Nyårslöften

Kom att tänka på något som Robert och jag pratade om för några veckor sen. Nyårslöften.

Sammanlagt fem år av mitt liv har jag lagt på att inte äta godis. Jag samlade in pengar att köpa hunden för eftersom jag fick tusen kronor de tre första åren. Sista gångerna var för mitt psykes skull. Det är inte klokt vad jag mådde bra av att inte äta godis, chips, kakor, läsk och glass. Första månaden var alltid tuff, men sen kände jag inget behov av det längre. Sötsuget försvann.

MEN! Jag vet att det är otroligt svårt att hålla nyårslöften om man varken är otroligt envis eller motiverad. Och där har vi väl problemet med varför alla nyårslöften bryts efter fyra dagar; för att den nya vanan inte kommer från motivationen till förändring. Detta gäller ju samma sak som den klassiska "jag börjar på måndag..". Det håller inte. Man kan inte sätta ett datum på när man är redo att ändra på sitt sätt att leva. Det är när man känner att "nu jävlar vill jag sätta igång", börjar planera och ser fram emot stegen mot målet som man ska grabba tag i sin idé.

Likadant var det för mig. Jag var inte motiverad bara för att det var nyårsafton.
Jag klarade mina löften för att jag heter Envis i andranamn.
Kom ihåg mig?
Här skriver du lite information om dig kanske, vad din blogg handlar om och något om dig? Skriv vad du vill eller skriv ingenting alls. Kram HannaVic.se