Ja vad är det här för något?

Skriver bara ett kort inlägg nu, eftersom jag har en sak på hjärnan som jag inte kan släppa efter att ha läst tidningen på tåget på väg hem från Stockholm där man varit hela helgen med mamma, Camilla och hennes mamma.

Ja alltså. Svininfluensan, hur seriöst borde man se på det egentligen? Det känns för mig helt osannolikt att det skulle komma ett virus som förintar en stor del av jordens befolkning så som spanska sjukan för ungefär hundra år sedan. Men det skulle kunna hända enligt tidningen, om viruset blir muterat, vad nu det betyder.
Fågelinfluensan pratades det ju om för några år sedan, men det blev väl aldrig något stort av det om jag minns rätt?
Men ja, just nu väntar man tydligen på svar från något labb, om den första svensken blivit smittad, tydligen har influensan kommit till ganska många länder i Europa nu. För någon vecka sen var det bara Mexiko och ett fåtal personer i södra USA.
Lättskrämd och nyfiken som man är, hemsk kombination, så kunde jag inte sluta läsa artikeln och sitter nu på helspänn med huvudvärk. Jag antar att det inte blir bättre av att oroa sig, men tro mig, jag försöker tänka på något annat.

Vad tror ni om svininfluensan?
1 Johanna:

skriven

Hm. Vad jag tror?

Alldeles för uppförstorat. Allt för att ha något att skriva om som folk reagerar på.

Varje år dör människor i "vanliga" influensan, varför skulle denna vara värre? ;)

2 Anonym:

skriven

Nej jag tror det är bar att vi är uppmärksamma jag som ska till turkiet i sommar håller tummarna för att det inte kommer dit

Kommentera här: