Call the midwife

Har förresten hittat en ny favoritserie. Kollade första säsongen hemma i Sverige och har nu fortsatt in på andra. Önskar att folk fortfarande pratade så, umgicks likadant, var lika välmenande, klädde sig på samma sätt, levde lika enkelt, gick på dans och hade den miljön omkring sig. Det går liksom inte att återskapa idag bland alla iphones, sättet vi jobbar och förhåller oss till andra människor. Det går inte att gå tillbaka nu när det finns H&M och new yorker. Samhället har utvecklats för mycket för att kunna normalisera äldre tankebanor och det är för mig väldigt sorgligt, för vi människor har ju aldrig varit mer olyckliga och ensamma än vi är idag.
 
Serien utspelar sig i 1950-talets London och handlar om några unga kvinnor som flyttat in i ett kloster för att jobba som barnmorskor tillsammans med nunnorna. De har alla väldigt egna personligheter och allt känns tidsmässigt väldigt trovärdigt. Jag hade till en början svårt för hur pryd tjejen i huvudrollen var men det var senare den egenskap jag uppskattade mest hos alla i serien då det kändes så äkta. Kan hur som helst rekommendera serien, den blir bättre för varje avsnitt.
 
 Kom ihåg mig?
Här skriver du lite information om dig kanske, vad din blogg handlar om och något om dig? Skriv vad du vill eller skriv ingenting alls. Kram HannaVic.se