Egenföretagare

Jag måste bara gå in och skriva ett inlägg mellan varven. Det är så jäkla roligt att vara egenföretagare. Kommer ihåg att jag var i samma tankebanor efter Österrike men fastnade halvvägs in då planen havererade. Jag minns att jag bloggade i princip samma sak. Det var fredagkväll och jag ville sitta inne och planera ekonomi och titta på kunskapskanalen..
 
När jag är anställd vill jag aldrig gå till jobbet, det är motigt på gränsen till nedbrytande, nu måste jag tvinga mig att sluta arbeta. Är vaken längre om kvällarna och är uppe i nåt planeringsrus och hur många saker jag än gör så dyker det hela tiden upp nytt. Och får jag nog av en arbetsuppgift är det bara att gå över till en annan del, eller att planera inför helgens loppis, eller tvätta, eller gå en runda och prata med Adrian, eller skriva en debattartikel.
 
En timme till sen förbjuder jag mig mer arbete idag. Sen får det bli en tur ut i solen med satyricon i hörlurarna.
 
 

Lära av erfarenheter

Passande nog läste jag nyligen en bok om mänskliga energier och hur man aldrig kan fråga sig till svar om det som bara erfarenheter i livet kan lära en. För de senaste två veckorna gav mig just den formen av insikter. Jag har lärt mig massor om mig själv, mina gränser, hur jag är som ledare, hur stresstålig jag är och hur det känns att växa tillsammans med en annan person genom situationer och känna tio olika känslor om varandra.
 
Det må låta rörigt men resultatet av allt blev sen fyra dagar jag aldrig skulle vilja byta bort. För- och nackdelar med att vara högkänslig. Evan är på väg tillbaka till USA och jag försöker landa i hela situationen, i alla känslor. Jag är både glad, ledsen, trött och förväntansfull, allt om vartannat. Har ett otroligt återhämtningsbehov för tillfället men det går åt rätt håll. Återkommer med historier när mina batterier laddats lite.
 
 

Fem år

Det är något märkligt som börjar hända det här året. Det känns så verkligt att jag nästan kan ta på det samtidigt som jag inte kan sätta fingret på exakt vad det är.
 
Många säger att åren bara rusar förbi men för mig känns det nästan precis tvärt om. Eftersom jag inte har ett jobb, inte söker efter jobb, inte har barn, hus, lägenhet, räkningar, förpliktelser eller vardagsrutiner så blir alla nya småfaser ganska långa. Jag kan tycka att det händer fruktansvärt mycket på bara ett år där jag ser tillbaka och tänker att det snarare känns som fem år sen, eller åtminstone tre.
 
Men nu är det som att mognaden hunnit ikapp, för hur klyschigt det än må låta så händer det ganska mycket mellan tjugo och tjugofem i hur man är, tänker, känner och vad man vill. Mindre naiv, lugnare, stabilare, mindre spretig. Och även om jag inte riktigt vet vad jag vill göra med mitt liv så är jag iallafall klar med att leva på resande fot för ett ganska bra tag framöver.
 
Det är ganska spännande att börja känna in förändringarna. Okej, så allt vad jag gjort de senaste åren känns inte rätt längre, jag är fortfarande nyfiken, spänningssökande och kreativ men vill börja trampa nya stigar. Vart kommer man vara om ytterligare fem år?
 
 

Mätt på att resa

Vilka otroligt intensiva tio dagar det varit. Vi har hunnit med Grüsow, Magdeburg, Nürnberg, Würzburg, München och Hitlers örnnäste utanför Berchtesgaden i Tyskland. Innsbruck i Österrike ner till Bolzano, Verona och Venedig i Italien. Åter Österrike och Wien, en kort tur bort till slovakiska Bratislava, en massa tjeckisk landsbygd och sen sträckkörning tillbaka till Sverige inklusive två timmars färja till Danmark. 
 
En av dessa nätter har spenderats på hotell och resten på luftmadrasser med två tjocka täcken i bilen. Förvånansvärt bekvämt faktiskt, den enda skillnaden är väl att när man vaknar får man ställa sig upp och ner med en plastflaska vatten och köra en sporadisk dusch i nåt buskage. 
 
Vi skulle ha varit ute i nästan två veckor till men min stressnivå steg nåt vansinnigt av hela bilsituationen. Det som förvånade mig mest med resan och som jag aldrig trodde jag skulle känna var en oerhörd resemättnad. Hela grejen. 
 
Kom hem till svar om att företaget godkänts så jag ska försöka jobba med att få ihop allt inför sommaren. Kan nog behöva de månaderna för att smälta allt och inse i vilken riktning jag verkligen vill gå från och med nu. 
 
 

Har hänt ska ske

Åh shit vad trött jag är! Ska strax börja packa in i bilen för de kommande tre veckorna men tänkte göra en snabb uppdatering. 
 
I torsdags tog jag bussen bort till Lönsboda och tänkte lifta därifrån för att hälsa på Frida. Få bilar, snabba hastigheter och svåra stoppmöjligheter gjorde att jag antagligen gick minst åtta kilometer på femmilssträckan österrut. Var dock skitbra väder så jag kunde inte klaga. Kom fram och insåg att jag glömt vilket hus dom bodde i, sprang runt i minst tjugo minuter innan en granne kunde identifiera Fridas pojkvän efter hårlängd. Stack sen ut på en långpromenad med Frida i ett par timmar som slutade med smoothie på campingbryggan. Liftade sen tillbaka och lyckades hitta en som skulle hela vägen. Störtskön kille med väldigt härlig energi som jag hann diskutera allt möjligt med innan vi var framme.
 
I fredags fortsatte liftandet upp mot Tranås där jag inte varit sen jag flyttade för precis fyra år sen. Det var väldigt speciellt att vara tillbaka, känns nästan som det var ett annat liv men nu var det snarare bara mysigt att se allt igen. Stack bort till Erik. Fuji dök upp och senare en av deras kompisar jag aldrig träffat förr. Vi stack och köpte chips på ica innan en av de bästa filmerna jag sett på mycket länge. Den nya "room". Man blir alldeles tagen både av storyn och skådespeleriet. Vi satt sen och snackade lite gamla minnen resten av kvällen.
 
Igår var det Smålands längsta loppis i staden så jag och Erik tog ett varv eller tre. Dock var det skitkallt så det enda jag köpte förutom nagellack och en klänning var mössa och halsduk... Sen började resan hem igen. Folk var inte pigga på liftare någonstans. Började vid halv två på eftermiddagen och var i skåne vid nio på kvällen. Sista bussen hade gått så mormor fick köra och hämta mig. Vi packade ihop allt där jag varit de senaste veckorna och körde söderut. Var här vid elva, lagade vegetarisk tacos och kollade på vad jag trodde var repris av poängräkningen i melodifestivalen men visade sig vara the real deal. Fick där även reda på att låten som alltid spelas på radio var Sveriges bidrag. 
 
Nu blir det frukost och packning, bloggandet kan bli lite glest den kommande tiden.
 
 

11 - Slovakien

Generellt gillar jag de europeiska länderna i öst bättre då de känns mysigare, äldre, mer historiska och har färre turistiga platser.
 
Jag och Håkan hamnade i Bratislava för några somrar sen på en tripp från Budapest. Vi hade dagen innan gått in i en ungersk second hand-affär och valt outfits åt varandra med influenserna ryskt nittiotal och första kvällen började med en längre stadspromenad. I en stendöd huvudstad. Vi traskade runt tills vi sprang på en mörk gammal borg, hittade en ingång, en korridor och en liten öppning till vänster. Och där inne under bar himmel höll ett trettiotal slovaker på med swingdans. Så otippat! Vi tog efter en stunds improviserad dans trappan ner till centrum och hamnade på en kareoke-bar där det enda vi kunde var rammstein. Efter knappt två låtar hade en slovak fått nog och stängde av oss genom bartendern haha. Det bästa var nog att ingen förstod att våra kläder var ironiska.
 
Nästa dag blev det lite mer sightseeing där vi mest spelade in videor och posade med statyer. Borgen överraskade oss återigen med att ha medeltidsdans och fäktning när vi tog oss igenom den lilla öppningen. Sen vände Håkan hemåt och jag stack vidare mot Brno och Tjeckien.
 
Hur som helst. Definitivt sevärd stad, särskilt med tanke på att man aldrig vet vad som kommer hända när man stiger in i borgen.
 
 
 
 
 
 
 
 

Norrköping

Och Norrköping ja!
 
Liftade upp i fredags men tog fel väg så jag lyckades haffa tre utav de fem som körde förbi på denna småväg under timmen jag försökte ta mig till Markaryd. Därifrån blev det ytterligare sju olika upplockare innan jag tillslut anlände till Norrköping. Jag och Adrian styrde direkt våra steg in mot stan och sen vidare till skogs då det var helt perfekt promenadväder. Kvällen toppades sen med de bästa sketcherna från grotesco.
 
Dagen efter traskade vi återigen mot staden för häng innan vi hakade på pridetåget några hundra meter. Åter i Adrians hem dök Claudia och senare Anders upp. Denna fantastiska brud ställde sig och gjorde trerätters och fint väder som det var så bar vi ut stolarna genom fönstret och slog oss ner i solen. Det blev även bland annat ukulele, studenthatt, skitgod efterrätt, födelsedagsgrattishälsning till Adrian från Per Andersson och många "men hallååå däär" sådär som bara Filip Hammar kan få till det när han träffar mysiga människor. Det nya interna skämtet blev grotescos extramaterial av djuraffären och "vad heter dottern?" "Marianne."
 
Under söndagen lyckades jag få lift hela vägen från Norrköping ner till skånska gränsen. Ibland ska man ha tur.
 
Och idag är den faktiska födelsedagen för Adrian så gratulerar med dagen!
 
 
Bildposetema alltså: Claudia, förskräckt. Anders, förvånad. Adrian, dreglandes. Jag, överklass.

Allt kan hända

Allt med bilen löste sig så dagen kunde spenderas med föräldrarna på torpet. Jag, pappa och Micko vadade ut i sjön en bit men Micko var sådär road. Satt resten av tiden i solen och läste. Jag alltså, inte han.
 
Övade upp mina massörskills på Klas efter jag kommit tillbaka hit och nu ikväll har jag och Sessan bakat och sett de flesta avsnitten av "tror du jag ljuger" med bland andra Johan Glans och Fredrik Lindström. Det var så jäääkla roligt, vi satt dubbelvikta av skratt flera gånger.
 
Resten av veckan blir några olika smålandsturer och från och med söndag kör jag på det vanliga mottot "allt kan hända"!
 
 

That don't impress me much

Har upptäckt den mest ultimata powerwalk-låten; Shania Twains gamla "that don't impress me much".
 
Var inne på ett kontor för biluthyrning idag och fick reda på att det skulle kosta en miljarrrrd för tre veckor så stressen trappades upp en del under eftermiddagen i sökan efter lösningar. Har en tendens att dominostressa och förstorar upp saker när jag inte kan lösa det ursprungliga problemet. Var inne i stan under dagen men promenerade till tåget och vidare från stationen och hit med musik i öronen för att varva ner. Testade först ganska glada låtar vilket inte hjälpte, bytte sen till satyricon vilket fungerade en liten stund men sen fick det bli det tunga artilleriet gamla episka pojkbandslåtar och slutligen alltså Twain.
 
Tiden har gått så jäkla fort sen jag kom tillbaka från USA, det har redan gått två veckor och jag känner att jag hade behövt två till för att få ordning på allt inför sommaren men å andra sidan kommer de tre veckorna från och med söndag förhoppningsvis bli helt fantastiska.
 
Fick hänga lite med grisen och Trigger idag, bilden är dock sex år gammal

Mittbena undanbedes

Har nu fått så lång lugg att den bara är ivägen så då känns det på tiden att göra något åt håret. Problemet är bara att jag aldrig vet vad. Är ju medveten om att jag passar bäst i mörkbrunt men det har jag ju alltid. Var ett halvår sen jag färgade det nu bara för chansen att bleka det ifall jag får något infall och vill testa typ turkost. Klippte ju jättekort med sidecut för några år sen så det är redan testat. Har haft halvkort de senaste gångerna men har inte trivts så jag satt upp det i hästsvans. Nu hänger det bara och jag har inte tålamod att vänta på ytterligare några decimeters utväxt. Kanske finns det någon hemsida där man kan ladda upp bild och sen skifta mellan frisyrer och hårfärger. Kan tycka att denna brud är så jäkla snygg i kort hår men har noll koll på hur bra det hade funkat på en själv. 
 
Michelle Williams
 
Långt, kort, uppklippt, page, bob, munkfrisyr, blont, svart, turkost, lila, rött, mörkbrunt med färgade toppar, rakt, vågigt, snedlugg, raklugg? Kom med förslag!
 
 
 
 
 
 

12 - Slovenien

Hade Slovenien ganska långt upp på listan under ett par år men nu har det bleknat lite i jämförelse med andra ställen. Skulle egentligen till Schweiz och ner till Rom när jag såg ett tåg till Ljubljana och bara ja, why not? Tåget var försenat halvvägs genom resan så jag sprang på toa strax innan vi egentligen skulle varit framme. Bara det att tåget då hunnit köra ikapp den sena kvarten så bäst när jag sitter och kissar stannar tåget och jag tittar ut genom en liten öppning i fönstret och ser att vi är framme. Så jag rusar upp, knäpper byxorna medan jag springer genom kupégången, tar ryggsäcken, råkar slå denna i huvudet på en äldre man och ropar förlåt samtidigt som jag rusar mot dörren som är stängd. Fick med lite våld upp den cirka tjugo sekunder innan tåget körde vidare.
 
Hittade ett billigt hostel och en halvukrainsk amerikanare i sängen bredvid så vi slog följe och stack ut i den slovenska natten. Han kunde inte bara ryska utan även lite om staden så kvällen slutade med att vi intog ett gammalt militärområde mitt i stan som gjorts om till konstnärligt punkkvarter. Det var spelningar i varenda kasernbyggnad, vegansk mat mitt på "torget" bredvid lekplatsen och gick man upp för trappor lite här och var kunde man köpa asäcklig stark sprit.
 
Dagen efter tog vi en trölig gratistur som vi sakta smög bort från och sprang istället på en drös medeltidsklädda slovener som marscherade genom staden. Där var hästar och svärd och flaggkastning och jag vet inte allt. Därefter åkte vi upp till slottet och kollade utsikten men sen var jag tvungen att dra västerut.
 
Hade gärna haft ytterligare ett dygn i landet och särskilt på deras omtalade landsbygd men det får bli någon annan gång. Gillade hur som helst stämningen, staden, människorna, eventen och hela känslan.
 
 
 
 
 
 
 

Lund och skatteverk

Har kvar Norrköping att skriva om men idag blev det Lund. Närmar mig pensionärslivet med stormsteg då jag numera går upp senast åtta på morgonen, men tåget tog jag först vid tolv. Lund var soligt och jag gick såklart vilse. Två gånger. Hade dock inte bråttom så det var sak samma men till slut tog jag mig ut till Nova. Efter en sådär tre varv gick jag på utbildningskurs hos skatteverket i en timme men insåg att det inte var exakt vad jag behövde hjälp med så jag tog en kaka och åkte tillbaka till Osby. Konduktörskan var jättemysig och promenaden tillbaka var i helt perfekt väder. Vad som händer imorgon är lite oklart men det blir åtminstone en Norrköpings-uppdatering.
 
 

Hotet mot din hjärna

Var uppe hos Adrian i Norrköping i helgen. Det första jag gjorde var att hitta en bok om gluten och hjärnan i hans bokhylla. Satt och läste mellan varven och hann läsa ut hela innan jag åkte hem. Det är lite svårt att veta vad som är rätt när alla böcker säger olika saker, många förespråkar vegetariskt men denna höll hårt på kött. Tror det är sådär för miljön, kroppen och djuren men vad han skrev om gluten och socker är jag inte direkt förvånad över. Diabetes ökar lavinartat och blir vanligare bland yngre. Däremot kände jag inte till att gluten var inflammationsdrivande och stod för sjukdomar som parkinsons, alzheimers och bidrog till alla vanliga kroppsliga folksjukdomar. Det stod till och med att de människor som är känsliga för gluten kan få adhd-symtom. Folk med migrän, dåligt minne, problem med öron, näsa och hals, sömnproblem osv. blev av med större delen av sina symtom efter bara ett par månader, ibland veckor utan gluten.
 
Det är ju så svårt att lägga om sin kost när så mycket innehåller antingen socker, gluten eller båda. Får nästan laga allt från grunden och aldrig äta ute. Men vad jag läste om den "nya" typen av gluten tror jag på vad han säger. Kan verkligen rekommendera att iallafall läsa boken "hotet mot din hjärna" av David Perlmutter.
 
 

Smålandsskogarna

Det har blivit lite dåligt med uppdateringen men nu ska jag försöka få fart på det igen. Torsdag, fredag och lördag har varit fullspäckade. I torsdags stack jag och Sessan ner till Broby och hämtade upp Sam för att sen vända och köra norrut. I Älmhult hämtade vi upp Joakim och därefter bar det av mot de småländska skogarna. Egentligen var planen bara att leta spännande saker i naturen och det kan man ju säg att vi gjorde. Skogsrondeller, jaktfällor, getö gård, danskjävlar, nedlagt enstjärnigt hotell, träpyramider, ett gammalt torp tillhört nån liten gubbe och hans långa fruga, sjöar, grillplatser, världens fulaste rondellkonstverk, cyklister med snygga rumpor, en lekplats och en hembygdsgård.
 
Efteråt mötte vi upp Klas och stack till Sessan för att grilla. Vi spelade bland annat "cards against humanity" som var så jäkla kul och sen kom Thomas. Körde hem Sam och när jag kom tillbaka dök fem pers ner i jacuzzin. Ja. Var femte minut var det så obekvämt att alla fick resa sig upp och möblera om hela sällskapet. Till slut var det mer vatten på golvet än i badkaret. Kvällen slutades sen med att jag i tröttast skick möjligt körde hem folk till Älmhult.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

13 - Polen

Har varit i Polen tre gånger, första gången i nian för ett Auschwitz-besök, andra gången på cykeltur och tredje gången en snabbtur i Warsawa och några dagar i Krakow.
 
Första resan var briljant tack vare sällskapet. Vi var väl typ fem tjejer i samma tågkupé på vad som kändes som tre kvadratmeter. Det var stort att vi kunde köpa cigaretter som femtonåringar även om jag bara la mina fickpengar på en rutig hårklämma.. En av tjejerna i klassen hade brutit benet så jag hängde med henne i taxin hon fick ta och vi tvingade chauffören lära oss en massa idiotiska meningar på polska för att sen stå och skrika att vi älskade folk från tågfönstret med våra nya språkkunskaper. Krakow hade ett imponerade utbud av hårdrocksprylar och då system of a downs sista två skivor just släppts skyltades detta hejvilt i den lilla butiken mitt på torget. Auschwitz var brutalt men rusades igenom då vi hade cirka en timme på Birkenau följt av fyra timmars dötid tillbaka i Krakow.
 
Andra gången cyklade jag vilse fem på morgonen efter att ha staplat av båten. Inte en kotte kunde engelska. Kartorna på bensinmacken var obegripliga. Jag cyklade fram och tillbaka, kors och tvärs innan jag förstod att man skulle ta en liten färja över till Swinoujscie, även kallat Svina-uscha av vår gamle lärare. En kvart senare var jag över tyska gränsen. På tyska sidan fanns en skylt, på polska sidan hundra meter därifrån stod häst och vagn och väntade på kunder.
 
Tredje gången skulle jag ta mig från Tjeckien till Krakow men konduktören var förvirrad och glömde att tåget inte alls stannade där så jag fick hänga med till Warsawa. Där satte jag mig och åt frukost och fick en uppenbarelse om vad jag skulle göra med mitt liv. Alla museum jag ville se var stängda så gick genom gamla stan innan jag hoppade på tåget söderut igen. Älskade Krakows känsla och deras gratisturer, både den judiska och spökturen som slutade på ett tortyrmuseum i en källare. Det blev ytterligare ett besök till Auschwitz men det var exakt som jag mindes det. Däremot var stadens museum om Schindler ett av de bästa jag någonsin varit på.
 
På väg från landet senast träffade jag två trevliga killar från Tyskland som skulle till Moskva med samma tåg. Jag skulle till Berlin och vi skulle vara framme samma tid. Något stod inte helt rätt till. Vi frågade en konduktör som gick förbi och tåget skulle visst delas just precis då och vi stod still på en liten station mitt i natten. Han började stressa mig med att jag var i fel vagn och att jag var tvungen att byta. Så jag haffade ryggsäcken och sprang mot dörren bara det att den var låst, helt omöjlig att få upp. Konduktören var spårlöst försvunnen och jag vinkade febrilt genom fönstret tills jag fick en stationsarbetares uppmärksamhet som sprang och slet upp dörren. Precis när jag kommit av tåget körde hela tåget. "Shiiiiiiieeeet" tänkte jag och insåg att jag var ensam på en öde station i ett kallt Poland mitt i natten med en okänd karl. Han började skrika och peka på tåget så jag hoppade av perrongen och sprang ut i mörkret. Där hade tåget stannat igen..
 
Så sammanfattningsvis ganska fattigt men ändå fantastiskt land med mycket potential men som hamnar så långt ner på listan för att människorna i landet ofta är så barska. Och de vänliga kan man inte kommunicera med.
 
 
 
 
 
 
 

Detox

Har nu bestämt mig för att börja köra en detox på måndag. Niodagars. Mycket smoothies, nötter, fröer, frukter, baljväxter, grönsaker och citronvatten. Utan socker, gluten, fett, kött och mejeriprodukter. Tänkte sen fortsätta på den banan efteråt men med större och mer varierande matintag. Jag tror fullt ut att en högkänslig person påverkas väldigt starkt på dålig kost, både fysiskt och psykiskt. Slutade ju med socker efter nyår men gave in ett par veckor efter jag kom tillbaka till USA då Evans mamma gjorde gudomliga pannkakor med sirap. Men jag vill verkligen ge det en chans med nolltolerans för dålig mat. Det sägs ju till och med vara förknippat med ångest och adhd-symptom som rastlöshet och koncentrationssvårigheter.
 
Någon som testat?
 
 

Vårlista

Vad är det bästa med våren?
Allt. Det betyder att hösten och våren och kylan och snön är på väg bort och att allt det fantastiska med Sverige är på ingång. Älskar de där första riktigt varma dagarna.


Vad har du för vårplaner?
Ska hänga med en massa goa människor typ Adrian på fest i Norrköping, pilbågsskjutande med Sessan och Linus, utflykt till småland med Sam och Sessan och loppis med Erik och Adrian. Sen kommer Evan så vi tänkte dra söderut på roadtrip.


Vad kommer du fota i vår?
Ska försöka få till några photoshoots med olika snygga och konstiga teman.


Vad har du på dig på våren?
Strumpbyxor, allt med hög midja, mycket färg, kängor, söta klänningar.
 
Vad gjorde du vid den här tidpunkten för ett år sedan?
Hängde med Evan i Reno, hade känt honom i drygt en månad.
Vad händer i ditt liv just nu?
Håller på att starta eget, planerar framtiden.

Vad tittar du på?
Kollade precis klart på sista säsongen av glee, sorgligt men sant. Program med Filip och Fredrik. Dokumentärer. Call the midwife.

 

Vad lyssnar du på?
Shit, har inte lyssnat på musik på evigheter. Har blivit radio sen jag kom hem men gillar Sias senaste. Annars det gamla vanliga, black metal och 90-talsboybands.


Vad läser du?
"Tårtgeneralen" av ovan nämnda Hammar och Wikingsson. Ska ge mig på Jonas Jonassons "analfabeten som kunde räkna" men har inte så höga förväntningar då jag tvivlar på att något ska slå min all time favorit hundraåringen. Läser ayurveda-boken, blodtypsboken, "vuxna med adhd" och tidningen "svenska öden".

Vad gjorde du på Valborg?
Var i Helsingborg med mamma och kollade på Grotescos fantastiska revy.


Mina tre bästa vårtips till mig själv:
Ta så många promenader som möjligt, det stressar ner och gör mig mer klartänkt.
Använd alla fantastiska rapsblommor till fotosessions när de slår ut.
Dra med folk ut i naturen och grilla, typ det mysigaste som finns.

Kvartalskris

Idag hände nåt oväntat, jag började få åldersnoja. Fram tills nu, förutom när jag skulle fylla tjugo, har jag gillat att bli äldre. Få fler erfarenheter, bli mer van och självsäker osv. Men när jag idag började planera de kommande två-tre åren kände jag att shit, det är inte att bara lalla runt längre. Att dra och cykla i Polen verkade vara en ganska normal grej när man var tjugotvå men kanske inte helt samma sak om ett par år när man är typ tjugoåtta. 
 
Och jag börjar känna hur viktigt det är att välja rätt saker. Fram tills nu har det funkat att spontant hoppa på grejer inför en hel sommar, resor kors och tvärs och att bara leva väldigt sporadiskt men nu känns det snarare viktigt att göra grejer som nästan är för sent när man är typ trettiotvå. Alltså tjugofem är ju ingen ålder egentligen och i den här takten lär jag fortfarande se ut som nitton när jag är trettiosju, men det var på något sätt ändå en jobbig insikt. 
 
Dels börjar det kännas lite stressigt eftersom jag faktiskt vet vad jag vill jobba med när jag blivit "vuxen". Jag slits mellan de planerna och den sidan som fortfarande vill testa olika yrken och uppleva platser i världen. 
 
Finns det något som heter 25-årskris?
 
 

Val

Så svårt, börjar nästan känna mig förtvivlad. Jag gillade att vara i USA för jag hängde med folk hela tiden men jag kunde inte orda ett liv med alla landets regler och lagar. Väl hemma kan jag inte hitta en ände att börja i. Allt känns så övermäktigt och jag känner mig så stressad. Det är något med den här staden som hemsöker mig. Jag kan inte skaka av mig allt som hänt här och oavsett hur bra jag mår drar den här platsen ner mig. 
 
Hela tiden kommer nya idéer och får mig att slitas mellan vad jag ska ta tag i först. Och samtidigt kan jag inte låta bli att tänka på hur framtiden kommer se ut där alternativen är att åka tillbaka till USA eller skaffa lägenhet på väl vald plats i Sverige och ha ett långdistansförhållande. Men jag känner mig varken trygg eller hel utan honom. Och för att göra det ännu mer komplicerat vet jag inte ens om jag vill slå mig ner nånstans än. Har fortfarande så himla mycket jag vill göra och det kanske innebär att jag kommer bo tillfälligt i olika länder igen som de senaste åren. 
 
Hur gör man alla val?
 
Update: min whiteboardtavla är en räddare i nöden.
 
 

Näradödenrevy

Gårdagen var så sjukt rolig! Åkte till Helsingborg med mamma och gick ett par timmar på Väla. Fick en smart kalender som är uppdelade i flera fält per dag så det är enklare att fokusera och planera sina timmar. Ska se om det kan skjuta upp medicindebuten för jag är helt hopplös när det gäller att komma igång med saker. Vi åkte sen vidare in till stan och gick runt ett par timmar i solen, bland annat ner till hamnen där det var ett tivoli. Vi åt sen fantastiskt god indisk mat typ bredvid Ebbas fik. Godaste naan-brödet jag nånsin smakat, hands down. Sen stack vi bort till arenan och kollade på Grotescos revy. Första intrycket var "men vad i hela hildegard är det här", sen fattade man temat och dom klämde in nya versioner av nästan alla de bästa sketcherna från grotesco ett och två. Skrattade så mycket att jag grät.
 
 
Här skriver du lite information om dig kanske, vad din blogg handlar om och något om dig? Skriv vad du vill eller skriv ingenting alls. Kram HannaVic.se