Storslaget!

Kommer skriva betydligt oftare framöver, har inte haft tid eller ork de föregående veckorna, men nu så!

För en vecka sen säger jag bara. Den ABSOLUT bästa helgen på mycket mycket länge. Dallos prins, Edward och hans kompis Henrik aka Reportern skulle till Tydinges festplats och spela. Och med tanke på att mormor bor knappt en kilometer därifrån så var det ju helt perfekt att vara där hela helgen. Så på fredagseftermiddagen begav vi oss mot the big city of Broby och därefter Tydinge. På kvällen vid sju gick vi bort till festplatsen. Var ganska så folktomt den kvällen. Vi möttes av en trevlig man i cowboyhatt som tog betalt vid ingången också därefter traskade vi in i byggnaden som liknade en rund grön lada. Där inne fanns en massa bord runt ett stort dansgolv och längst in fanns en scen. Det fanns även höbalar lite här och var och dessutom USA:s flagga utplacerade på olika ställen. Lokalen fylldes under kvällen från cirka tio till kanske hundra personer. Där var cowboys, linedansare, ja nästan alla var utklädda till något.

Dallos mamma, pappa, farmor och farfar var även där ett par timmar, och som jag sa till Dallo, det märks var hon fått sin energi från! ^^
Det blev mycket dans kan jag ju även tillägga. Dallo lärde mig kasedans, vi dansade bugg och allt möjligt!
Kan ju även tillägga att vi denna kväll köpte vår första alkoholhaltiga dryck, en cider, jag trivs med att vara 18! ;)
Mitt under kvällen säger Dallo: "Om du bjuder upp honom", och pekar på en man i 45-50 års åldern i en sydstataruniform, "så får du 20 kronor." När hennes släkt fått höra om detta saftiga erbjudande lägger Dallos farmor till en tjuga i potten. Nu var det ingen fråga om saken. Så efter en stund gick jag fram till mannen, som numera kallades för Sydstataren, petade honom på axeln och frågade om han ville dansa. Sydstataren såg inte direkt förvånad ut, vilket inte heller var så konstigt med tanke på att Dallo och jag fnissat och halvdiskret pekat varje gång han gick förbi eller var i närheten. Efter denna fråga svarade han:
- Nej. Inte nu.
- Senare då? fortsätter jag som inte gett upp.
- Mm. Senare.
Kvällen fortsatte. Edward och Reportern bytte av med ett annat band, Jonas&Jiffenbandet, så Dallo fick lite tid att umgås med sin prins. Och vi satt nästan aldrig still, alla dansade med alla.

Men kvällen varade inte förevigt så när de börja spela sista låten kom jag på vad Sydstataren hade lovat mig. Jag såg honom inte inne i lokalen, så jag gick ut, och där satt han på en bänk tillsammans med sina vänner. Jag gick fram och frågade än en gång om han ville dansa med mig. Stackars Sydstataren såg helt uppgiven ut, men följde med in. Dallo såg ut som att hon skulle svimma när hon fick syn på oss. Det blev iallafall en väldigt närgången kasedans till låten "Good night sweetheart", haha den dansen kommer jag sent glömma.
Efteråt satt vi kvar ett tag i lokalen där E&H tog några öl.
Halva natten spenderades sen med Dallo, prinsen och reportern inne i Prinsens husbil där Henke spelade sina sjukt imponerade, fast smått perversa, låtar. Haha vid halv fyra på morgonen blev Henke så trött att han började klä av sig skjortan för att vi skulle gå. xD

Snyggvefolk!På lördagen blev det en go sovmorgon och därefter en kort runda bort till festplatsen där några cowboysare duellerade, sen åkte Dallo och jag hem.
Jag firade iallafall min födelsedag på eftermiddagen/kvällen, det var najs! Nästan hela släkten var här. Vi hade väldigt spännade konversationer, allt från hur man gör så det inte ser ut som att man har någon tumme, till ekonomi.
Under aftonen fick jag ett samtal från Dallo där vi började diskutera om vi inte skulle bege oss till countryfestivalen ändå. Efter många om och men blev det ändå så! Hon åkte dit med sin bror och hans flickvän, jag åkte någon timme senare med min mormors syster och hennes man. Och det var en väldans trevlig kväll! Massa dans även denna gången, vi drog även till med lite polka också försökte vi härma linedansarna, det gick väl lite halvdant. :D
Jag mötte även Sydstataren, han var full haha. Jag gick fram och sa typ "Hej sydstataren!!" Han svarade "Men hallå, är du här nu igen.." också drog han med mig till hans kompis som stod bredvid och sa "här han man hittat ungt fruntimmer också". Haha xD
Kvällen fortsatte. Dallo och jag dansade till vi fick kramp i benen, men slutade inte för det.  Denna kväll var där dessutom typ minst dubbelt så många personer som föregående kväll eftersom ett större countryband spelade. Shit vad jag trivdes på det stället! (Dock var det ju inte direkt min typ av musik, haha, men man kan behöva lite variation.)
Tyvärr tog ju även denna kvällen slut efter många fartfyllda timmar, så när musiken tystnat och alla människor var på väg därifrån begav vi oss åter igen mot husbilen efter att jag träffat Andersson och Simon som titta förbi och sa hej och goddag.
Blev en ganska sen natt även denna gången, haha och vi fick gå hem när reportern återigen började klä av sig. xD
På väg hem mötte vi Sydstataren och hans gode vän som vi önskade en god natt. Sen traskade vi genom skogen hem till mormor.

