Hur mår egentligen våra barn

Läste en bok för några dagar sen, skrivet av ett spån. Den skulle handla om hur barnen mår nu för tiden och varför vi mår sämre och sämre. Vissa delar var bra, det som var ren fakta och fick en att tänka till. Hans egna reflektioner fick mig att vilja spy.
 
Dels tyckte han att svenska samhället (feminismen) svikit svenska tjejerna som hejar på beteendet att "bete sig som män". Att klä sig som man vill, gå där man vill när man vill och syssla med vad man vill funkar tydligen inte när man lever i ett samhälle där de stackars pojkarna är förvirrade i sin otydligt utlärda mansroll och inte vet vad dom ska göra. Utveckla våldtäktskulturen, brilliant move.. det är ju inte som att män med någon form av intelligens inte förstår innebörden av integritet och egen vilja.
 
Och hur kan man uppfostra killar till att bli osäkra i mansrollen? Jo, genom könsstereotyp tvångsmatning. Som att det skulle finnas vissa intressen och egenskaper som får paketet att ramla av. Kan dessa publicerade idioter nån gång fatta att det inte är det sociala könet utan det biologiska som gör mannen. Dom kommer vara män hur dom än vänder och vrider på det, fram till ett könsbyte eller vid känslan av att inte höra hemma i könet dom är födda. Att tvinga in tjejer eller killar i olika fack för hur dom bör vara kommer bara begränsa deras potential, liv och viljor.
 
Att ha ett förhållningssätt till tjejer idag där de objektifieras till att främst vara ett sexuellt redskap med lägre värde än mannen leder till just våldtäktskulturer och den vanligt återkommande frasen att tjejer inte är något mer än horor. Många killar kan inte ta en order av en tjej, dom kan inte se på filmer med fler än en tjej i huvudrollen, och bryr sig inte om tjejers njutning utan är bara något för dom själva att tömma sig i. Tjejer idag vill hellre vinna top model än nobels fredspris, och de värderar sig själva efter hur många killar som vill dra med dom hem från krogen.
 
Det här är vad samhället lär ut idag för att tjäna pengar. Hur mycket pengar tror ni kommer in per år genom inköp av kläder, smink, smycken, bantningspiller, gymkort (vilket såklart inte bara behövs användas av destruktiva anledningar), rakhyvlar, läppförstoringar, manikyrer, modetidningar osv osv i all oändlighet? Företagsägarna frossar i kvinnors idealhets och drygar hela tiden ut kassan med nya produkter som de sen tvingar oss till att känna ett behov av för att inte tappa poäng i liggbarhetsskalan = fortfarande s.k. må bra med oss själva.
 
Men är det verkligen värt att gå på vad som helst, även när det går ut över våra barn? När det får femåringarna att vilja banta och trettonåringarna att ta sina liv i oförmågan att leva upp till de förväntningar vuxna sätter om att vara ett felfritt skal med ett värdelöst inre baserat på att de föddes med fel celler i regionen kring innerlåren?
 
 


Sam    •  

Keep kicking ass, Jenny.


Kom ihåg mig?
Här skriver du lite information om dig kanske, vad din blogg handlar om och något om dig? Skriv vad du vill eller skriv ingenting alls. Kram HannaVic.se