Melodyreferenser

Kom förresten att tänka på vilken kraft musik har, inte bara genom känslor de kan medföra utan även hur vi refererar tider, minnen, händelser och människor till låtar och melodier.

 

Jag kan liksom inte separera högstadiet år från år, över vilken natt det var jag bytte stil, när vad hände och när jag hängde med vilka, men för några dagar sen slog ”melody club” till från ingenstans. Jag har aldrig lyssnat på dom, gillat dom eller haft någon koll på bandet, ändå förknippar jag dom och the Sounds starkt till min barndomskompis Louise (och jag vet inte ens om hon gillade dom), och det medför flashbacks som gör det klarare i huvudet att placera in saker i rätt tid.

 

Här har vi anledningen till varför jag tog mig in på youtube igår morse - för att lyssna på några av deras stordåd, men jag tröttnade snabbt och stängde av detta svängiga och överlyckliga skräp (men hann till min glädje notera att sångaren hade läppglans samt att varenda tjej i ena videon både var fullt påklädda och normalbyggda).

 

Bara första introt drog mig tillbaka till sexan eller sjuan, då allt fortfarande var lugnt. Ofärgat hår, osminkad, fotokursen, hängandet hos Lollo efter skolan med tillhörande oboy-drickande, allt som fortfarande höll oss alla kvar i barndomen innan det gick utför strax därpå.

 

Jag och lite oklart vem sprang även på sångaren under Kristianstadsdagarna typ 2004 och fick honom att signera våra skor mitt på övergångsstället mellan hotellet och parken.

 

Jag refererar även låtar till bland annat studenten (och spyr på all objektifiering i denna och nästa video), Thailand med Dallo, förra sommaren med festivalbussen, tiden här i Flachauwinkl, och måste tillkännagiva att dessa bastards till österrikare har fått mig att gilla några låtar tillhörande hiphop-genren… hur fan gick det till?

Edit: inte texterna, dom suger.

 

 

Kommentera här: