Ungdomsvärldens maktmissbruk

Bloggvärlden som startade med blondinbella för några år sen.

Idag har var och varannan svensk tonårstjej en blogg att sitta och fylla med det ena och det fyrtiofjärde av vad som händer i deras liv. Vad som publiceras över internet finns tillgängligt för alla människor, men detta överflöde av ganska ickerelevanta inlägg är inget som intresserar oss. Känner vi inte människorna, ja då är det inte något vi lägger vår tid på att läsa. För vem bryr sig om vad fjortonåriga Stina från Falkenberg gjorde i skolan igår? Och vem fan är Stina?

Jag vet inte hur det går till, men det är ett faktum att vissa människor hamnade i kändissfären tack vare deras bloggar, och att tusentals människor följer dessa varje dag. Unga människor är fortfarande halvtomma ark, men idag fylls arken ofta med idiotiska lögner och samhällskrav. När man är tretton är man varken kritisk, realistisk eller självsäker. Man litar på de man lär sig att se upp till och följer strömmen, även om det i slutändan leder en ut för stup.

Det är vansinne att de som representerar bloggvärlden varken besitter moral, empati eller någon sånär verklighetsuppfattning utanför sitt ego. Det är vansinne att Sverige låter dessa människor uppfostra våra tonåringar idag. De litar på att värdet sitter i kroppen och att bantningskurer är vägen till lycka och andra människors uppskattning. De ser inte felet i att behandla andra människor som att de vore mindre värda än de själva. De tar åt sig vad de stora bloggarna skriver och ersätter sin osäkerhet med vad de läser är sant.

Människors personligheter förändras successivt och detta pågår just nu i massor av unga flickor och pojkars huvuden. Det har alltid funnits osäkra punkter hos tonåringarna genom alla generationer:

Utseende, vem man är, vad man tror, vad man tycker.
Sedan bloggfenomenet växte sig stort är det en handfull personer som uppmärksammats nog för att ha tiotusentals läsare landet runt att följa deras liv och uppmaningar varje dag.

Ett så perfekt tillfälle att kunna påverka dessa unga människors sätt att se på saker. Ett klockrent sätt att stärka deras självkänsla, att få dom att tro på sig själva, lära dom vikten av att vara en god medmänniska och genomskåda samhällets skönhetsideal och orimliga krav.

Istället skrapar vi ihop en bunte utseendefixerade och egoistiska idioter med huvuden fulla av spån, som på allvar tror att alla, precis alla, vill vara i deras kläder. Som fyller sin blogg med skitsnack, kaloriräknande och bilder från senaste helgen där alla var fulla som as.

Samhället går i vinst när de samarbetar med dessa makthavande ungdomar som får sina läsare att spendera sina pengar på bantningspiller, sommaroutfits, läppförstoringar, sprit och högklackade skor. Så länge det finns pengar att tjäna finns där ju ingen anledning att avbryta denna absurda tonårsuppfostran, för som vi alla vet går ju pengar före människor.

Jag önskar att någon med större talan än vad jag har får upp ögonen för vad vi så enkelt låter ske idag. På flera plan går det bara utför med dagens samhälle, och det sista vi behöver är dessa bloggare att spä på problemen och göra det näst intill outhärdligt för massor av unga människor där ute.Kom ihåg mig?
Här skriver du lite information om dig kanske, vad din blogg handlar om och något om dig? Skriv vad du vill eller skriv ingenting alls. Kram HannaVic.se