Indianhövdingen!



På söndagen hade Edward och Henrik åkt hem när vi begav oss bort till festplatsen efter ännu en sovmorgon. Dock hade vi ändå att göra eftersom det fanns några uppvisningar i lokalen vi varit i föregående kvällar. Vi såg slutet på en linedanceuppvisning, sen var det två skitcoola indianer från Canada som bara snackade engelska som visade sina danser och sjöng några låtar. Sen fick dom som ville vara med och dansa en fredsdans med indianerna, Dallo och jag var med haha. Jag höll hövdingen i handen, haha. Det var en väldigt... spännande dans.

Sen i slutet stod vi i en ring och alla höll varandra i händerna också skulle man skrika så högt man kunde och springa in mot mitten av ringen där den yngste indianen, Jesse, stod. Han Jesse gjorde även en sjukt imponerande dans, där han hade typ tjugo ringar som han gjorde olika mönster av samtidigt som han dansade till musik som hans pappa, hövdingen spelade. Ja, sen var countryfestivalen slut så vi åkte hem med mamma och pappa som kom och hämtade mig och Dallo på eftermiddagen.





Ja vad har annart hänt sen jag skrev sist? Ja, jag har ju fyllt 18, vilket var en riktigt rolig dag!
På morgonen kom mamma och pappa in och sjöng, de hade någon sprakande grej också som satte igång brandvarnaren efter en stund också haha. Jag fick pengar till en digitalkamera och ett halvt tandemhopp, ska lägga till resten av pengarna själv. Sen fick jag även Grotesco 2 (<3) och ett presentkort.
Jag kom till skolan som vanligt på morgonen och var på väg mot skåpet när jag fick syn på en massa ballonger och grejer. Sen hoppar Dallo och Angelica fram bakom skåpet och tar bilder och säger grattis. Haha sen hade de satt fast ett litet plakat på mitt skåp med bilder på mig och en bild på oss fyra musketörer också stod det "jag fyller 18 år idag!! snälla säg grattis när du ser mig!!" Haha. xD Också fick jag en bok av musketörerna om de största slagen genom tiderna, helt UNDERBART! Sen när vi slutat så skulle vi gå in till stan och då tejpade dom fast plakatet på min mage, fäste alla ballonger på min ryggsäck, hängde serpentiner runt halsen och fäste en massa små glitterpinnar, haha vet inte vad det heter, i mitt hår. Även ballonger och serpentiner på min cykel, sen gick vi. Vi tog en tur genom rese lyssnandes på 60-tals musik. Haha dagens ungdomar! Men tack för en underbar födelsedag! xD


Haha fyller man 18 så gör man..





Jag kan ju även nämna att jag var på dagsövning igår eftersom vi skulle ha gruppchefsutbildning.  Jag och Jönsi jobbade ihop och skulle leta upp ett bra ställe att ha en förläggning på och hela köret. Så vi gick fram och tillbaka mellan soldathemmet och den dungen där vi hade vårt place halva dagen, sen kollade vi även på Erlands&Alms och Bell&Jonssons ställen, åt nyponsoppa och ja.. sen åkte vi hem igen. Var väl en måttligt givande dag. :P

Digitalkameran för hela slanten!



Och nu har man dessutom beställt den nya digitalkameran som jag tror jag kommer kunna hämta imorgon. AWESOME!






Okej, har väl skrivit ännu en bok nu.
Men ja. På återseende, mitt herrskap!

1 Dallo:

skriven

Jenny det är helt underbart att läsa din blogg! Skrattar så magen krampar:D Tydinge var helt undrbart o borde göras om i repris! Jag kommer vara första kunden som köper in bok<3

Kommentera här: