Böghat

Det finns rätt mycket böghat i världen, både det man får visa öppet och ha kränkande lagar mot, men även den homofobi som ligger gömd hos alldeles för många människor i relativt liberala länder. 
 
Jag undrar ofta varför politiker ska ha med den enskilde personens privatliv att göra. Är hela meningen med att förtrycka och utveckla olycka hos homosexuella i syftet att människor ska slippa vara obekväma i bögars närvaro så är det nog fan de konservativa och deras småproblem man ska ta tag i - inte gömma undan personer vars sexuella läggning de inte valt. Konservativa och andra homofober kanske väntar sig att bögarna kommer vallfärdas in i deras vardagsrum och bosätta sig i dess hem där de utför parader, modevisningar och sover sked med mannen i huset då lagändringarna till bögarnas fördel slår in. Det. Kommer. Inte. Påverka. Dom. Men det kommer påverka bögarna. I Ryssland får man till exempel inte prata bra om bögar i närheten av barn och i USA tvingas gifta homosexuella att bo i olika länder ifall en av dom är från utlandet, det får alltså inte samma rätt till grönt kort som heterosexuella. Byt ut bögar mot svarta så blir det plötsligt väldigt otänkbart och rasistiskt, men att förtrycka en viss typ av kärlek är tydligen i sin ordning.
 
Själva anledningen till varför jag skriver om just bögar är för att jag tänkt en del på det här fokuset kring mannens könsorgan. Killar är way more in to sitt eget paket än tjejer är, det är till och med tröttsamt hur fokuserade en del kan vara kring sin kärlek till det som hänger mellan benen. Allvarligt talat, kan män någon gång vakna upp från sin patriarkala lilla bubbla? Och samtidigt använder de kvinnliga könsdelar som slagord. 
 
Min fråga i allt detta blir då: om snoppen är en så jävla central del i mäns liv och hjärtan, varför detta böghat? Dela glädjen med varandra så slipper vi tjejer ta del av denna absurda egoism. 
 
 
1 Cecilia | Färgglad hårdrockare:

skriven

Bra skrivet! Jag kan inte för mitt liv förstå varför så många människor stör sig så mycket på en annan människas sexuella läggning. Och ååh så arg jag blir.

Kommentera här: