Vårdepression

Gjorde en väldigt otippad upptäckt när jag skrev throwback-inlägget igår.
 
Började se ett mönster när jag upptäckte att hårddisken hade bilder från alla månader utom mars upprepade gånger. Fick tänka tillbaka på vad jag gjort under vårarna sen jag gick på gymnasiet, gjorde årskartor, tänkte igenom tidigare arbetsplatser och upptäckte att jag hamnat i en djup svacka varenda år vid samma tidpunkt.
 
Googlade och upptäckte att vår-depressioner finns. Vanligast är vinterdepressioner när det blir mörkt, och det finns ingen riktig förklaring till varför några drabbas under våren men it's a real thing.
 
Ju mer jag funderar ju klarare ser jag mönstret. Alla gånger jag hamnat i riktigt djupa svackor eller rent av depressioner, när jag brutit kontakten med folk, när jag hamnat i konflikter, när jag haft social fobi, när jag varit apatisk, när jag haft jobb där det inte funkat, när jag tagit extra många långpromenader, när jag känt mig oerhört utmattad utan anledning, när jag desperat sökt mig till förändringar - det har varit under februari, mars och april.
 
Resten av året är jag som vanligt. Bara att få det svaret och inte uppleva mig själv som så oförutsägbar är en oerhörd lättnad.
 
 Kom ihåg mig?
Här skriver du lite information om dig kanske, vad din blogg handlar om och något om dig? Skriv vad du vill eller skriv ingenting alls. Kram HannaVic.se