Italien dag sex - Cinque terre

Alltså vi försökte nog uttala cinque terre för kanske femton personer under denna resa, och alla svarade samma sak:
- What?!

Hannah med sitt Australiensiska uttal, och jag som fick det att låta som om jag ville prata om skinka. Men till slut var det en tjej som i ett samtal utbrast:
- AHA! Schinn-kue terrrrrrä, med stockholmarnas rullande r.
Därefter försökte vi uttala det på samma sätt och italienarna skrattade åt oss.

Ja, chinque terre var iallafall platsen där vi befann oss, och vi körde på idén att lifta. Direkt från Deiva marina till La spezia, trots att vi åkte i fel riktning när vi ville ta oss till Rio maggiore. Väl där gick vi och tog bilder ett tag och letade efter ytterliggare en väg att kunna lifta från. Men vi orkade inte springa runt så vi tog tåget istället.









Jag hade inte velat se några bilder på stället innan vi åkte till Italien, och wow vilken överraskning! Som ett jäkla paradis för någon som gillar att ta bilder. Perfekt väder och bara en kilometers väg till nästa by Manarola.








Vi klättrade ner för klipporna vid ett tillfälle och njöt av värmen, men vattnet var svinkallt så vi hoppade över badet.






 

I Manarola satte vi oss på en restaurang för att äta pasta och soppa, och kände sen för att ta samma väg tillbaka till Rio maggiore för att där gå vilse. Vi var på jakt efter en parkeringsplats, och vi såg den, men hade ingen aning om hur vi skulle ta oss dit. Det enda jag kunde se var en skranglig liten fallfärdig stentrappa bland buskar och snår, och självklart var detta vägen för oss!


Väl uppe försökte vi lifta, och träffade några schyssta killar som försökte hjälpa oss, men utan framgång. Vi ställde oss då istället med tummarna i vädret och väntade på att någon bil skulle stanna. Efter en kvart hade vi nästan gett upp när ett amerikanskt par stannade och körde oss till La spezia, för att därefter inse att de inte hade något för sig och körde oss istället hela vägen till vår camping, medans vi pratade om Italien, deras son som jobbade som präst i Slovenien och vad vi hade för oss.








Om det är något man hittar i detta land så är det vänliga människor!
1 Robert:

skriven

CIIIIIINQUE TEEEEERRRRE :-) Dina bilder är värligt bra!

Kommentera här: