Italien dag åtta - Cinque terre, Siena, Rom

Drog (såklart) tidigt, med tåg från Deiva marina till Siena där vi hade ett par stressiga timmar. Mest för att tågstationen inte hade några skåp att låsa in packningen så vi istället fick promenera upp för backen till stan efter att ha genomfört första punkten på vår lista över femtio saker att göra innan vi flyttar hem från Tyskland - vi gick åt fel håll i rulltrappan.






Väl i Siena hittade vi inte busshållsplatsen förrän vi gått för långt och var tvungna att vända tillbaka igen. Därefter hade vi ungefär två timmar att fördriva bäst vi ville. Jag gick på upptäcksfärd och tittade i affärer medans Hannah stack till kyrkorna och torgen. Hade sett staden i filmen "letters to Juliet", men i princip ingenting av vad filmen visade såg likadant ut i verkligheten, lite trist.


 

Vi möttes därefter och fick springa tillbaka till tågstationen, vilket tog ungefär tjugo minuter, så jääääkla svettigt, men vi klarade det med ungefär tre-fyra minuter.

Senare under kvällen kom vi fram till Rom där vi hade bestämt med en man från couchsurfing att vi skulle bo hos honom två nätter, men hörde inte från honom. Vi letade då upp ett billigt hostel för att be om att få låna datorn, men inget svar från honom där heller. Kvinnan i receptionen skrattade åt oss när vi frågade efter ett rum över natten. Det var påsk, med andra ord sökte vi en plats att sova hemma hos Påven under den kväll då det fanns flest besökare i Rom under hela året, så det kunde vi glömma.

Sökte runt på internet och hittade till slut ett billigt hostel i utkanten av Rom, så vi vandrade tillbaka till stationen, hoppade på en tunnelbana och hamnade mitt ute i ingenstans där jag var säker på att vi skulle bli rånade vilken sekund som helst.

Bussen vi väntade på kom aldrig, men en engelsktalande man hjälpte oss på en annan buss och ledde oss fram till dörren på detta berömda hostel som tur nog hade plats för oss. En timmes kö senare var vi så satans lättade att vi slapp spendera natten ute på Roms gator.

Kommentera här: