bok,
skriver mer om den imorgon, godnatt

Finast i världen

Myser med den finaste i världen. Katten ligger under bordet.
 
 

Helgtur

Är en tur nere i Sverige så bättre bloggande kommer från och med söndag. 
 
Nygamla tröjan från en av loppisarna, älskar den

Green Day

Började dagen med en arbetsintervju för ett massageföretag. Vi möttes upp i en hotellobby i stan och pratade en liten stund innan en promenix hemåt. 
 
Hörde sen med merchföretaget ifall dom behövde fler inför kvällens Green Day-spelning så efter ett par timmars powernap åkte jag bort till arenan. Tidigare när jag jobbat i Stockholm har vi stått utanför byggnaden men här stod vi trettio meter från scenen! Och konserten var grym, de drog upp en kille att sjunga på scenen och senare en liten unge på kanske 12 år som fick spela gitarr. De blandade även in Trump en del i snacket mellan låtarna. Så najs kväll!
 
 
 

Händelserikt

Gillar den här nya traditionen att krypa upp på mitt loft och blogga innan jag går och lägger mig.
 
Idag var ännu en händelserik dag. Det var ett event bara några hundra meter härifrån med klädbyte och dom efterfrågade några som kunde komma och hjälpa till innan så jag stack dit och bar runt lite stolar och la upp saker på olika bord. 
 
Sen kom Samir och ett trettiotal andra dit and the game began. Grejen var att alla tog med lite kläder, skor, böcker och inredningsprylar, och hittade man sen något man gillade tog man den till ett särskilt bord med en namnlapp på och ville flera ha samma grej blev det lottning genom spelkort.
 
Fick med mig en klänning, ett mobilskal, en väska, sex röda tallrikar, en hoodie, ett par skor, ett hårband och en söt jordglob.
 
Stack sen hit och spelade spel med Samir och ikväll var jag och Linn ute på strövtåg innan matlagning och filmtittande. Imorgon blir det återigen en arbetsintervju!
 
 

Powerwalk

Eftersom det är så halt ute nu blir det en hel del promenerande istället för löpning så jag tänkte tipsa om några bra powerwalk-låtar.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Klädbytarkväll i Ås

Idag var en himla go dag. 
 
Kunde inte somna inatt så vaknade i morse efter tre timmars sömn med grus i ögonen. Tog mig bort till arbetsintervjun på posten och snackade med en trevlig man i en halvtimme eller så och stack sen hem och... sov.
 
Nu ikväll stack jag och min roomie Jessica till Ås söder om Oslo. Liftade dit med en trevlig britt och gick på klädbytarkväll på ett universitetscampus. Man lämnade in plagg, fick lika många biljetter och kom sen in i ett gigantiskt rum fullt av bord och hängare med kläder där man fick välja och vraka. Hittade en tröja, två kjolar och ett av Jessicas byxor som satt som en jäkla smäck.
Vi fick sen lift hem igen av en trevlig student. 
 
Trivs bra som fan i det här kollektivet, hade så gärna bott kvar här men tjejen vars loft jag bor på kommer hem om tre veckor. Hoppas på att ha hittat jobb tills dess.
 
 
 

Dumpstringscafé

Har haft ovanligt lätt att sätta igång med saker på senare tid, brukar vanligtvis vara galet segstartad. Idag stack jag och en av roomiesarna på dumpstringscafé i stan där studenterna i Oslo ordnat en klimatfestival med en massa aktiviteter runtom i hela landet och bjöd på mat som egentligen skulle kastas. Där var mackor med ost och grönsaker, chokladtårta, bullar, frukt, saft, veganska våfflor och lite annat. Så gott! 
 
Tog sen en kvällspromenad i södra delen av stan och imorgon bitti blir det arbetsintervju.
 
 

Nattankar

Kom precis att tänka på artikeln mamma skickade till mig när jag var i USA förra året om en man som spenderade ett år åt att bryta 40 vanor han hade. Tänkte börja göra detsamma imorgon. Har ju verkligen inget annat för mig om dagarna.
 
Ikväll var jag, en roomie, hennes kollega och ännu en ny kompis ute på nattpromenad/äventyr som slutade med rostade mackor, te och munkar hos oss, mysigt. Imorgon är ett event inte i stan jag tänkt dra på och på måndag blir det ytterligare en arbetsintervju. 
 
Tänkte annars passa på att fortsätta med ryskastudierna nu när jag har så mycket tid över. Har ni förresten några tips på jobb där det är högt tempo men där man inte behöver någon särskild utbildning?
 
 

Stayin busy

Dag tre i Oslo. Har hunnit gå på en arbetsintervju, hitta en ny hobby, promenera drygt en mil mitt i natten, få tag på min favoritskiva med Five på ett gratis bokbord på Tøyen, få tid till ytterligare en arbetsintervju, hänga med tre najsiga roomies och ta ytterligare en kvällstur med en ny kompis.
 
Bor på ett loft och lägenheten är så jäkla mysig.
 
Utsikten från mitt lilla loft
 
 Loftet sett från sängen

Åter i Oslo

Okej, this is what's up.
 
Flyttade till Oslo idag. Började lifta igår men det var rekordsvårt, folk ville kanske inte bromsa i halkan eller så såg jag ut att va på rymmen i min rosa ungdomsjacka. Åkte först med en rolig man ända till Kristinehamn som vägrade gå med på att jag var 26, sen tog det stopp. Stod ute i kylan i minst en halvtimme, kom vidare två mil och åkte slutligen med en norrman som skulle precis över norska gränsen och parkera för natten. Nästa chaufför skulle dyka upp vid tretiden. Fick ha lastbilen helt för mig själv i några timmar. Läste och sov och när jag vaknade var den nya killen redan on the road.
 
Kom till Strömmen och klockan var inte mer än sex på morgonen. Till slut kom jag in till stan och blev insläppt av en av mina nya roomies. Lägenheten är fan-tas-tisk. Allt är fräscht och mysigt och jag sover uppe på ett loft. Har rummet i en månad innan jag måste bestämma ifall jag stannar eller drar, allt beror på ifall jag hittar jobb.
 
Var på intervju imorse på min gamla parkeringsvakts-arbetsplats. Min gamla skiftledare hade visst bara skrutit om mig och det kändes bra i hjärtat som när någon har med sig vetebröd. Var dock ärlig och sa att jag inte visste hur länge jag stannar så under eftermiddagen fick jag ett mail om att dom väntar lite då deras behov av tillkallningsvikarier inte är så stort.
 
Har spenderat den senaste veckan med att söka en rejäl drös jobb och jag hoppas verkligen att jag får tag på något snart. Har dock så låga månadskostnader att jag inte behöver jobba så vansinnigt mycket för att gå runt, är egentligen inte så orolig. Imorgon blir det lek med Samir, vi bor tydligen skitnära varandra.
 
 

Sjutton bilder

Hittade en lista hos Clara Lidström så här kommer sjutton bilder, och en video, efter sjutton olika rubriker.
 
 
En bild från en plats jag älskar. Torpet är det bästa stället jag vet.
 
 
En bild från en tillfälle då jag kände mig snygg. Har tyvärr ganska unga drag vilket gör att jag snarare håller mig på söt-skalan än snygg-skalan, men när jag klippte kort kommer jag ihåg att jag älskade min sidecut.
 
 
En bild från då jag kände mig glad. Näst sista utbildningen jag gick i försvaret. Bästa gänget, bästa instruktörerna. Jobbigt, roligt, utmanande och så sjukt många minnen.
 
 
En bild på en bra dag i mitt liv. När man leker med Håkan, vare sig det är i Helsingfors, Bratislava, Tallinn, Rom eller Stockholm.
 
 
En bild på någon jag beundrar. Per Andersson. Humorn, personligheten, positiviteten.
 
 
En bild på min favoritplats hemma. Har inte direkt något hem så jag får säg där mina älsklingsdjur är.
 
 
En bild på någon jag tycker om. Min fantastiska mormor.
 
 
En bild på en favoritpryl. Tanken var min kamera men hittade ingen bild.
 
 
En bild på ett oförglömligt ögonblick. Upptäckten av countryfestivalen och året nästkusin joinade. Kommer ihåg att jag skrattade så jag knappt kunde andas hela kvällen.
 
 
En bild på en stolt stund. Sattes som gruppchef under sista övningen på GUF:en.
 
 
Bild på något roligt. Inte att själva bilden är rolig, men det var kul som fan att riva garageväggen. Annars får ni det här.
 
 
 
 
 
En bild från när jag var arg. Minns icke varför men jag var arg under nästan hela rock im park, 2011.
 
 
En bild på när jag var ledsen. Mådde inte alls bra sista månaderna i Oslo, kämpade mig igenom arbetspassen.
 
 
En bild på min bästa vän. Adrian, en av mina absolut bästa godbitar.
 
En bild på något gott. Vegansk pyttipanna med broccoli, yum.
 
 
En bild från när jag var liten.
 
 
En bild på mig i en annan stil.
 
 
En favoritaktivitet. Resaaaa.

Österrikssaknad

Kommer ofta in i olika nostalgifaser och nu är det Österrike som fastnat.
 
När jag åkte ner till Schweiz hade jag förhoppningar om att det skulle vara lika fint och fantastiskt som Flachauwinkl men skidbyn var inte alls upplagd likadant, det var kanske därför min magkänsla omedelbart sa nej.
 
Jag hade inte velat göra om det, men jag känner en intensiv saknad av de fyra månaderna. Människorna jag bodde och jobbade med. Guld. Värda. Jag gillar att leva med kontraster. Åka från Sverige och byta ut allt för en kort stund. Ny miljö, helt nya människor, nytt språk, nya arbetsuppgifter, ny vardag. Åka kälke ner för en brant skidbacke för att komma till jobbet, fira nyår i en soffa i sällskapsrummet med Simon och Markus, snöbollskrig med Thomas, häng i köket med hela gänget där vi lagade pannkakor och lärde oss jonglera. Åka ner för den slingriga vägen på pulka, utekvällen i Flachau, snowboardturerna uppe på berget de få gånger jag hade tid att åka. Alla låtar på radion jag fortfarande förknippar med Österrike och som tar mig tillbaka till lifthytten varje gång.
 
Vill hitta nya ställen och jobb som ger samma underliga men härliga känsla av att leva ett dubbelliv.
 
På väg upp till huset vi bodde i
 
 Nybörjarliften
 
Några av godbitarna i köket
 
 På rummet

Årssammanfattning 2016

Gjorde du något 2016 som du aldrig gjort förut?
Startade företag, besökte Oregon och Washington, färgade håret turkost, besökte Skottland.
 
 
Portland, Oregon
Genomdrev du någon stor förändring?
Började gå hos en terapeut.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Tror det var lugnt på den fronten.

Dog någon som stod dig nära?
Tack och lov, nej.

Vilka länder besökte du?
USA, Danmark, Österrike, Italien, Slovakien, Tjeckien, Storbritannien, Tyskland och Schweiz.
 
Bolzano, Italien

Bästa köpet?
Massagebänken från USA som jag använde hela sommaren.

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Blev lugn och glad i själen när jag började träna regelbundet, annars nya människor.
 
Saknar du något från år 2016 som du vill ha år 2017?
Att komma på vad jag vill jobba med, vart jag vill bo, och hur jag får ordning på rastlösheten.

Vad önskar du att du gjort mer?
Jobbat, fokuserat, pluggat ryska, rest, det mesta egentligen.

Vad önskar du att du gjort mindre?
Ätit socker i december, satt mig själv i andra hand i flera situationer. 

Favoritprogram på TV?
Kollar väldigt lite på tv, däremot bästa serierna har nog varit Brooklyn nine nine, Land girls och Skam.

Bästa boken du läste i år?
Kreativitet för livet av Bengt Renander.

Största musikaliska upptäckten?
Einherjer, Samael och en del black metal-band, annars en hel del återupptäckande av nostalgiska grupper. 
 
Vad var din största framgång på jobbet 2016?
Att jag jobbade hela sommaren på festivaler som massör, vilket i slutändan gick riktigt bra. Och jobbtillfällena i Stockholm när jag sålde merch och tiden bara flög iväg.
 

Falu koppargruva
Edinburgh
Fredrikstad, Norge
Födelsedagsfesten
Besök hos Samir, Oslo
Smålandsskogstur
Yosemite
Adrians 30-årsfest
Lake Tahoe
Museum i Dalarna
De käraste jag vet
Ostfest som spårade hos Sessan
Din största framgång på det privata planet?
Många framsteg genom terapin. Flera framgångar på olika sätt med olika människor.

Största misstaget?
Att jag köpte en telefon över tradera.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Definitivt gladare. Tiden i USA under vintern och våren var fantastisk, sommaren på alla festivaler var svinkul, hösten var mysig och för första gången sen jag blev vuxen har jag haft ett ihållande lugn i kroppen.

Vad spenderade du mest pengar på?
Resor, as usual.

Något du önskade dig och fick?
En utredning och äntligen vidare vägledning. Att företagsidén skulle funka.

Något du önskade dig och inte fick?
Att komma fram till något nästa steg gällande jobb, utbildning och boende men där har dett stått rätt still.

Vad gjorde du på din födelsedag 2016?
Var hos min bror i Göteborg och åkte sen på en grym oktoberfest med festivalbuss-folket i en scoutstuga.
 
Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Pengar. Ifall Donald Trump inte blivit vald nästa president.

Vad fick dig att må bra?
Det spännande dubbellivet i USA, att träffa en massa människor på alla festivaler, fantastiska vänner, min utveckling genom terapin, mysiga människor.
 
San Francisco

De bästa nya människorna du träffade?
Har lätt för att blanda ihop ifall jag träffade folk 2015 eller 2016 men de två hemlösa killarna jag träffade under våren i Sacramento, några av Sessans kompisar typ André som var med och firade midsommar och som jag hängt mycket med under hösten, Jocke och Klas som jag reste upp till Dalarna med i somras, den roliga ryssen jag träffade i Edinburgh, Sams kusin Nour, partner in crime Benny från vinter-sommarfesten, en drös godingar genom festivalerna och festivalbussen, med flera.
 
Mest stolt över?
Att jag jobbade röven av mig hela sommaren för att täcka kostnaderna i företaget. Att jag började jobba under vintern. Mina framsteg genom terapin.

Högsta önskan just nu?
Att bli rik så jag kan starta alla önskande projekt. Att kunna göra mer än jag kan i nuläget. Att komma på vad jag vill bli. Att politikerna skärper till sig, särskilt gällande miljöfrågorna.

Vad tänker du göra annorlunda nästa år?
Fokusera som tusan för att jobba och spara, tänker gå färdigt hos psykologen med allt vad det kommer innebära, tänker bli mer geografiskt självständig och framför allt, tänker fokusera rätt.
 
 
Här skriver du lite information om dig kanske, vad din blogg handlar om och något om dig? Skriv vad du vill eller skriv ingenting alls. Kram HannaVic.se