Fåfänga, massmord och en pengakåt värld

Jag hörde på den österrikiska radion idag att nåt as till amerikansk kändis hade haft på sig en ormklänning under ett event nu i veckan, och fick även höra hur dessa ormar slaktats för att under en kväll agera kroppstäckare. Kom då att tänka på en video jag till min förfäran fick se nån gång i mitten av högstadiet då jag skakande av ilska satt och förbannade dessa jävla män som inte hade någon som helst sympati för andras lidande och integritet.
 
Bilder på Jennifer Lopez i pälsjackor skiftades om vartannat med videor på upphängda minkar, katter och hundar som från köttkrokar levandes skars upp ett snitt i nacken på, inte nog för att dö, men nog för att få ett rejält grepp om skinnet att börja flå ifrån. De levde, hängandes i taket och fick sitt skinn med päls avdraget. Det var åtta år sen och jag minns fortfarande lika tydligt minken som efteråt slängts på marken tillsammans med de andra. Pälsen var borta och blodet rann, inget värde längre, bara ännu en kropp att göra av med. Men den levde fortfarande och tittade lamslaget genom blinkningarna då blodet som rann ner i ögonen klibbade fast ögonfransarna i varandra och skymde synen. Den stirrade uppgivet, och det är just den där blicken. Vi tar livet av varelser så lika oss själva utan hänsyn till deras faktiska smärta, panik, oro, stress och olycka, och vi berövar dom på deras egna behov och viljor.
 
Människohandel är sen länge förbjudet, men djur har ett annat värde. De går att styra utan motsägningar. Under evolutionen har utvecklingen gått hand i hand med varandra för att passa. Ett fröspridande djur äts av ett större, som äts av ett större, och de har alla en funktion för att få naturen att gå runt. Människan är den första som är dum nog att sabba hela skiten. Vi hittar på något så idiotiskt som pengar, vilka egentligen inte har något värde what so ever och sprider därefter propaganda om att detta leder oss till lycka och välfärd. Vad är det vi egentligen gör? Förespråkar egoistiska spel med pengar i blicken där svält, död, krig och korruption blir taktiken för att själva klättra. Vi spenderar miljarder efter miljarder varje år på att utrota oss själva i form av krigsutveckling, bomber, vapenframställning och explosiva stridskrafter. Vi lägger hellre pengar och resurser på att skicka varandra i graven än att rädda varandra från fattigdom och misär.
 
Men det är inte bara människorna som får lida. Det är inte bara de fattiga länderna som nekas rätten att slippa svälta och dö som flugor i epidemier. Det är inte bara människorna i de amerikanska förorterna som anses ha ett tillräckligt lågt värde för att leva under svältförhållanden trots dubbla arbeten, dit Sverige även är på väg om någon missat det, då vi alla har lärt oss att pengar för de som redan lever i välfärd är viktigare än både människors liv och jämställdhet mellan klass, etnicitet och kön. Även naturen ska vi nu sänka och rubba i form av massmord världen över, även i Sverige, för att överklassjävlarna ska ha något att stoltsera i på bekostnad av miljontals plågade och släckta liv, och för att martyrerna själva ska kunna ta emot en fet check efter de tvättat av kattblodet från sina händer.
 
Det här sjuka samhället gör mig illamående ibland.
 
 
 
1 Marit:

skriven

Visst blir man matt på välrden ibland? Jag skulle gärna rekommendera dig att se filmen Earthlings, men måste varna för helt vidriga bilder. Grejen med filmen var att den, trots att jag redan är så att säga invigd, gjorde mig så fruktansvärt illa till mods att jag insåg att jag aldrig någonsin kommer att kunna gå tillbaka. Alla borde se den. Och sedan begrunda sitt agerande.

Kommentera här: