2012

Drar till med ett sista inlägg det här året, kort version av en lång sammanfattning - 2012!

1. Gjorde du något i år som du aldrig har gjort förut?
Jag jobbade på festivalbussen, bodde i Berlin som jag aldrig varit i tidigare, flyttade till Österrike, ett land jag heller aldrig besökt innan, jag såg Satyricon och Finntroll live, jag var modell på två häftiga plåtningar, var figurant på några av polisens övningar, strosade runt i Dublin och började försöka lära mig meditera.

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Jag tror faktiskt inte jag hade några nyårslöften det här året. 

3. Fick någon du känner barn?
Nej, men jag vet några som fick beskedet att dom väntar barn.

4. Dog någon som stod dig nära?
Som tur är - nej.

5. Vilka länder besökte du?
Danmark, både genomresa och Helsingör tidigare i december, Irland - Dublin och landets enda polishögskola med Tranås-klassen, Tyskland då jag bodde några månader i Berlin och Österrike där jag bor nu.

6. Är det något du saknade 2012 som du vill ha 2013?
Kunskapen om hur jag hanterar panikångesten och nedstämdheten som slår till när jag minst anar det. Jag saknar att kunna leva i nuet utan att vilja fly eller längta vidare till något annat. Jag saknade fasta relationer trots att det är svårt när man flänger omkring som jag gör. År 2013 vill jag hitta mer motivation, inspiration, fasta mål och bättre ordning på mina tankar.

7. Vilket datum kommer du alltid att minnas?
Tjugonionde maj, när jag med stolthet kunde lämna Tranås för drygt två månaders äventyr med Festivalbussen.

8. Vad är det bästa som hänt dig under året som gått?
Alla händelser och alla minnesvärda människor jag träffade på festivalerna i somras. Känslan av lycka som spred sig genom hela min kropp under Satyricon-konserten, att jag blev frisk från depressionen och började förstå mig på panikångesten, även att jag började se bättre på mig själv och få bättre relationer med flera runt omkring mig.

9. Vilket var ditt största misstag?
Att skicka iväg systemkameran på posten vilket konstade mig 10 000 kronor då idioten lurade mig via hackat paypal-mail.

10. Vilket var ditt bästa inköp?
En varm rosa tröja jag har på mig hela tiden här i Österrike, eller alla de loppisfynd jag gjorde i Tranås.

11. Vad spenderade du mest pengar på?
Förutom de sammanlagda 16 000 kronorna jag spenderade på att försörja oärliga töntar till män spenderade jag nog mest pengar på resor. Har i princip inte köpt något alls i år.

12. Vad gjorde dig riktigt glad?
Att komma till en skidort med riktigt grymma kollegor här i Österrike, att ha fått ett stativ till kameran i julklapp, alla fantastiska människor jag träffat under året.

13. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Hade mina gamla förkylningar i Berlin så jag och Robert fick gå till en djuraffär och fråga efter en tvångsmatningsspruta att rensa bihålorna med. Fick en bygellina i magen under den andra jobbdagen vid barnliften men repade mig ganska snabbt.

14. Vilka låtar eller artister kommer få dig att tänka på 2012?
Finntroll som jag kände till sen innan men verkligen fick upp ögonen för, eller öronen, detta året. Men Gangnam style satte prägel på hela året om jag skulle säg en låt som varit riktigt stor och spelats överallt, förutom hos festivalbussen där "jag bygger bygger upp och du river river ner" spelats om och om och om igen.

15. Mådde du bättre eller sämre under 2011 än vad du gjort tidigare år?
Både och. Under första halvan mådde jag till större delen så dåligt att det mesta för mig är en suddig dimma, men jag lärde mig, blev starkare, hittade mig själv och kom sen in i flera jobbgäng där jag trivdes så bra att jag nu på slutet bara har panikångesten kvar att få bukt på innan jag kan säg att det här året avslutades på topp.

16. Finns det något du önskar att du lagt mer tid på?
Att ta hand om mig själv och jobba upp min självkänsla. Att hitta någon som gillar att spela in filmer lika mycket som jag och dragit igång lite projekt. Att hitta några minuter morgon och kväll för att se om meditation kan ge någon effekt på stress.

17. Finns det något du önskar att du lagt mindre tid på?
Att gräma mig över idioter. Folk som kränkt, fryst ut, hånat, ignorerat eller bara betett sig som allmänna svin har jag låtit påverka hur jag mår och ser på mig själv. Att andra är inskränkta och osympatiska får stå för dom själva och hur dom lever sina liv, inte hur jag fortsätter mitt, och det ska jag ge mig fan på att träna bort.

18. Hur var din julafton?
Konstig. Firade en julafton hos mormor med närmsta släkten och Robert innan jag flyttade hit, men den riktiga julaftonen firades utan julgran, julmat och julpynt med två fulla men roliga ungrare och en österrikare.

19. Blev du kär?
På-nytt-kär kan man säg.

20. Vilket program har varit det bästa på tv?
Dokumentärserien "Why poverty" och "Plus".

21. Hatar du någon som du inte hatade förut?
Ja det gör jag, men det ska jag försöka släppa, vissa människor är inte värda ens energi.

22. Vilken var den bästa boken du läst under året?
Krigare: Ett personligt reportage om de svenska soldaterna i Afghanistan av Johanne Hildebrandt.

23. Vilken var din största musikaliska upptäckt?
Korpiklaani gjorde oväntad comeback med grymt mycket bättre låtar än de jag hört tidigare.

24. Önskade du dig något som du fick?
Jag önskade mig en jul tillsammans med släkten innan jag flyttade och det fick jag. Önskade mig även att det skulle va ett bra gäng jag kom till här i Flachau vilken även den önskningen slog in. Också är jag väldigt glad för kamerastativet jag fick i julklapp.

25. Önskade du dig något som du inte fick?
Bra fråga, jag önskade mig nog inte så mycket. Rent praktiskt skulle det väl va en nyare videokamera med minneskort för redigering i den bärbara datorn, men det sparar jag utan problem ihop lite pengar till i vår.

26. Vilken var årets bästa film?
Niceville, som handlar om rasismen i USA under 60-talet under tiden det var vanligt med svarta kvinnor som hemhjälp.

27. Vad gjorde du på din födelsedag?
Födelsedagen började på tolvslaget då jag, Robert, Benny och Anja var ute på Pauls Metal Eck i Berlin. Under dagen skulle jag och Robert egentligen på ett bunkermuseum vilket visade sig var fullbokat, så vi tog en promenad i Prenzlauer berg i ösregn istället och köpte sushi på kvällen som vi åt under filmtittande.

28. Vilka var de bästa människorna som du träffade?
Främst från festivalandet var det Jesper, Bonde, Plahn, Andreas, Ida, Leon, Getaway-Roger, Gotland (YOLO) och Hjalmar jag lyckades springa in i oftast eller lärde känna bäst. Men hela festivalbussengänget var guld.

Annars det här året är jag glad över att ha träffat killen jag liftade med från Tranås till Jönköping i våras, som fick mig att skratta när jag var nere och hade samma humor som jag, fotografen Johannes som var kul att bli plåtad av på Ravlunda skjutfält och i sockerbruket utanför Ystad, och som försökte hjälpa mig att hitta några tyskar mitt ute i skogen utanför Linderöd genom att köra fram och tillbaka genom skogen i två timmar.

Simon och Markus som även bor här i Sun house är de två vegetarianerna jag nämnt innan, och som jag kommit närmast av alla här i huset.

29. Hur skulle du beskriva din klädstil?
Många mörka färger, som lila, grönt, rosa, svart, rött. Silver, nitar och kängor på det blir en hit.

30. Vad fick dig att må bra?
Att lyssna på lugnande musik, som lillasyster och de andra banden jag nämnt tidigare. Jag mådde bra under festivallivet i somras, och när jag nådde satta mål och genomförde saker jag velat göra sen länge. Jag mådde bra av att klara utbildningen i Tranås efter en tuff vinter, och Erik var en orsak till varför jag fortsatte då det var lättare att hitta motivationen med en fantastisk vän i sin närhet.

31. Vilken kändis var du mest sugen på?
Killar med långt hår, blir lätta val. Mathias Lillmåns, sångaren i Finntroll och Sigurd Wongraven, sångaren i Satyricon.

 

32. Vem saknade du?
Beror på vart jag var. Ibland saknade jag min mormor, ibland Triggern, ibland saknade jag människor genom att tänka på gamla minnen, som My, Dallo och under ett tag saknade jag Robert.

33. Vilken var din bästa månad?
Juli var bäst. Hade grymma människor runt mig, såg galet bra band, det var okej mycket sol i Sverige för att ha varit sommaren 2012 och fick tusen galna minnen med mig i bagaget.

34. Finns det något som du skulle kunna ha gjort bättre?
Ja säkert, men jag kör på bättre nästa år istället.

35. Hur kommer nästa år att skilja sig från det här?
Jag ska jobba ännu mer med mig själv, få mer ordning på det jag vill göra, förhoppningsvis se fler ställen och lära känna fler människor. Ska sätta fler delmål för att inte fastna och lyssna mer på mina varningssignaler. Vill se fler grymma band, jobba mer aktivt inom flera områden, våga gå några rädslor till mötes, och annars köra på som vanligt - spontant, galet och händelsefullt.


Gott nytt 2013!Anna    •  

Spännande år helt klart! Vad gjorde du i Berlin och varför (och vart) flyttade du till Österrike? Är du kvar här ännu?

Svar: Jag åkte dit och jobbade några månader, hängde även med min dåvarande pojkvän som bor där, men stan var inte riktigt min grej. Fick ett jobb i en österrikisk skidlift några mil söder om Salzburg så jag jobbade hela vintersäsongen. Bor du i Österrike?
Jenny

Anna    •  

Japp, sen någon månad tillbaka; inte helt långt från Salzburg =)

Svar: Aha, är du där över sommarjobb eller vad händer i Österrike?
Jenny

Anna    •  

Nej, jag pluggade här ett år innan o nu skriver jag mitt exjobb =)


Kom ihåg mig?
Här skriver du lite information om dig kanske, vad din blogg handlar om och något om dig? Skriv vad du vill eller skriv ingenting alls. Kram HannaVic.se