Knäckt

Så schleeeeeten. Har så mycket att blogga om men hittar ändå ingen ände att börja i.
 
Senaste veckan har jag hängt med Micko i parken, fått ett ryck och cyklat till maxi för att köpa sjögräs och allt vad det var för att göra sushi med morötter, paprika, avocado och gröna bönor. Blev svingott och inte sönderfallande alls faktiskt. Drog även till mormor och hjälpte henne att fuskhugga ved, tog långa promenader med lyckoframkallande finntroll i öronen, tvättade en del av garaget, cyklade till Lillö, kollade på den enda Harry Potter-film jag inte sett osv. Det är otroligt svårt att komma tillbaka till stan man är uppväxt i när de flesta man umgåtts med tidigare antingen inte bor kvar eller inte hängs med längre. Blir uttråkad efter en kvart utan sällskap.
 
Idag var dock en hyfsat intressant dag. Inte i bemärkelsen rolig, men väldigt... speciell. Började med att jag i förrgår började bli trött på min konstanta huvudvärk jag haft sen mitt i Österrike-säsongen. Ringde tandläkaren igår eftersom min upphakade käke kunde vara boven i dramat. För många herrans år sen tuggade jag nämligen extra white konstant tills käken började knaka och hoppa ur led. Efter några år hakade den upp sig så att det knappt gick att öppna munnen. Har vant mig vid att bara kunna öppna munnen några centimeter och att ha ont varje gång jag äter, men när det spred sig till huvudet blev det lite jobbigt.
 
Fick en tid till idag iallafall, så jag började morgonen med en Micko-promenad längs rapsfälten innan jag drog bort till byggnaden jag vanligtvis har mest fobi för här i stan. Två kvinnor stoppade in alla händer dom hittade i min mun, bad mig leva på anti-inflammatiskt i en vecka och gav mig tipset att hänga upp ett snöre på en spegel för att se om min käke var skev. Fick även en lapp om hur jag skulle bända ansiktet rätt. Stack hem, bokade en tid hos en kiropraktiker för samma eftermiddag, drog bort till en begagnad cykelhandlare (cyklarna alltså, om handlaren var begagnad kan jag inte uttala mig om) med pappa och haffade en goding. Fick en silvrig cykelhjälm på köpet. Cyklade sen bort till erikshjälpen och köpte fem böcker innan jag bänkade mig i kiropraktikerhusets ovanvåning med en bok i en timme. Hade ingen klocka med mig och därmed heller ingen som helst tidsuppfattning.
 
Ja sen till den intressanta delen då. Kiropraktikern bad mig ligga på rygg på en brits, sen kände han överallt i nacken innan han försökte bända isär ansiktet på mig. Han slog sen ner den förstörda käken tills den knakade högt, sen bröt han nacken åt andra hållet. Var livrädd där ett tag. Tänkte att han antagligen visste precis hur man tar död på någon på riktigt om han bara varit på det humöret. Under några minuter såg det ut som att jag aldrig skulle kunna öppna munnen igen men plötsligt släppte det nog för att jag skulle kunna få in två fingrar på höjden mellan tänderna, även om det knakade i hela huvudet.
 
Stack hem och åt tinad sushi, läste en av böckerna och tog en promenad på området som den pensionär jag är. Granhängarbilder i vanlig ordning.