Ta tag i den här dagen nu Roger..

Tänkte ju som sagt berätta allt jag har att säg om Peace & love och Getaway!

Först och främst - det var magiskt. Kan inte fatta att jag hade sån tur som fick jobba på festivalbussen. Varken jag eller någon annan jag känner är någon som gillar festivaler (i samma musikgenre), och tanken har inte ens slagit mig att åka på någon heller förut. Och nu kom festivalbussen från ingenstans och bara drog med en på världens bästa sommar, och nu var det då peace & love som sades va piss och skit, men som för mig var början på två stört bra veckor!

Äntligen folk som var lätta att hänga med, bra väder (förutom att blixten slog ner i fem personer, mindre viktigt..), grymma fester och mycket att göra. Det var bara bra att musiken var kass, för annars hade man blivit av med mycket tid av.. ska vi kalla det härjandet?

Så först var jag reseledare från Lund. Bara det är ju en historia värd att berätta.. kvällen innan skulle jag alltså gå och lägga mig vid åtta för att köra till Lund tre på natten eftersom bussen från Lund gick strax över fem. Men jag lyckades inte somna, så efter att ha legat och vridit mig i några timmar bestämde jag mig för att köra till Lund direkt istället, och satte mig i bilen vid ett på natten. När jag kom fram kunde jag inte heller sova trots min extrema trötthet som slog i under vägen till Lund då jag fick sitta och prata med mig själv på så många engelska dialekter jag kunde. Halv fem drog jag bort till stationen och hade då alltså inte sovit på hela natten, och hade en tolv timmars resa framför mig.

Vi stannade på vägen för att äta och jag gick och köpte mig ett lager av billiga nudlar som jag försökte laga i en MAX-mugg med te-vatten på bussen. Under sista timmen tyckte de numera fyllon till resenärer att reseledaren skulle sjunga, ABBA förstås, och jag tänker febrilt utan att komma på en enda ABBA-låt som jag kan texten på, och drar istället till med Queens I want to break free med förhoppningen att alla kommer stämma in. Ingen kan låten. Wtf.

Väl framme snubblade jag in i en ny kollega och tappade bort min sovsäck. Hon (Karin) och jag började med att storma stadens systembolag, bara för att köpa sprit till andra (jag vet inte hur jag tänkte). Festivalbussen hade vårt egna lilla inhägnade place i utkanten av campingområdet där vi slog upp våra tjugo tält på ungefär fem kvadratmeter, sen var det fest.

Nu är ju detta över två veckor sen så det kan va att jag tappar lite detaljer här och var, för att inte snacka om de senare inläggen där jag ska försöka skrapa ihop vad jag kommer ihåg från typ sweden rock.



Jobbdagarna på p&l var ju annars ganska lika varandra. Hängde i servicetältet. Jag och "kollegan" Linn jobbade ihop och hade tävling om vem som kunde få på armband snabbast på tjugo främlingar på campingen. Hon vann alltid, fattar inte hur det gick till, jag var ju assnabb och bara kastade dom graciöst över folks knogar i en rasande fart. Vi kom överens om att alla människor är bra på något, och att detta var en talang att vara stolt över.

Det var mycket ölpingis going on i vårat servicetält dessutom, och träffandet av mycket random trevligt folk som man hängde med i timmar efter att bara ha hälsat på dom, eller knappt det. Jag hängde bland annat med en filminspelar-kille som jag frågat om vägen till närmaste liggunderlagsaffär, tyvärr blev det inget inspelat eftersom han var tvungen att jobba, så jag, Plahn, Rasmus, Ida och folk som kom och gick hela tiden drog runt och festade hela natten istället. Bland annat i Bondes tält, i ett mattält där jag skulle hoppa över några höga panta mera-lådor i papp men fick med mig fem stycken och slog i marken på andra sidan istället, varpå en kille kom fram för att rädda mig och lyfte upp mig men var för full för att veta vad han gjorde och även han trillade omkull så jag blev snäppet värre mörbultad. Jag skulle även tackla omkull Plahn och tog sats på tjugo meter och tog i så hårt jag kunde, men Plahn flyttade sig knappt två centimeter medans jag tappade luften och studsade bakåt och slog i marken (igen) med förstörda revben och död axel. Sen var det morgon och vi stack ut till folket som fortfarande var uppe, där jag blev upphånglad av en liten punktjej från Norge som jag sen fick reda på bara var 16...







Några timmar senare drog jag och Plahn (vilka var dom enda som fortfarande var vakna av vårat ädla folk) tillbaka till campet och åt frukost (eftersom klockan var halv nio på morgonen) innan vi gick och la oss och lyssnade på folk som snarkade, tills Plahn också började snarka.

En dag när jag var ute och affischerade kom det fram en kille och undrade vad jag höll på med eftersom jag hade tejp överallt, och det visade sig vara en kompis till My, som bodde i samma camp som henne och skulle med henne till Roskilde. Oddsen för det liksom? Så tack vare honom fick jag träffa henne också, under en kväll där en tjej kom förbi med en bandspelare som bara körde en massa gamla 90-tals hits, vilket verkade vara en klassiker på festivaler. Nostalgi delux med en massa folk som sjunger med. Jag fick även en badring runt mig av en av Mys kompisar. Av någon anledning fick jag sen för mig att jag skulle ringa en punkare jag aldrig träffat innan, men som sagt sitt nummer till mig efter att jag sett honom sitta på en trottoarkant mitt i natten och vara för full för att smsa typ.



Så först och främst, varför kom jag ihåg hans nummer, och för det andra, varför fick jag för mig att höra av mig till honom när jag satt med en kompis jag inte träffat på ett helt år och saknat sjukt mycket? Denna ärade punkare, Björn, träffade jag iallafall, och han hade en kompis med sig som han precis hade träffat. Jag bytte dialekter lite hela tiden, och vi drog sen bort till Björns tält där han fick beslutsångest om vad han skulle ha på sig, ha med sig, dricka och om någon hade snott alla hans grejer. Den andra killen, Alexander, undrade vart jag kom ifrån och jag bestämde mig för att snacka norrländska för att se om han märkt att jag pratat skånska i en halvtimme innan, men icke. Han trodde att jag kom från typ Sundsvall. Hah!

Jag har så mycket att skriva om, bättre om jag bara delar upp allt i flera delar, även om det blir rörigt (tro mig, det är rörigt för mig med, jag har ingen aning om vilken dag jag gjorde vad).

Anyways, vi hörs, jag fortsätter inom kort.

Kommentera här: