Tredubbelt bra - dig djur miljö

En annan sak jag är otroligt glad och tacksam över, med tanke på förra inlägget, är hur mycket veganska och vegetariska fake-kött/animaliska grejer det finns i Sverige och hur GOTT det är. När man ofta är utomlands i längre perioder är något av det bästa med att komma hem att gå till affären. Eftersom var tionde svensk är vegetarian blir det naturligt för många företag att försöka smyga sig in med nya produkter, ofta helt innovativa och banbrytande för att få en plats på den växande marknaden. När jag var ung fanns det havremjölk, idag är det långa väggar och frysar fulla med goda produkter. 
 
Kan främst rekommendera nuggets, pytt, quornfilé, soja wienerkorv, sojabacon och sojafärs (i maträtter som lasagne) för förstagångstestaren. När det gäller mejeriutbytarna är alla alpros yoghurtar super, likaså matlagningsgrädden (gärna blandad i pytten), sojamjölk i chailatte (testa på espressohouse, tacka mig efteråt), tofulines glass och alla mjölksorter i pannkakor och flingor så som rismjölk, mandelmjölk, hasselnötsmjölk eller sojamjölk. Jag skulle avråda från att dricka dessa mjölksorter som de är, använd hellre mixat med något. Yoghurtarna dock, särskilt de med hallon, jordgubb och blåbär är rena drömmen utan något till.
 
Produkter är alltid samlade tillsammans i affärerna så hittar man en hittar man allt, annars fråga efter t.ex. anamma, hälsans kök, quorn, astrid och aporna, tofuline, oatly och alpro. 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: