Frankfurt

Jag älskar loppmarknader, fast jag går aldrig på några eftersom dom ska vara så satans svåra att hitta.

I lördags åkte jag och åtta tjejer till Frankfurt. Det var så tidigt att solen knappt gått upp. Daggen låg kvar i gräset och ugglorna satt i träden. Gatlamporna var tända och vi famlade i dimman och mörkret. Jag överdriver, vi åkte klockan halv nio på morgonen vilket är mitt i natten för en sömntuta som mig. Jag masade iallafall ihop mig i en säckliknande form på mitt säte och försökte sova under de två timmarna det tog att åka tåg från Würzburg. Det enda jag lyckades åstakomma var mitt halvslumrande tillstånd av koma då låtarna från satyricon spelades i min mp3-spelare.

Väl där fick vi en bra dag. Vi traskade runt staden för att ganska snabbt hitta en enorm loppmarknad som sträckte sig över kanske femhundra meter längs en flod. Så mycket skräp. Så mycket att utforska! Vi plöjde snabbt genom denna soptipp innan vi delade på oss och två hängde med mig för att granska detta område lite noggrannare. Jag köpte fem tröjor och en gammal plåt-cigarettask för sammanlagt tio euro. På vägen tillbaka hittade jag även ett par converse, med min vanliga tur även i storleken som sitter som en smäck på mig, för knappt tjugo euro.



Tyskland älskar fanimej kyrkor. Var man än går hör man ding-dong och var man än tittar ser man de spetsiga kyrktopparna. Jag menar.. har dom en kyrka för varje familj? Femtiotvå stycken finns här i denna relativt lilla staden Würzburg. Frankfurt är en stor stad, gissa vad det innebär..

Vår eftermiddag spenderades iallafall längs en shoppinggata med brutal rea. Hittade fler fynd och innan vi åkte hem gick sex av oss upp för cirka åttiotre rulltrappor för att sätta oss på ett café och studera utsikten, fika och snacka.

Jag gillar tyska utflykter och nu ska jag på bio med några av tjejerna.
På återseende mitt herrskap.
1 Anonym:

skriven

soptipp?

2 christian:

skriven

Nästa gång, håll utkik efter gamla spel till mig :D

Kommentera här: