Dag 1 - Presentera mig själv

För att tänka på något annat kan jag väl börja på den berömda listan jag nämnde innan helgen.

Men var ska man börja i sin presentation av sig själv?

En del människor ser mig kanske som en person som alltid kommer med nya idéer. Som är spontan, social, energisk och har en sjukt galen humor och är löjligt lättroad.

Somliga ser mig nog som blyg, tillbakadragen och handfallen när jag egentligen bara släpper kraven om att vara tvungen att vara delaktig i allt hela tiden. Att sitta och lyssna på andra människor kan vara lika roande som att själv vara med i samtalen, och låta bli att prata även om jag haft något att säga.

Sen kan jag faktiskt också vara blyg i verkliga livet. På vissa plan har jag en enorm social fobi, främst på platser där jag får känslan att människor ställer höga krav på mig, eller på platser där jag känner mig väldigt obekväm.

Som ungdom skyltade jag mina åsikter genom vad jag hade för kläder och vad jag lyssnade på. Idag använder jag skrivandet för att låta andra veta vad jag tycker, och det är det bästa sättet för mig att få andra att förstå. Jag vill kunna göra skillnad och påverka. Jag bildar mig uppfattningar om det mesta och reagerar över saker som många verkar skita fullständigt i idag. Att tvinga mig att vara tyst och släppa allt jag tycker är totalt omöjligt.

Jag älskar utmaningar och att prova nya saker. Jag har otroligt lätt för att prata med främlingar, har som roligast när jag gör bort mig fullständigt. Negativa människor i min omgivning gör mig till en extrem optimist. Dessvärre har jag även förmågan att sätta andra människor före mig själv vid alla tillfällen, vilket i vissa fall gör mig själv lidande.

Det sista jag kan nämna är väl att jag är en tänkare. Jag kan försvinna i mina tankar, tänka på andra språk och hamna bland totalt orelevanta saker. Jag kan stå och garva bland folk när jag börjat fundera. Dock blir det aldrig lika bra när jag sen ska försöka förklara vad jag har snöat in mig på.
Och där har vi än en gång svaret på varför jag skriver.

Kommentera här: