Kärleksförslag

Jag kommer som sagt främst fokusera #decemberkärlek åt djuren och miljön, men till er som fortfarande har hopp om människan tänkte jag ge några förslag på vad man kan göra. Det kanske är någon här som känner för att haka på. 
 
Skicka ett personligt brev eller julkort till någon, bjud en hemlös på lunch eller varför inte en kopp te, ge ett par vantar eller halsduk till någon som sitter och fryser på gatan. Ge blommor till någon, hälsa på de du känner med kramar under en dag, ha ett veganskt julbord eller byt iallafall ut något mot ett djurfritt alternativ som vegetariska prinskorvar från hälsans kök eller anammas/astrid och apornas produkter, ge bort ett presentkort till någon som haft en tuff tid och kan behöva lite uppmuntran trots att det inte är jul riktigt än, ge en främling en komplimang för annat än utseendet, ta med kakor till jobbet, hälsa på eller ring en kompis du inte snackat med på länge, ge någon massage, skänk kläder du inte använder till röda korset eller dylikt, besök ett djurhem, skriv en positiv kommentar till någon på ett socialt närverk, gå till en betydelsefull grav och tänd ljus, hjälp någon som ser ut att behöva hjälp, lär känna en granne genom att bjuda över på kaffe eller whatever man gillar att sörpla på, le och hälsa på alla du möter under en dag (undantag om du typ pendlar i Stockholms innerstad), bjud någon på lussekattsfika på lucia, skicka ett mail till någon du ser upp till, lägg en peppande lapp i någons ficka, ta med någon på bio. Och så vidare.
 
Och joina facebookgruppen decemberkärlek, skriv vad du gjort och välj till bild om du så vill. En dag, trettioen dagar, du bestämmer. Syftet är att sprida lite mental värme.
 
 
 

Kommentera här: