Hotet mot din hjärna

Var uppe hos Adrian i Norrköping i helgen. Det första jag gjorde var att hitta en bok om gluten och hjärnan i hans bokhylla. Satt och läste mellan varven och hann läsa ut hela innan jag åkte hem. Det är lite svårt att veta vad som är rätt när alla böcker säger olika saker, många förespråkar vegetariskt men denna höll hårt på kött. Tror det är sådär för miljön, kroppen och djuren men vad han skrev om gluten och socker är jag inte direkt förvånad över. Diabetes ökar lavinartat och blir vanligare bland yngre. Däremot kände jag inte till att gluten var inflammationsdrivande och stod för sjukdomar som parkinsons, alzheimers och bidrog till alla vanliga kroppsliga folksjukdomar. Det stod till och med att de människor som är känsliga för gluten kan få adhd-symtom. Folk med migrän, dåligt minne, problem med öron, näsa och hals, sömnproblem osv. blev av med större delen av sina symtom efter bara ett par månader, ibland veckor utan gluten.
 
Det är ju så svårt att lägga om sin kost när så mycket innehåller antingen socker, gluten eller båda. Får nästan laga allt från grunden och aldrig äta ute. Men vad jag läste om den "nya" typen av gluten tror jag på vad han säger. Kan verkligen rekommendera att iallafall läsa boken "hotet mot din hjärna" av David Perlmutter.
 
 

Kommentera här: