Hör och häpna

Vilken enorm respons det blev på earth hour!
Jag hörde att runt en miljon av svenskarna släckte ner i lördags, det vill säga en niondel av hela befolkningen. Nästan värt en applåd. Och resten av världen var ju inte så dåliga dom heller. Jag menar. Kolla bara på bilden. Fan vad bra alltså, nu har vi på jorden bevisat att vi vill ha en förändring, ta tag i det nu politiker!

Sen kan jag ju nämna att jag numera äger en balklänning, den är helt galen. Jag och mamma åkte till Vinslöv i fredags och det tog oss ungefär tjugo minuter från att vi gick in i affären tills vi kom ut igen. Det ser helt enkelt ut som en riktig askungenklänning. Blå är den dessutom.
I lördags var vi hemma hos morfar som jag inte träffat på typ ett år. Saknar alltid Norge när jag hör hans norsk-svenska.
Igår var det någon övning på Rinkaby skjutfält där jag från början trodde att bara vi ungdomar från Kristianstad skulle vara med och vara figuranter. Men tydligen inte. Så när vi samlades igår var det typ tjugo-trettio personer från Lund och allt möjligt. Två personer hade jag träffat innan på några kurser, och Erland, men resten hade jag ingen aning om vilka det var, samma med befälen. Vi väntade iallafall ett bra tag på att få åka ut till övningsplatsen där två flygplan skulle landa. Under tiden kom vi på vad vi tjejer i bussen skulle heta eftersom vi skulle spela muslimska kvinnor som emmigrerat till Sverige, jag hette Belkisa Malicki eller nåt. Alla var släkt och hade samma efternamn. Nästan alla killarna spelade vanliga ungrare förutom tre stycken. En diplomat och hans två livvakter. Diplomaten hade kostym, livvakterna exakt likadana kläder med jeans och kängor, resten hade bara vanliga civila kläder. En av tjejerna spelade gravid i nionde månaden.

När planen till slut landat körde vi in på fältet dit det sen kom några från hemvärnet gåendes. En gubbe kom in i bussen och kallade ut diplomaten med sina livvakter. De gick en bit och sen skjöt dom diplomaten som låg död på asfalten en stund medans hemvärnarna och livvakterna satt på knä bredvid en stund, för att kolla genom hans fickor eller nåt, dom hittade iallafall inte allt "knark" och all "tobak" han hade i fickorna. En stund senare gick hemvärnaren Ola in i bussen igen och frågade om vi pratade svenska. Engelska? Tyska?
Vi satt bara och såg förvirrade och rädda ut. Efter att inte ha fått något svar gick han igen.
En stund senare kom han tillbaka. Ryska? Arabiska? Ungerska?
Där fick han napp och killarna började svara honom.
Dom blev utkallade och stod på gräsplanen en stund. Ola kom tillbaka och frågade oss om ännu flera språk. På jugoslaviska tror jag vi gav upp och sa ja. Även vi blev utkallade där den gravida tjejens vatten gick. Hon började skrika och alla vi stöttade henne för att hon inte skulle trilla omkull. En hemvärnare kom fram men vi skrek att han skulle stanna undan eftersom vi bara ville ha och göra med en tjej. Vi fick dit två kvinnor och en bår, och den gravida tjejen och hennes "kusin" försvann i en bil. Resten av oss stod bara. Killarna började slåss och var tvungna att slitas isär, bland annat med hundar omkring sig. En stund senare fick vi sätta oss i ett iskallt tält innan övningen avbröts och vi satte oss i bussen igen för att äta och därefter åka hem.

Tidningen jag gjort som projektarbete är nu klar och upptryckt i två exemplar, en till mig och en till läraren som ska bedöma den. Jag vet att det är många många människor som vill ha ett exemplar, så jag hade helt enkelt tänkt lösa det genom att be folk sponsra mig eftersom jag gör reklam för försvarsmakten. Dessutom tänkte jag ta betalt, tjugo kronor för varje tidning som privata personer vill ha. Jag skickar ju ut gratis till skolor och övriga försvarsmakten som kanske vill läsa om projektet. Några andra idéer? Jag är öppen för förslag.

Idag var jag dessutom på sjukhuset för att prata med dom på avdelningen jag kommer praktisera på om två veckor. Jag tror att jag kommer trivas bra för dom var hur galna som helst och skämtade med varandra hela tiden. Min handledare sa även till mig:
- Jag kommer lära dig precis hur du inte ska göra, sen får du lista ut resten själv.
Haha fan vad bra.

På återseende.