Dagarna mellan 28 och 4

Tips! Ligg hemma när ni är sjuka!

Efter kvällen hos My kunde jag knappt prata. Jag hade ont i bihålorna på höger sida och låg hemma med feber i flera dagar.

På tisdagkvällen fick jag så ont i halsen att jag inte visste vem jag var, så på onsdagen gick jag till vårdcentralen där läkaren tittade lite i min hals för att därefter ge mig diagnosen laryngo bronkit, vilket innebar att jag hade en inflammation i de nedre luftvägarna och som jag skulle bli av med genom att hosta slem. Hon skrev även tre mediciner för mig att hämta på apoteket samma dag. Jag och M tog oss dit, men där fanns ingen medicin.

På kvällen upptäckte jag vita prickar i halsen, och att halsmandlarna var lika feta som mina handleder. Jag hade däremot ingen smärta i lungorna och något slem hade jag inte sett röken av.

Så under torsdagen ringde vi till vårdcentralen, berättade vår upptäckt, och efter en stund sa kvinnan att de åtgärdat vårat problem. När vi på eftermiddagen än en gång gick till stan var där bara ett nässpray utskrivet.

Vart fredagens första samtal gick har ni nog listat ut. Jag fick en ny tid till vårdcentralen, där de petade mig i halsen med en bomullspinne och snabbt kunde ge beskedet att det inte var laryngo bronkit, utan en halsfluss där inga bakterier var inblandade.
Det fanns med andra ord ingen medicin att ta för det.

Är det inte fantastiskt med vårdcentraler?