Dagens tips

Det händer så jäkla mycket hela tiden att jag inte vet i vilken ände jag ska börja. Där finns bara ingen tid eller möjlighet att blogga längre, men senare i veckan kommer det förmodligen vända och då blir det lite mer kontinuerliga uppdateringar om vad som hänt den senaste månaden eller sen jag nu skrev sist.
 
Men! Däremot skulle jag bara vilja lägga lite tid på att skicka vidare den inspiration jag känner just nu. Som veckans räddare när jag tappar hopp om människofolket och för en stund kan få lyfta av den där tunga filten som tycks tynga mina axlar mer och mer ju fler böcker jag läser och ju fler dokumentärer jag kollar på. 
 
Jag är faktiskt glad. The end of rotlösheten för den här gången kanske. Mår bra i hela situationen helt enkelt. Och här har ni lite av den glädjen jag andas.
 
 
Steve-o, som bara är den där sjuka idioten i jackass. Fast som sen visade sig vara både vegan och djurrättsaktivist för peta. Sprang av en slump på en film där han berättar om livet inom slakteriernas väggar, och trots att jag såg hela "earthlings" klarade jag bara att ta mig in halvvägs i den här. Jag vet hur mycket det krävs att mentalt ta sig igenom så mycket lidande, men vetskapen om att en person så dräggig och störd person som Steve-o har en sida där han på allvar vägrar ställa sig bakom förtryck mot djur ger mig så jävla mycket hopp.
 
 
 
Och sen har vi skådespelerskan Geena Davis, också helt oväntad, som genom en video om hennes tävlande i bågskytte gav mig insikten i hennes fenomenala bidrag till feminismen. Hon skriver brev, hon ifrågasätter, hon kräver förändring och är dessutom utbildad inom medias jämställdhet med vilket hon jobbar med både i USA och i andra länder. En punkt hon tar upp är det faktum att tv-tittande bidrar till hur barnen ser på sig själva och varandra. Ju fler timmar en flicka kollar desto färre möjligheter tror hon att hon kommer ha i livet medan det för killar förvränger synen på det motsatta könet till att bli mer sexistisk. Vad hon gör är otroligt och jag beundrar henne för det.
 
 
 Kom ihåg mig?
Här skriver du lite information om dig kanske, vad din blogg handlar om och något om dig? Skriv vad du vill eller skriv ingenting alls. Kram HannaVic.se