Att leva med adhd

Har ju bloggat lite fram och tillbaka om det här men aldrig gjort ett ordentligt inlägg om hur det är att leva med adhd.
 
För att må bra behöver jag uppfylla tre behov samtidigt: det ska vara nytt, det ska vara spännande och det ska vara mentalt stimulerande. Ofta fattas en eller flera komponenter och det är där mitt flyktbeteende sätter in. 
 
Kroniska svårigheter med att komma igång med saker, och till skillnad från vad många tror handlar det inte om lathet utan en mental spärr som är så övermäktig att den blir handikappande.
 
Ren oförmåga att utstå uttråkning. Inte heller ett ungdomssyndrom utan något jag kämpat med i tio år för att övervinna. Men det är anledningen till varför jag hoppar från jobb till jobb och varför min längsta anställning varat i fem månader. Det är därför jag hamnat i mina djupaste svackor, för att jag tvingat mig själv att stanna kvar. 
 
Är spontan, impulsiv och kreativ. Har som tur även en högkänslig sida som ger balans, men spontaniteten gör att jag ena veckan är i Stockholm, nästa i Belgien och den tredje kommit på ett nytt projekt att spika på i trädgården.
 
Rastlösheten. Känslan är svår att beskriva för någon som aldrig upplevt den men föreställ dig att det kliar på insidan, och det enda sättet du kan bli kvitt den är genom första punkten med de tre behoven. Den kan dämpas genom ordentlig träning, häng med folk jag gillar osv. men jag känner inget ihållande lugn, den är en konstant följeslagare.  
 
Älskar oförutsägbarhet, älskar allt som sticker ut, har väldigt svårt för normativitet och trivs med att leva lite tvärt om. Nackdelen blir att jag ofta känner mig ensam bland folk, men det vägs upp med att jag verkligen gillar de jag gillar. 
 
Det var väl egentligen de största delarna värda att nämna.
 
 Efter-bild för de som följt mina tidigare inlägg


bra inlägg

Svar: Tack så mycket :)
Jenny


Kom ihåg mig?
Här skriver du lite information om dig kanske, vad din blogg handlar om och något om dig? Skriv vad du vill eller skriv ingenting alls. Kram HannaVic.se