De små sakerna i livet

Tänkte dra till med ytterligare en lista med tjugofem peppande saker. Som högkänslig är det lätt att dras ner av de negativa sidorna då de framgår tydligast i vardagen, men högkänsligheten är samtidigt det starkaste inflytandet i många av mina karaktärsdrag jag är mest tacksam över. Det behöver inte ens handla om högkänslighet, det går att känna tacksamhet för miljontals saker omkring en.
 
1. Att vissa låtar greppar tag så man förstelnat med gåshud lyfter en centimeter från marken. Minns när jag upptäckte Satyricon för några år sen och gick av bussen för att ostört kunna höra de låtar som gav mig ett vansinnigt lugn och lyckorus på samma gång.
 
2. Att vissa ljud ger mig gåshud och en så stark känsla av välbehag. Det kan vara allt från när en särskild typ av papper viks ihop, när vissa människor låter aningen täppta i näsan utan att vara förkylda eller allergiska eller när gamla människor sätter fast ljus i ljusstakar eller vattnar blommorna. Hysteriskt random.
 
3. Att jag blir så löjligt glad varje gång jag hör eller ser Per Andersson. 
 
4. Att jag lägger märke till om någon inte hänger med eller är ledsen. Är såklart inte en grej bara för högkänsliga men den här inbyggda känslodetektorn är användbar och  berikande.
 
5. Att det kan kännas lika skönt att sätta sig ensam hemma med en skål chips och en bra serie eller bok som att vinna på lotto. Ah, den där känslan efter att ha rusat runt bland folk, kommer hem och stänger dörren.
 
6. Att jag gråter hela tiden. Många av tårarna kommer från skratt, empati, glädje, igenkänning och videor av människor som räddar djur från katastrofer.
 
7. Att det finns inspiration precis överallt. För varje land jag reser till upptäcker jag fler destinationer att skriva ner på listan över framtida resmål. Det finns inspiration i hur folk klär sig, vilka språk man kan lära sig, vilken mat man kan laga, vilka utbildningar man kan gå och så vidare i all oändlighet.
 
8. Att man efter morgonens tionde klädbyte har en outfit som ger en tio gånger mer energi.
 
9. Att det bästa nånsin kan va att lägga sig i en perfekt mjuk säng med en helt perfekt kudde.
 
10. Att möten med vissa människor kan kännas så spännande eller betydelsefulla eller djupa eller roliga. När man verkligen klickar med någon.
 
11. Att det finns ett sånt oerhört lugn i att sätta sig mot ett träd i skogen. Helt ensam, gärna med solglimtar mellan träden, ibland med musik i öronen, ibland med ett skrivblock, ibland bara sittandes.
 
 
 
12. Att vissa loppisar bara är sådär perfekta. Ofta otippade på landsbygden med saker man aldrig kunnat föreställa sig man skulle hitta. Nästan alltid med trevliga originella människor. En fin grej bara.
 
13. Att jag ibland får plötsliga idéer jag måste rusa upp och skriva ner. Kreativt överflöde som aldrig verkar ta slut eller hitta några gränser.
 
14. Att mat kan va så god att man aldrig någonsin vill att den ska ta slut. 
 
15. Att planerande ibland kan va mer än halva nöjet. Kan få en idé men måste städa rummet först för att få ro nog att koncentrera mig. Och bara städningen ledde till hittade fotoalbum, några traderaauktioner och två kassar till röda korset. Går sen vidare till själva idén som gör en så exalterad att dagar, till och med veckor går åt att tänka ut alla fantastiska möjligheter.
 
16. Att lärande är så spännande. När man snöar in sig på ett nytt ämne. Det senaste var skinheadkulturen. 
 
17. Att julen kommer tillbaka varenda år. Stockholm i jultider, allt i jultider, julmat, julmys, julmusik, granklädning, att träffa släkten, julkalendern, frost, snön och lamporna. Ja ni vet.
 
18. Att fotorundor både kan va magiska och nyskapande. I soluppgång, i solnedgång, när rapsblommorna slår ut på våren, när man tar med stativ till annorlunda ställen och experimenterar, när man hittar nya ställen, när man hittar nya vinklar, när man tar den där perfekta bilden man minns i flera år.
 
19. Att det går att sprida glädje genom att ge bort nånting med mycket tanke bakom. Eller att överraska, eller göra något för någon annan som den verkligen skulle behöva eller hade uppskattat. 
 
20. Att man kan bryta en massa vanor. Som att testa något helt nytt vare sig det är brödsort, klädstil eller att börja lajva.
 
21. Att min katt nästan varje morgon kommer in på mitt rum och lägger sig tätt intill mig. Och att man varje dag möter en lycklig Micko som kommer springandes med ett stort leende.
 
22. Att man kontinuerligt kan sätta upp mål och delmål. Att kunna kryssa av efter hand är både stärkande, utvecklande och ger en större känsla av mening då det ofta är saker man gått och längtat efter men skjutit upp.
 
23. Att man får den sjukaste och roligaste omgången träning genom squash. Tills ingen kan stå upp.
 
24. Att det finns mysiga saker överallt. Tända marschaller utanför hus när folk ska ha över folk på middag, vintermarknader på slott där folk säljer egenstöpta ljus och brända mandlar, spelkvällar, Pippi Långstrump-filmer, grillkvällar på nån stor sten vid kusten, program med Carina Berg. 
 
25. Att man upptäcker fler och fler saker hela tiden så fort man börjat. När man väl stannat för att kolla på de sprakande röda löven eller uppmärksammar tacksamheten över partnern man sitter tätt intill eller inser hur gott ens parfym faktiskt luktar så hittar man saker lite varstans.
 
 Kom ihåg mig?
Här skriver du lite information om dig kanske, vad din blogg handlar om och något om dig? Skriv vad du vill eller skriv ingenting alls. Kram HannaVic.se