Männens fribiljetter

Vi lever i ett samhälle där bedömningen av en människa sker efter det man själv inte kunnat påverka framför de aktiva val man gjort. Att födas som tjej eller med mörk hy innebär automatiskt att vara lite sämre i den här världen styrd av vita västerländska män.

 

Media daltar med alla stackars våldtäktsmän vars liv är förstörda efter att tjejerna de våldtagit, kissat på och offentligt hånat ställt upp för sig själva och anmält svinen. Samhället fortsätter lägga skulden och ansvaret på offren och tar parti för männen som hade ”lysande framtidsutsikter”. Dessa arma pojkar hamnar i polisens register för sexuella övergrepp, och för detta får de medlidande. Det finns en jävligt lätt lösning: vill du inte klassas som en våldtäktsman – ja våldta då inte.

 

Killar som utnyttjar tjejer sexuellt får högre status. Det är socialt accepterat och uppmuntras. De som tvingats till saker mot sin vilja måste inte bara lära sig att de inte äger rätten till sin egen kropp utan måste även leva med samhällets positiva mottagande av förövaren. Själva kastas de undan i glömska som de värdelösa horor dom är. De klöser skinnet av sig timme efter timme i duschen, fyllda med så mycket självhat att ångestens tunga täcke suger livslusten ur deras kroppar.

 

Männen tar för sig. Överallt. Hela tiden. Varje dag.

 

Att vara född med "fel" kön har sitt pris. Man måste kämpa för att förtjäna den respekt männen automatiskt ger varandra. Man får räkna med att hoppas över, glömmas bort. Förlöjligas. Man får ingen ögonkontakt till skillnad från de andra. Man lyssnas inte på. Överröstas. Skrattas åt, ignoreras.

 

Gärningar och beteenden kommer undan genom könsbaserade fribiljetter. Är man född tjej får man ta det, är man född kille gör man vad fan man vill. Männen har makten, och spelreglerna säger klart och tydligt att tjejen inte är lika mycket värd.

 

 
1 Cecilia | Färgglad hårdrockare:

skriven

Åå så bra skrivet! Jag läste och lyssnade om våldtäkten i Ohio och blir så arg. Usch hur kan folk hålla på tycka synd om killarna?! Deras liv SKA vara förstörda, de ska få leva med det i resten av deras liv var eviga jävla dag. Jag har bara lust att köra ett järnrör genom skallen på folk som försvarar våldtäktsmän..

Kommentera här: