Kort om den första österrikiska veckan

Ska väl ta och skriva lite om Österrike innan jag börjar glömma dagarna!
 
Först av allt: jag hade glömt hur trevliga människorna är i utlandet, här snäppet vassare än Tyskland trots nackdelen att man inte fattar vad dom säger. Det började med en resa från min käre bror i Göteborg under måndag morgon tillsammans med Robert, då vi tog oss till flygplatsen (tyvärr blev det ingen tågresa) och flög till Berlin där han kastades av. Jag flög vidare till Salzburg och blev upphämtad på flygplatsen av en trevlig ung man som även jobbade på skidstället. Först fattade vi inte riktigt vad den andra sa, men sen började vi komma in på spåret att han sjöng de fantastiskt töntiga låtar som gick på radio varpå han började härma rösterna, och vi dog av skratt.
 
Väl framme fick jag kläder och en nyckel till mitt rum. Jag åkte sittlift upp till mittstationen med chefen Helga och en ungrare som sen gick iväg åt varsitt håll, och jag tog mig in till min nya boning. Rent, snyggt, med en soffa placerad under min säng som stod högt på fyra ben med tillhörande stege, med eget golvuppvärmt badrum, fönster, vask, garderob och skrivbord med stol. Det enda som saknades var värme och fungerande lampor. Ljuset fick jag fixat, men jag bodde i ett kylskåp de första fyra dagarna.
 
För att välkomnas i gänget fick jag saft av två av de sju killarna som bor i huset, dom drack egenbränd sprit. Dagen efter var jag ledig och hyrde en snowboard samt liftade till byn Flachau som ligger några kilometer iväg för att köpa mat. Det var precis så jag skulle hinna tillbaka till den sista liften upp, och efter att jag snabbt rusat in i affären och haffat ett paket havregryn under ena armen och två paket mjölk under andra hann jag precis missa bussen tillbaka. Förgäves försökte jag stoppa en bil att ta med liftare, och det var precis så jag lyckades komma med i slutklämmen då jag en kvart innan liftarna stannades fick tag på en vänlig ung man som körde mig ända fram till ingången.
 
På kvällen träffade jag ännu fler österrikare som bodde i huset - Simon och Markus. Två galna, egentänkande och roliga vegetarianer på 32 år. Vi satt och kollade på bra musikvideor på youtube och åt grönsaker, och Markus (som är skidlärare) försökte lära mig att åka snowboard genom att vi gick upp i backen och åkte/trillade ner.
 
I onsdags var första jobbdagen då jag hängde med de som jobbade i sittliften, ibland uppe och ibland nere. En av medarbetarna visade hur min lift (barnliften jag sen började jobba på) fungerade med knappar och allt möjligt. Vi åt sen lunch på en klassisk österrikisk restaurang där alla hade lederhosen, högt i tak och troféer i form av döda djurskallar på väggarna. Efter jobbet lagade jag pannkakor till alla av spanskt mörkt mjöl och blev sategott.
 
I torsdags jobbade jag och en kollega med att skotta en herrans massa snö vid min barnlift medan en snöplog körde runt och försökte få till min liftbana. Det var svinvarmt med sol och bara allmänt skitgött. På kvällen blev det ännu en snowboardlektion där jag bara trillade ungefär två gånger. Senare gjorde en av killarna som jobbar som kock något liknande pannkakor fast som små bollar och med russin samt strohrom i socker med borteldad alkohol.
 
Igår jobbade jag med en rolig ungrare som lärde mig hur man säger skål på ungerska: eggeschegedre. Sen satte jag upp stängsel lite här och var med en annan kollega innan var jag med och skickade in alla liftar i en källare nånstans uppe vid huset. På kvällen var jag asseg och gick och la mig vid åtta.
 
Idag började jag jobba vid min barnlift. Alla envisades med att trilla eller göra något annat klantigt, men dagen gick snabbt och jag hann träffa en massa olika människor samt djur. Kommer komma hem med världens kondition så som man får springa upp och ner i backen när folk antingen ramlar eller råkar dra ut säkerhetssnöret som sitter längst upp i liften.
 
Nu ikväll drog jag, Markus, Simon och en av ungrarna, Daniel, ut i backen och åkte snowboard, jag med kameran i handen dock. Simon försökte även lära mig att jonglera med apelsiner.
 
Har så mycket mer att skriva men jag ska upp halv sju imorgon så jag tare en annan gång.
 
Sammanfattning: jag trivs som satan!
 
 

Kommentera här: