Årets första insikt

Okej nu lägger jag till ytterligare ett nyårslöfte, eller snarare bara bestämmer mig för en förändring.
 
När jag skrev inlägget om mina rädslor för några dagar sen slog det mig hur fel jag fokuserat de senaste åren på grund av min självbild som formats längs vägen. Och inte har nya situationer hjälpts av utvecklingen. Min stora fiende har nog varit högkänsligheten. Jag är så skör när det kommer till att bli ogillad att de tillfällena har tagit över hela mitt mående. Och desto räddare för fel man blir desto mer fel har det blivit. Emellanåt har den rädslan tagit över hela mitt liv och fått mig att känna mig så vansinnigt misslyckad. Folk brukar säga att jag har otur men jag har nog bara inte accepterat att man inte kan gillas av alla, och att folk ibland beter sig illa. Jag har riktat så mycket tid av sorg och ilska på uppriktigt elaka människors handlingar.
 
I min värld har jag bara velat ha ren, skär glädje. Att man ler och pratar med folk, att man lär känna varandra eller iallafall bjuder in och är nyfiken, får alla att känna sig inkluderade och pratar med varandra om det uppstår ett problem. Och när jag i mina starkaste försök att uppnå detta blir besvarad med utfrysning har anklagelserna alltid riktats inåt. Ifrågasatt vad det var alla de andra förstod men jag missade. 
 
Och det jag i slutändan faktiskt missade var alla de stunder allt gått alldeles strålande, när man blivit glad i hjärtat som när någon har med sig vetebröd efter att ha träffat nytt folk, fått nya vänner, klarat ett jobb eller utbildning med bravur, fått pris för kursens kamrat, fått komplimanger eller gjort något man varit riktigt stolt över. Det som i slutändan varit större delen av stunderna jämfört med när det gått åt skogen. Men som överskuggats av min högkänslighet.
 
Nu gäller det att fokusera om. Psykologen och läkaren var kanske inte helt ute och cyklade ändå, det behövdes bara lite tid att smälta det. Jag måste göra val med hjärtat och börja se mig själv med rättvisa ögon.
 
 Kom ihåg mig?
Här skriver du lite information om dig kanske, vad din blogg handlar om och något om dig? Skriv vad du vill eller skriv ingenting alls. Kram HannaVic.se